Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja wam napiszę takie pierwsze krótkie przemyślenia po pierwszych dwóch szkoleniach w ODR w Siedlcach z Rachunkowości i Zarządzania

DNO I PIĘĆ METRÓW MUŁU 

Nie dziwię się już Many12 i Tym podonnym co pisali wcześniej o wzroście SO liczonym z ksiego przychodów i rozchodów, jak takie teorie głoszą ludzie z ODR którzy teoretycznie powinni być kompetentni.

Drugą mądrością jaką dzieliła si z nami Pani to to że wzrost ma wynieść 10 %

PORAŻKA...  ale nic jeszcze dwa szkolenia i BP będzie zrealizowany

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, tofil napisał:

Galan 99vhodzi mi o zmiane nerow dzialek dzierzawy czy jak mi zabiora dierzawe czy moge ja zastapic inna?

Na to pytanie nie odpowiem pytaj w Agencji jak by takie zdarzenie miało być bo to oni będą robić zmianę .

Pytać w agencji i pytać  bo sami mają problemy co jak  powiedzieć ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rafiklubelskie napisał:

A ja by nakładał kary na tych co chmiel produkują i jęczmień browarny i ziemniaki i wszystko inne z czego robione są nalewki i wina nikt nikomu palić nie karze! fajek to buzi nikt nikomu nie wkłada! każdy chce uprawiać to z czego ma kasę i właśnie takie wpisy takich idiotów są żałosne dla mnie ten tytoń to jest być albo nie być ale taki idiota tego nie rozumie 

Trochę słabe to porównanie bo jak pijesz to ten co obok siedzi to mu nie szkodzisz a z palaczami już tak nie jest trują małe dzieci i inne osoby niepalące to podobnie by mógł napisać ten co konopie uprawia na tytoniu świat się nie kończy no chyba że da Cb

Opublikowano

burak cukrowy ,wieprzowina  też nie zdrowe,o cukrze mówią biała śmierć to też by trzeba zakazać

jak ktoś jest głupi niech pali,po co mu zabraniać,narkotyki zabronione i nie ma problemu żeby kupić

uświadamiać i kształcić,a nie zabraniać

• Like 2
Opublikowano

Słabe macie argumenty jedno ni jak ma się do drugiego

Ale zakończmy bo to nie o tym temat

Opublikowano
4 minuty temu, kopin napisał:

burak cukrowy ,wieprzowina  też nie zdrowe,o cukrze mówią biała śmierć to też by trzeba zakazać

jak ktoś jest głupi niech pali,po co mu zabraniać,narkotyki zabronione i nie ma problemu żeby kupić

uświadamiać i kształcić,a nie zabraniać

Widzę kopin, że Już jest ok.To dobrze9_9A tak a ^propos to  25 lat temu masło było zabójcze a margaryna wspaniała.Może za ileś lat stwierdzą ,że palenie to zdrowie.Zycie to jeden wielki wybór .Na koniec okaże się czy dobrze wybraliśmy.Zabranianie nie działało nigdy i nie działa-tylko mądre życie rodziców-to jest podstawa dla dobrego życia dzieci.

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, viperwlkp napisał:

kopin sianko już zużytkowany? :)

Fakturę zapłaciłem,zostało jeszcze na silos i małe piwo-zastanawiam sie co pierwsze zamówić;-)

Ale dzisiaj jedna maszyna już w polu była-więc już się przydała ;-)

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, kopin napisał:

Fakturę zapłaciłem,zostało jeszcze na silos i małe piwo-zastanawiam sie co pierwsze zamówić;-)

Ale dzisiaj jedna maszyna już w polu była-więc już się przydała ;-)

To jak już maszyna przetestowana to jest okazja żeby jednak to piwo pierwsze było ;)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, galan99 napisał:

Już w polu a u nas jeszcze śniegu z 10 cm w nocy - 8 może koło 20 coś da rady .

A u nas d*pa,ratowanie  ozimin bo mrozy były konkretne a śniegu nic ,zobaczymy czy przesiewać nie trzeba będzie ;-(

Edytowane przez kopin
  • Like 1
Opublikowano

unas tez juz z nawozem ruszyli........ 

.......ja narazie z nawozem czekam....czesciowo i tak bede mosial przesiac trocze powimiekało.... czesc przez sasiada bo mu stawik wylal i mi pole troche zalało. a to przez to ze po zawalał row odplywowy z tego stawu kilka lat bylo sucho to problemu nie bylo. ateraz musial   w lutym spowrotem ruw odkopac bo jes mokro........

