Skocz do zawartości

Ceny cieląt 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

za dwutygodniowe płaciłem 800zł/szt HF, byczki, a jałóweczkę też 2 tyg płaciłem 600

raz się wybrałem po mięsne byczki to za 1100 nie chciał sprzedać handlarz mimo że nie były specjalnie zdrowe... a tez na oko miały 2 tygodnie

Opublikowano

W Sochaczewie z HO i MM - cena od 600-1500 zł. Z ciekawszych sztuk był SM ok. 150 kg za 1450 zł i LM (przynajmniej 75%) za 2500 zł w wadze ok. 200 kg, który bardzo szybko się sprzedał.

Opublikowano

@Hubert21 ja jestem z kuj-pom i kupuje byczki hf pomiędzy 750 a 850 złotych. Wiek to około tygodnia do dwóch tygodni. Nie wydaje mi się to zbyt tanim zakupem, ale jestem z okolic Tucholi no i u nas w okolicy korzystniej nie kupisz.

Opublikowano

Ja kupuję za 10 lub 11, zdarza się też 12 zł za kg, oczywiście Hf-y bądź jakies mieszańce. Najlepszym moim zakupem było wyciagnięcie trzech cielaków (2 mieszańce i 1 Simental) każdy około 2 tygodni za kwotę 1700 złotych za wszystkie sztuki. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Przez ROLNIKwMarynarce
      witam. mam pytanie jezeli jestem rolbikiem a chce kupic cieleta 300 km od domu to potrzebuje do tego samochod przystosowany w 100 % czy moge kupic dostawczaka i zalozyc wode w nim i to wystarczy ? potrzebuje jakies zezwolenia ?
  • Dodaj nową pozycję...
v