Skocz do zawartości

Ceny cieląt 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

w lubuskim 2tyg cielęta kosztują od 700 do 1000zł. zależy jakim bykiem kryte.

Ja kryje LM. Mam też do sprzedania 14byczków i 16jałówek mięsnych. mają ok 250kg. Jeszcze tylko zastanawiamy się nad tym czy Nie zostawić Jałówek na mamki. 11zł brutto za kilo. Jak ktoś chętny to pisać

Gość marekfarmer
Opublikowano

Umnie w kujawsko pomorskim Cena waha się od 600-1200zł za cielęta 1-3 tygodniowe,

Opublikowano

Koledzy, kupiłem jakiś czas temu cielaka, byczka tygodniowego. Jak go brałem to był cały brązowy, po dwóch miesiącach zrobił się czarny.

Rośnie tak samo ładnie jak LM a może i lepiej.

Jak go kupywałem dałem za niego 900 zł i zastanawiam się teraz jaka to może być rasa?

Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez peres100
Opublikowano

Koledzy, kupiłem jakiś czas temu cielaka, byczka tygodniowego. Jak go brałem to był cały brązowy, po dwóch miesiącach zrobił się czarny.

Rośnie tak samo ładnie jak LM a może i lepiej.

Jak go kupywałem dałem za niego 900 zł i zastanawiam się teraz jaka to może być rasa?

Ja kupiłem byczka czerwono-białego, zwykły mleczniak i po miesiącu zrobił się czarno-biały. Tata mówi, że przez 40lat takiego przypadku nie miał. Owszem zmieniały kolor ale nie aż tak. A co do Twojego przypadku, to gość, który handluje bydłem mówił, że LM właśnie zmienia kolor.

Opublikowano

Ja mialem podobnie, byczek byl czerwono-bialy a jak podrusl zrobil sie czarno-bialy heh. Ale nie mleczak bo budowe ma konkretna

Opublikowano

Ja kupiłem byczka czerwono-białego, zwykły mleczniak i po miesiącu zrobił się czarno-biały. Tata mówi, że przez 40lat takiego przypadku nie miał. Owszem zmieniały kolor ale nie aż tak. A co do Twojego przypadku, to gość, który handluje bydłem mówił, że LM właśnie zmienia kolor.

Kupując go myślałem, że jak urośnie to też będzie brązowy, coś jak Piemontene.

A przy sprzedaży policzą pewnie jak za zwykłego, mlecznego czarnego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Przez ROLNIKwMarynarce
      witam. mam pytanie jezeli jestem rolbikiem a chce kupic cieleta 300 km od domu to potrzebuje do tego samochod przystosowany w 100 % czy moge kupic dostawczaka i zalozyc wode w nim i to wystarczy ? potrzebuje jakies zezwolenia ?
  • Dodaj nową pozycję...
v