Skocz do zawartości

Ceny cieląt 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem żdziwiona tym, że kwitnie handel tak młodymi cielakami i podziwiam odwagę tych co je kupują do dalszego chowu.Gdyby miał taki cielak conajmniej te 3 tyg to co innego.

Opublikowano

sprzedam cielaki woj. pomorskie

kontakt na priv

Opublikowano

w ostatnich trzech tygodnich kupione dwie jałówki mm po 850zł/ szt i oraz byk za 1100 zł( naprawde duży jak na 10 dni) wszystkie miesiańce z angusem. kuj-pom

Gość Profil usunięty
Opublikowano

kupione byczki HF 2 tygodniowy i 3 tygodniowy, 1500 za obydwa.

Opublikowano

Jak cenić za 100-130 kg MM w lubelskim ? Za kilogram czy od sztuki i ile żeby rozsądnie było ?

Jeżeli ładne MM to 12 zł/kg ale najlepiej to sobie przeliczyć i na sztuki pościć takie sztuki lepiej tak wychodzą niż na kg.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Panowie, to jest temat o cenach cieląt, a Wy zrobiliście sobie temat KUPIĘ - SPRZEDAM, dobrze wiecie, że od takich ogłoszeń jest giełda, od tego posta wszystkie posty typu kupię - sprzedam będą usuwane i nagradzane ostrzeżeniami.

Opublikowano

Czy ktoś z woj. opolskiego jest zainteresowany kupnem cieląt?Czekam , mam zamówione ale panu nie opłaca się jechać z 4 szt. W ofercie ma czystorasowe simki i limuseny.Cena co prawda nie taka rewelacyjna jak piszecie, ale jak nie ma wyboru to trudno . ok.17zł /kg.Znajoma kupiła mm 3tyg od rolnika - byczek po 16zł a jałówka 13zł.

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy cieląt do groma i cena też dobra-wszystko idzie ku dużym spadkom.Sam bym dokupił ale brak miejsca-może jak pojedzie duże coś nowego wstawie żerby trzymać na duże, narazie sprzedaje ok 150kg

Opublikowano

Dziwie się ludziom co biorą mmy 2 tygodniowe po 1000 pln. Za 1800 kupiłem 4 tygodniowe Simy ważące 100 - 107 kg. Jeden 6 tygodni - 130 kg tez za 1800 bo płatne za sima jest do 100 kg. Także jak ktoś bierze więcej na raz to zróbcie tripa na południe i kupicie fajne cielęta. A jak nie zebrać się w kilku żeby większą ilość kupić i git. Z takim dużym mniej problemow niż małym co ma 2 tyg ledwo. Swoje potrzymałem jeszcze 10 dni na mleku i poszli na CJ w granulacie i siano. Narazie nic nie kaszle , nie sra po ścianach itp.

Nie mówię już o cenach na skupie bo te za simka są kapkę większe niż za hf.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Przez ROLNIKwMarynarce
      witam. mam pytanie jezeli jestem rolbikiem a chce kupic cieleta 300 km od domu to potrzebuje do tego samochod przystosowany w 100 % czy moge kupic dostawczaka i zalozyc wode w nim i to wystarczy ? potrzebuje jakies zezwolenia ?
  • Dodaj nową pozycję...
v