Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Rowan napisał:

Naprawde chcesz dać 100tyś za mx-a z 97r...? 🙄

Czy 97 czy 2001 to przy 20 letnim ciągniku niewielka różnica, w sumie  ważne w jakim stanie jest. Po 70-80 tys to już po zdjęciach widać że zmęczone życiem i  odechciewa się jechać. 

Edytowane przez paktofonikas1987
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Rowan napisał:

Naprawde chcesz dać 100tyś za mx-a z 97r...? 🙄

A od kiedy ciągnik kupuję się na rocznik. Liczy się stan techniczny a rocznik to  jest mało istotny.

Ja w czwartek kupiłem Fendta TMS Wieloryba, 920 z 2004 r za 235 . Oglądałem z 50 sztuk młodszych i  nawet tańszych, zrobiłem 5 tyś kilometrów, w Polsce i Niemczech i nie skusiłem się. A kupiłem 200 km  ode mnie. 

Co do tego MX to jak licznik prawdę pokazuję, w  co może być prawdą bo jeszcze w  Niemczech stoi,   to stan bardzo ładny, ma  z przodu tuza i wom,  opony bardzo ładne, plastyk pęknięty przy rączkach, to norma, można pospawać. 

Niestety za ładny ciągnik to trzeba  zapłacić. Ale  jakbym ja takiego szukał to już bym tam był. Pytanie czy jest w Polsce. 

Edytowane przez tomek73
Opublikowano

Troche tych Case/Mc już widziałem i moim zdaniem nie warty tych pieniędzy. Jest bardzo w środku poniszczony.

Czepiliście się tego, że napisałem, że 97r, ale chciałem po prostu zaznaczyć, że to prawie 25-letni ciągnik...

Opublikowano

Ten Case z wyglądu  wyposażony nieźle jest, ma 10 000 godzin na liczniku, picusiowy biały dywanik, połamany boczny kokpit, poprzecierane siedzenie,  ponad 2500 wyświetleń i nikt go jak dotąd nie kupił,  taki super. Na moje to za taką sumkę można więcej oczekiwać od ciągnika, ale co kto lubi.

Opublikowano

Teoretycznie materiał na siedzeniach w nich wytrzymuje okolo 8-10tyś h. Ale ogólnie mnie jakoś nie przekonuje. Tym bardziej za te pieniądze. W tej kwocie można kupić 10 lat młodszego Mc, z tą samą skrzynią, jedynie silnik BPower.

Opublikowano
20 minut temu, Rowan napisał:

Troche tych Case/Mc już widziałem i moim zdaniem nie warty tych pieniędzy. Jest bardzo w środku poniszczony.

Czepiliście się tego, że napisałem, że 97r, ale chciałem po prostu zaznaczyć, że to prawie 25-letni ciągnik...

Masz namiar na coś sensownego z tych modeli? 

Opublikowano (edytowane)

Moim skromnym zdaniem, to w MX z tego roku licznik drugi raz leci. Po 19999 mth zeruje się i liczy od nowa. Chociaż, jak się zdjęcia ogląda to można odnieść wrażenie, że nie ma dużego nalotu.

Edytowane przez Rafik
Opublikowano

Rowan dobrze pisze. Sam zakupiłem mccormicka z 2006 roku za 75 netto. Ciągnik krajowy od rolnika 

Opublikowano

Podobno mak kornik jest dobry ten produkiwany w uk. Później były składane we Włoszech i już nie były tak dobre jakościowo. Podobno...

Co do tego mx135 to wygląda na dosyć zadbany. Przetarte siedzenie to standard w takim przebiegu a połamany panel to jego słaby punkt.  Ja bym pojechał zobaczyc.

Opublikowano

Pod warunkiem że jest w Polsce, bo wątpie żeby był, dlatego stoi jeszcze. 

Ten palstyk w   moim był dobry i sam go połamałem, za mocno rączką  do przodu dałem i pękł, ale pospawałem i pomalowałem, śladu nie ma. 

Opublikowano (edytowane)

Skrzynia zmodernizowana jest dopiero w XTX z 8 połówkami. MTX miał te samą skrzynie co MX. MTX140 odradzam. Miałem kilka lat takiego, Perkins 1006-60 jest w nim i to akurat nie jest najlepsze połączenie. Szukaj 120/135/150, to będzie zdecydowanie lepszy wybór.

Za takie pieniądze, jeszcze netto, to za granicą naprawde perełke można kupić z MXa.

Edytowane przez Rowan
Opublikowano (edytowane)

Silnik BetaPower w nich jest lepszy. Miałem kiedyś 140-tke. Problem był sprzedać, jak ktoś usłyszał, że perkins, to odrazu dziękował. Możesz w galeri u mnie zobaczyć.

Edytowane przez Rowan
Opublikowano

Silnik Perkinsa według mnie jest ok, ale ta pompa wtryskowa to ich mankament. Ja w swoim MX mam Perkinsa i pierwszy remont przy 22 tys godzin robiłem, ale pompa to porażka, typ DP200.

Opublikowano (edytowane)

To kup używkę, zrób mu totalny przegląd i napraw wszystko co możliwe. po legalu będziesz śmigał ciągnikiem który nie musi spełniać wyśrubowanych norm eko. Stare Magnumy to była klasa, ale teraz w dobie rolnictwa precyzyjnego z  automatyką te MXy nie znajdują już zastosowania.Produkcja części przypisana tym modelom jak i do tych starszych jest systematycznie wygaszana :(. Postanie do dyspozycji  tylko rynek wtórny i zamienniki.

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

Czasem warto oddzielić cenę  ogłoszeniową od wartości użytkowej,, tu warto wspomnieć że jak kto chce to wyda ponad 40k za trzydziestkę  czy niecałe 90k za  zwykłego  ursusa 1224.