Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Niezłe ceny niezłe , po 6000 - 7000 za wniosek Rmg, godzinę roboty . To ile za młodego rolnika lub działalność pozarolnicza ? Po 15 tys?

Możesz robić od dnia złożenia wniosku na swoją odpowiedzialność 

Opublikowano
6 minut temu, masa24 napisał:

Niezłe ceny niezłe , po 6000 - 7000 za wniosek Rmg, godzinę roboty . To ile za młodego rolnika lub działalność pozarolnicza ? Po 15 tys?

Możesz robić od dnia złożenia wniosku na swoją odpowiedzialność 

Potrafią ludzie na rolnikach zarobić. Ale kilka tys za rmg to chyba jakaś przesada.

Opublikowano

6000-7000 ceny za całość, wniosek, poprawki, książka. Przesyłasz skanem lub msmem fakturę i jak.masz kontrolę to też zdarza mu się być przy kontroli.Z upoważnieniem notarialnym tylko do tego programu. Facet ma sporo chętnych.

Opublikowano

Firmy z Olsztyna 1200 netto przed i po . Czyli 2400 netto.  Pozarolnicza działalność  2000 netto+ 3 , 4  bądź 5 tys w zależności od liczby pracowników , 2000 netto za wniosek o 2 ratę. 
modernizacja 3000 netto + 2.5 procent dofinansowania ale nie mniej jak 4000 + 1000 postępowanie ofertowe

mlody rolnik 2x 2500 nettp

Opublikowano
18 minut temu, Pitraszek napisał:

Na olx są ogłoszenia nasionek. Robić zakupy można dopiero po otrzymaniu decyzji? Nie trzeba czekać na pierwsza ratę? Miałem poprawki już ze dwa miesiące temu i cisza od tego czasu

Jakie poprawki miałeś - do decyzji pokontrolnej jeszcze przed wydaniem decyzji  na wdrożenie projektu RMG?

Opublikowano
1 godzinę temu, drobny napisał:

A  własnie jaki jest koszt zakupu słonecznika na kwiat dajmy na 30ar ?

Mnie w 2019r na 30arów kosztowało 200zł i miałem za to 2,5kg nasion, teraz podrożało. Ale ogólnie siałem za gęsto i jak się dobrze uprzesz to kilogramem obsiejesz 30arów. Jak ktoś ma małe sprzęty to życzę powodzenia przy kasowaniu plantacji 

slonecznik-ozdobny--60a8a061da6cc5497d33f425aaeab8ae.jpg

Opublikowano (edytowane)

Maniek  ja bym to do wiosny zostawił aż  łodygi skruszeją potem talerzówka albo  glebogryzarka lub mulczer. Widziałem slonecznik na kwiaty ale mial maks 1m

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

To jest wysoki słonecznik ozdobny, jak rozłupiesz nasionko to nie ma praktycznie nic w środku. Ja to dorwałem gdzieś koło Proszowic od Pana który też miał na jakiś program. Teraz osobiście zrobiłbym tak jak mówisz, na wiosnę to utleje i śmiało to zniszczysz, w tym roku miałem zasiane tak dla siebie koło domu 4x10m to na zimę przejechałem po tym tyłem ciągnika a na wiosnę się zgrabi i spali ;) 

Nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie czy można zasiać zwykły pastewny słonecznik ale pod kątem zbioru na kwiaty cięte 

Edytowane przez manieks120
Opublikowano
48 minut temu, many12 napisał:

Jakie poprawki miałeś - do decyzji pokontrolnej jeszcze przed wydaniem decyzji  na wdrożenie projektu RMG?

Do złożonego wniosku. Nie mam jeszcze decyzji o przyznaniu

Opublikowano
1 godzinę temu, robert55555 napisał:

6000-7000 ceny za całość, wniosek, poprawki, książka. Przesyłasz skanem lub msmem fakturę i jak.masz kontrolę to też zdarza mu się być przy kontroli.Z upoważnieniem notarialnym tylko do tego programu. Facet ma sporo chętnych.

To gościa lekko mówiąc porobało z taką cena..... Mi wszystko z poprawkami wyjdzie 1 000...... 

Opublikowano

popyt kształtuje cenę,nie rozumiem waszego zdziwienia,to nie świnie więc to nie kupujący mówi ile da tylko sprzedający ,a klient albo kupuje albo szuka taniej

Opublikowano
freetaxi napisał:

Każdy bierze ile chce. Klient decyduje czy skorzysta z usługi. Osobiście brałem w tym naborze 2000 zł za przygotowanie dokumentacji i poprowadzenie wniosku aż do wypłaty pierwszej raty. Na zainteresowanie nie narzekam. Ale jeżeli ktoś chce, to znajdzie po 1000 zł i mniej, kolega z Wielkopolski bierze po 3000 zł, ODR z moich stron 1800 zł, znajoma, która pracowała w Agencji 2500 zł. Ceny różne, sami widzicie jakie różnice. 

