Skocz do zawartości

Ceny cieląt 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to w okolicach łomży szału nie ma <dziś brał odemnie nowexim to kolor(tyle ze jak hf)po 10 netto 65kg,cb hf.53kg 7 netto, dzwonilem do odbiorców na poznań to więcej nie dali by,narazie bryndza,a mam jeszcze trzech koło tyg.niewiem co z nimi bo cielaczki grube,

Opublikowano

uważam ze to cieniutko,je,zeli krowa nosiła cielaka 9 mies. i za 10 dniowego wyjdzie po 7 zł.raptem 350 zł.to nędza,bo za zahf. cięzkiego 7 brutto dostaniesz,jeżeli trzoda jest po 5-6 zł. zakg. to warchlak kosztuje 11-13 zł.ja tak to widze

Opublikowano

A może wiecie gdzie w okolicach Rypina można kupić byczki mięsne, najlepiej z transportem do gospodarstwa? Szukam już 2 tygodnie i nic...

odezwij sie na ten numer a pomoge 884990010

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Wiecie może do ilu kg może dobić byk rasy Jersey? Chcą mi sprzedać 2 miesięcznego za 700zł.

Opublikowano

Od handlarza z podkarpacia ale nie od tych bardzo znanych. Bylem u koczynasza ale teraz to nie ma tam towaru, lepsze sztuki sprzedaja na eksport a odpad idzie na kraj. oczywiscie trafia sie i dobry sim ale to rzadkosc. juz tam nie wezme. Czekalem 3 tyg na pieknego sim tak ustalilem przez tel. Dzwonie wieczorem czy sa cielaki dla mnie i czy sztuki sie zgadzaja uslyszalem ze tak oczywiscie. jestem u nich nastepnego dnia rano a tam zostal tylko tzw sort a do tego bylo duzo mniej niz zamawialem. Nie szanuja klienta wiec "f*ck you" a zaznaczam ze biore od nich juz jakies 8lat i duze ilosci. postanowilem ze czas na zmiane dostawcy i powiem wam ze nie zaluje. Moze w najblizszym czasie jak sie uda to wrzuce zdjecia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Przez ROLNIKwMarynarce
      witam. mam pytanie jezeli jestem rolbikiem a chce kupic cieleta 300 km od domu to potrzebuje do tego samochod przystosowany w 100 % czy moge kupic dostawczaka i zalozyc wode w nim i to wystarczy ? potrzebuje jakies zezwolenia ?
  • Dodaj nową pozycję...
v