Skocz do zawartości

Ceny cieląt 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie nikt nie trabi przez wies, choc był taki co przyjezdzał do kazdego osobiscie z waga i pytał o cielaki :P cena na skupie 14 zł za hf ładniejszego 12 za słabego, jałowki czerwone do 9 zł miesne byczki 16- 17 zł :D ostatnio nawet gosciu za czewonego hf-a dostał po 16 zł/kg takze cena wysoka ale ładnie był zbudowany. Wszystkie cielaki ida na export, cena jest wysoka ale moim zdaniem handlarz kantuje wadze i nawet jak nie upierdzieli na dorosłym bydle to na krowach i bykach sobie odbije .

Opublikowano

nikt nie wie gdzie sa cielaki, sa miejsca we wsi np jakies stodoły ktore sa wynajmowane na okreslony czas czy jakies placyki kazdy wie o której bedzie kupiec jak ktos ma to przywozi

Opublikowano

ja na paszportach moich cielat z podlasia mam pieczatke jakichs firm co pisza skup i sprzedaz cielat wiec jak to jest na tym podllasiu

Opublikowano (edytowane)

Niedawno rozmawiałem ze znajomym z wioski obok który ma ponad 100 krów dojnych to mówił że przyjeżdża co jakiś czas handlarz z wielkopolski i zabiera wszystkie byczki hf tylko warunek że nie mogą mieć paszportów. Mówił że odbiera tak od kilku większych hodowców z podlasia. Jeżeli chodzi o byczki mięsne to tylko pół na pół z hf można u Nas spotkać na podlasiu. Typowo mięśne byczki każdy zostawia już sobie. W mojej okolicy to już 95 hodowców to mięsne bydło trzyma. Jedynie można na ciekawe ciełuszki mięśne trafić. Sąsiad teraz kupił 4 jałówki ok 70 kg każda po 10 złotych za kg.

Edytowane przez lukaszek85
Opublikowano

1 jaskółka wiosny nie czyni ale , dzis dzwonili do mnie z firmy co rozprowadza cielaki i cena za MM od 1200 szt a do tej pory od 1400 , czyli byki od 6.00 netto troche psuja interes , ciekawe co z tymi co importowali mase cielat jak z cena wyjda przy spadajacych cenach i zainteresowaniu a pisza 300/400 szt tygodniowo maja na zbyciu

Opublikowano

Mont ja kupiłem ostatnio 4 szt MM po 1000 zł średnio obliczyłem że za 14,50 kg od handlarza (mazowieckie cielaki:)) i handlarz mówił że cena nie spada tylko nie idzie sprzedać ludziska kasy nie mają lub widża co się dzieje w skupie więc wstrzymują zakupy

Opublikowano (edytowane)

Witam.Ile mogę wołać za cielęta SM? Mam parkę.

Mam do sprzedania dwie krowy SM. Jedna 4 wycielenia, druga 5. Chętni pisać na PW. Zdjęcia pojawią się w galerii(wieczorem powinny być)

Edytowane przez MartineZ
Opublikowano

kupiłem wczoraj bliźniaki 4 dniowe za 700 zł, nie sa duże ale podtucze do 140 kg i sprzedam:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Przez ROLNIKwMarynarce
      witam. mam pytanie jezeli jestem rolbikiem a chce kupic cieleta 300 km od domu to potrzebuje do tego samochod przystosowany w 100 % czy moge kupic dostawczaka i zalozyc wode w nim i to wystarczy ? potrzebuje jakies zezwolenia ?
  • Dodaj nową pozycję...
v