Opublikowano
3 godziny temu, Wicher821 napisał:

A ja wam napiszę takie pierwsze krótkie przemyślenia po pierwszych dwóch szkoleniach w ODR w Siedlcach z Rachunkowości i Zarządzania

DNO I PIĘĆ METRÓW MUŁU 

Nie dziwię się już Many12 i Tym podonnym co pisali wcześniej o wzroście SO liczonym z ksiego przychodów i rozchodów, jak takie teorie głoszą ludzie z ODR którzy teoretycznie powinni być kompetentni.

Drugą mądrością jaką dzieliła si z nami Pani to to że wzrost ma wynieść 10 %

PORAŻKA...  ale nic jeszcze dwa szkolenia i BP będzie zrealizowany

Widocznie ta sama Pani nas szkoliła....... "Rachunkowość w gospodarstwie rolnym"  miałem organizowane przez ODR Siedlce w m. Huszlew - zaświadczenia jeszcze nie mam. Też mam "Zarządzanie w gospodarstwie rolnym" ale  organizatorka szkoleń nie znała jeszcze terminu w tym temacie. W planie mam szkolenie w Łosicach  chyba w połowie marca "Podatek VAT w rolnictwie".. .....Moje zdziwienie, że już miałeś  z  " Zarządzania "   organizowany przez w/w ODR......... Napisz coś dokładniej?

Opublikowano
1 minutę temu, Dawidos01 napisał:

91 dzien kasy NIMA 

Pokonałem dzisiaj własną słabość i zadzwoniłem do Elizówki z pytaniem. Czy mój  wniosek RMG jest już wysłany do W-awy?...  Otrzymałem odpowiedż,  że został wysłany na drugi dzień po otrzymaniu korespondencji z moją poprawką podpisu pod fakturami w "Księdze ........  .  Mam POTWIERDZENIE  ODBIORU na poczcie Niemce z datą 22 .02.... czyli teoretycznie do stolicy poleciało 23.02...  Ustawowe dwa tygodnie (licząc tylko dni robocze)  mija 15 marca 2018 AD.   CZEKAM !!!     ???????????????????????????????????????

Opublikowano

Nie ma zadnych ustawowych dni w których Warszawa robi przelew. Po prostu na ogół przelewali po dwóch tygodniach i tak się utarło. 

Co do szkoleń to tam gdzie są darmowe to śpieszcie się je wykonywać, bo w rozmowie z doradcą ODR Siedlce zastanawiają się czy nie wprowadzić szkoleń płatnych. 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, ZYLA napisał:

Nie ma zadnych ustawowych dni w których Warszawa robi przelew. Po prostu na ogół przelewali po dwóch tygodniach i tak się utarło. 

Co do szkoleń to tam gdzie są darmowe to śpieszcie się je wykonywać, bo w rozmowie z doradcą ODR Siedlce zastanawiają się czy nie wprowadzić szkoleń płatnych. 

Dobrze, że informujesz - trzeba będzie  tym razem zadzwonić?

Opublikowano
18 minut temu, ZYLA napisał:

toc tez chca  z naszej kasy cos ukryzsc.......

Opublikowano

No u mnie miał tylko przesłac ta poprawiona fakture bo Warszawa sie doczepiła to znaczy ze Warszawa tylko czeka na fakture gdyby ona była dobra to pewnie juz kase bym miał bo wnioswk poszedł 04 02 do Warszawy a o płatnosc składałem przed Kopinem 04 12

Opublikowano
4 minuty temu, Dawidos01 napisał:

No u mnie miał tylko przesłac ta poprawiona fakture bo Warszawa sie doczepiła to znaczy ze Warszawa tylko czeka na fakture gdyby ona była dobra to pewnie juz kase bym miał bo wnioswk poszedł 04 02 do Warszawy a o płatnosc składałem przed Kopinem 04 12

Wiesz 4.02 to była niedziela to raczej nie poszedł :)

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, many12 napisał:

Widocznie ta sama Pani nas szkoliła....... "Rachunkowość w gospodarstwie rolnym"  miałem organizowane przez ODR Siedlce w m. Huszlew - zaświadczenia jeszcze nie mam. Też mam "Zarządzanie w gospodarstwie rolnym" ale  organizatorka szkoleń nie znała jeszcze terminu w tym temacie. W planie mam szkolenie w Łosicach  chyba w połowie marca "Podatek VAT w rolnictwie".. .....Moje zdziwienie, że już miałeś  z  " Zarządzania "   organizowany przez w/w ODR......... Napisz coś dokładniej?

Prawdopidobnie....

Rachunkowość.... prowadziła Pani Magdalena dwuczłonowe nazwisko a Zarzadzanie.... Pani Anna P.

VAT... jest jutro w Siedlcach o 11

Zaświadczenia mają być za ok 2 tyg.

Cały harmonogram szkoleń na marzec jest na stronie mazowieckiego ODR

• Like 1