U mnie 1350 zł za wniosek i 350 zł za pierwszą ratę, wszystkie poprawki gratis. Ale musiałem sam pomagać doradcy bo słabo czaił temat i wszystko podane na tacy. Tak że wolałbym zapłacić 2000 zł netto i mieć wszystko w Dudzie.

masa24 napisał:

Wg mnie mniej niz 2000 brutto nie ma co brac , biorac pod uwage to ze wiekszosc przypadkow to jest naciagane zlozenie wniosku w stylu ze nie ma 25 % przychodu z rolnictwa i trzeba cos wymmyslec np

No ale przecież tu nie chodzi o rozwój gospodarstwa ale o spryt i zaradność naszą polską.

many12 napisał:

12 minut temu, robert55555 napisał:

Mam znajomego w stronach @marluk on brał 2500 za całość. Płatne w 2 ratach. 1500 na początku i 1000 po decyzji.  MGR bierze 3% wartości. Jak dobrze kojarzę to jesteś z powiatu T.L. 

Kolega z lubelskiego. 3000 rmg full opcja.

Łódzkie 8000 całość. 

Kujawsko pomorskie 1500 wniosek i bp. 

@freetaxi pewnie znasz (a może i nie) Pana W. spod Grójca/Białobrzegi. Bierze 6000.

Z Małopolski Pani L. 3% z MGR, 12% Rmg.  

Południe mazowsza, robi tylko wnioski na pokrycia dachowe. 2500 kosztorys, 6000 za całość. Brat tego Pana ma firmę co od razu zmieniają pokrycia dachowe. 

Mamy wolny rynek. 

Panowie wolny rynek to jest tylko w podręcznikach do ekonomii - teraz mamy wyzysk człowieka przez człowieka mówiąc grzecznie w nie za bardzo humanitarny sposób - sępy trzebią POtrzebujących i nie widzę w tym  etyki podstawowej. .............Swego czasu gościu za mój projekt  RMG zahaczyć chciał 2500 zł  w dwóch ratach  - spojrzałem na niego z góry i POmyślałem - w czym ten gostek jest lepszy ode mnie, że kasuje taką mamonę i zrobiłem sobie sam. Ludzie- sępy  macie swoje pięć minut więc żerujcie - powodzenia.   ......................?.

Też w sumie mogłem to sam zrobić, bo wniosek mam banalny - zakup gruntów.

• Haha 1
Opublikowano

Dzień dobry robił ktoś wycofanie 2 raty wniosku o płatności z mgr wniosek był złożony wiosną przyszły mi już 3 poprawki bo mam namieszane z budową i muszę to poprostować da radę wycofać ten wniosek bez żadnych przeszkód 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, kopin napisał:

popyt kształtuje cenę,nie rozumiem waszego zdziwienia,to nie świnie więc to nie kupujący mówi ile da tylko sprzedający ,a klient albo kupuje albo szuka taniej

Wiem że klient i rolnik nie ma Nic do gadania... JaK sprzedajesz tucznika na skup to kupujący tobie mówi jaką cenę tobie da... 🤔😉

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano

800zł i nawet nie pytałem czy chcą coś za poprawki. byly raz z moich braków a raz z błędnego wypelnienia wniosku. o pierwszą ratę chciał mi zrobić ale za tydzień zrobiłem sam było to proste i było ok.

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Pitraszek napisał:

Do złożonego wniosku. Nie mam jeszcze decyzji o przyznaniu

Przed  decyzją może być kontrola której wyniki mogą narzucić następne poprawki.

- chociaż w tych czasach chyba  mają ograniczone kontrolę biznesplanów na gruncie.

Opublikowano
2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Wiem że klient i rolnik nie ma Nic do gadania... JaK sprzedajesz tucznika na skup to kupujący tobie mówi jaką cenę tobie da... 🤔😉

To takie trochę wieczne narzekanie. Czasami trzeba wyjść z myślenia które było w PRLu. Taka specyfika tej branży nie od dziś a mimo to masa ludzi w to wchodzi. Druga sprawa w takim przypadku najlepiej tworzyć grupy producenckie i wtedy ceny są inne. Ale ok to nie temat na takie dyskusje.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marluk napisał:

To takie trochę wieczne narzekanie. Czasami trzeba wyjść z myślenia które było w PRLu. Taka specyfika tej branży nie od dziś a mimo to masa ludzi w to wchodzi. Druga sprawa w takim przypadku najlepiej tworzyć grupy producenckie i wtedy ceny są inne. Ale ok to nie temat na takie dyskusje.

Nie sądziłem że Pan żyjesz jeszcze w czasach PRLu.......... Ja już dawno o tym zapomniałem....