Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki jest rodzaj szybkozłocza w ciągniku mccormick mc bo planuje zmienić ciągnik belujacy a w prasie mam zwykłe zakręcane końcówki i niewiem jakie teraz dokupić do prasy aby pasowały do niego

Opublikowano

Witam, taki problem. Case mx 135. Rozłącza całkowicie zasilanie na podnośnik po załączeniu nawiewu w kabinie. Tak jakby był za mały prąd. Ale gdzie szukać przyczyny? Aku dobre, naładowane. ładowanie jest. No i po rozłączeniu podnośnika nic nie działa tylko wyświetlacz. po ponownym zapaleniu wraca do normy ale nie za każdym razem.

Opublikowano

lampka od podnośnika gaśnie. zero reakcji klawisza i pokrętła od głębokości. wyświetlacz działa ale nie ma żadnych błędów. gdy w danym momencie go rozłączy a podnośnik jest u góry to powoli opadnie i nie można nic zrobić.

Opublikowano

Sprawa z podnośnikiem rozwiązana, przynajmniej na razie. Okazało się że winny był przełącznik na błotniku. I stąd moje kolejne pytanie. Dlaczego nie wyświetlał żadnych błędów? Czy te przyciski to jakiś osobny obwód elektryczny? Czy może powininien wyświetlać a u mnie jest jeszcze coś nie tak?

Opublikowano

Panowie walczę z klimą. Nie działała odkąd go mam. Czynnik wymieniony, było 1650 nabite 1950. Przy tym osuszacz nowy. Ciśnienia poniżej 2 na niskim około 13-15 wysokie ale jtylko jak podłącze sprężarkę na krótko. Na sprężarkę idzie od 6 do 9v i tak skacze- nie załączya sprzęgła. wymieniłem przekaźnik za panelem sterującym, zamieniałem miejscami, pokrętło od załaczania zmostkowalem, lampka od klimy sprawna-jak założę mostek na czujnik niskiego ciśnienia świeci. Przełącznik od dmuchawy podmienialem z innego bez rezultatu. Co dalej robić ? 

Opublikowano

Musisz znalezc miejsce spadku napięcia, zacznij od panelu u gory i idź w strone sprężarki. Najprościej żarówką 10w. Ja obstawiam złącze to duże pod kierownicą.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Rowan napisał:

Musisz znalezc miejsce spadku napięcia, zacznij od panelu u gory i idź w strone sprężarki. Najprościej żarówką 10w. Ja obstawiam złącze to duże pod kierownicą.

Dokładnie poruszałem kostka i już wiem że tam jest problem. Mało tego kostka przytopiona na łączeniu tego przewodu, zespawalo ja, izolacja zatopiona. Było blisko tragedi. Podziękował. 

Jak już tak idzie dobrze to niemam sterowania podnośnikiem  z błotnikow. Przejścia na przelacznikach zmierzone, prrzelaczniki sprawne. Ale niemam napięcia na żadnym kablu 

Edytowane przez Matnik
Opublikowano

Witam, 

Panowie od dwóch tygodni zaznaczam po myciu ciagnika, podczas jazdy po chwili przełącza się na wyświetlaczu głównym z predkosci jazdy i prędkości obrotowej silnika na przejechane metry, albo kilometry, gdzie szukać przyczyny? Cos nie łączy dobrze?

20220610_223706.jpg

Opublikowano

Licznik a dokładnie te 3 przyciski, pod wyswietlaczem. Mi raz sie przełączył po myciu to musiałem te przyciski wymienić. 

A działają Ci  one. Można rozkręcić licznik i kabelkami przetawic. 

Opublikowano

Od razu po przekręceniu stacyjki z obrotów i prędkości zmienia się w przejechane kilometry, do tej pory wszystko działało poprawnie przyciski również, teraz nie można z tych przejechanych kilometrów/metrów nic przestawić. Ma ktoś jakiś pomysł?

Czy przekręcę kluczyk w lewo czy w prawo to po chwili wyskakują kilometry przejechane...