Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Koledzy wymieniając płyn chłodzący w mx trzeba spuszczać też z bloku czy wystarczy z chłodnicy? W chłodnicy mam kranik w bloku nie mogę znaleźć korka. W instrukcji też nie ma o tym mowy

Opublikowano

Orientuję się ktoś jakie oznaczenia mają akumulatory w mc cormicku mtx- ie? Jeden wysiadł więc pewnie niedługo drugi padnie. Oznaczenia na nich są pozdzierane więc nie wiem jakie zakupić. Nawet bym nie wiedział że jeden wysiadł ale po podłączeniu komputera od siewnika wyświetla się komunikat że jest słaba bateria. Po podłączeniu prostownika widać że jest rozładowany. Ladował się 3 godziny. Przekręciłem stacyjkę i na momencie znowu pokazywał że na prostowniku że jest rozładowany 

Opublikowano (edytowane)

Do czego idzie wąż od chłodnicy który przechodzi przez słupek z przodu w kabinie? Idzie do przełączników od nawiewu itd. Pękł i ciągnik mi się zagotował. Można go zaslepic? Mam nadzieję że uszczelki nie wyjeb.alo 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano (edytowane)

@Rowan można to odłączyć na szybko i zaslepic? Nie mam czasu teraz tego robić. Jeszcze mam pytanie odnośnie wom. Jest na jakichs tarczkach? W prasie dość mocno schodzi z obrotów podczas obciążenia. Dziś jak się zagotował to na szybko podpiąłem 100 km w 4 garach i powiedziałbym że radził sobie tak samo jak mc cormick 150 km. A może i nawet mniej odczuwał grubsze walki trawy. Zdziwiłem się bo siłę ma jeśli trzeba coś pociągnąć ale właśnie jak trzeba napędzić coś wałkiem wom to schodzi z obrotów. Do tej pory myślałem że ta prasa jest tak ciężka na ciągnik ale dziś się okazało że jednak nie. 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Tak, spokojnie mozesz odlaczyc i zaślepić. Wom normalnie jest jak w każdym nowszym ciagniku na mokrym sprzegle wielotarczowym, ale nic to nie wpływa na zejscie z obrotow. Dziwne to jest co mówisz, nigdy z takim problemem sie nie spotkałem, a dosyc duzo tych ciagnikow mialem okazje testowac i nimj pracowac w roznych maszynach i warunkach. A jaki Ty masz model? MTX150? Czy 140?

Opublikowano

150. Jakbym dziś tego mniejszego nie podłączył to sam bym w to nie uwierzył. Ustawie np 1850-1950 i jak dostanie obciążenia to schodzi na 1700. A dziś w  tym mniejszym ustawiłem 1800 i odchylenie było około 50 obrotów. A to jednak 50 km i 2 gary mniej. Tak się zastanawiam czy może coś z pompa paliwowa nie tak. Poprzedni właściciel ją zmieniał. Dziwnie mało pali. Po zatankowaniu do pełna 40 motogodzin robię i jeszcze parę by zrobił przy średnich pracach. Głównie transport. Bez przekraczania 1800-1900 obrotów. 

Myślisz że po tym przegrzaniu mogło coś się stać z silnikiem? Jak ostygł to dolalem wody do pełna. Odpalił normalnie, nie faluje na obrotach, silnik nie dymi. Nie wiem jakie mogą być jeszcze objawy wydmuchniecia uszczelki 

Opublikowano

Dziwne, te silniki mają duży moment obrotowy i raczej ciężko je zadusić. Są dwie drogi sprawdzenia, porówanie z identycznym ciągnikiem lub pomiar hamownią.

Opublikowano

Skoro MX 150 z oponami 650 ma szerokosc około 2,5m to z 900 czyli szerszymi o 25 cm każda może mieć około 3,00 m ale teraz nie wiadomo jak będzie zamocowana tarcza koła i czy ma regulację bo to też będzie mieć znaczenie. Z tego co wiem to fabrycznie nie mały szerszych niż 650 ale jak kto zakombinuje to  może  być różnie, odniesienia z praktyki brak.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nic, prędzej silnik to poczuje bo o ile uciąg sie poprawi to moc z silnika i tak będzie taka sama do przekazania..

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

Za co  najlepiej jest złapać  kabinę  by ją bezpiecznie zdjąć ładowarką teleskopową, o ile z przodu da się  pasem złapać  do mocowań do lusterek lub  niżej za te poręcze to z tyłu  nie bardzo wiem za co  by dachu ani szyb nie uszkodzić.