mf 6290 spadek mocy
-
Podobna zawartość
-
Przez adam519
Witam zastanawiam się nad zakupem dużego ciągnika o mocy około 130-140 km. Będzie służył jako ciągnik do ciężkich prac. Myślę nad używanym ciągnikiem nie starszego jak 2000 rok, według mojego gustu w grę wchodzą: Massey Ferguson 6290, Renault Ares 640RZ, Renault Ares 696RZ, Fendt 514, oraz John Deere 6620, John Deere 6820 .Na ciągnik chce przeznaczyć około 100-110tyś. Na chwile obecną najbardziej jestem przekonany do Masseya Fergusona. Jeśli ktoś ma takie ciągniki niech napisze ich wady, zalety oraz jakie miał awarie, ile kosztowały naprawy, jak ze spalaniem, a także na co zwrócić uwagę przy zakupie. Z góry dzięki za odpowiedzi
-
Przez DominikPocisk
Witam, wszystkich użytkowników serii 6200. Czy ktoś może potrafi skalibrować rewers i sprzęgło? poczytałem na forum trochę tematów lecz nic konkretnego nie znalazłem.
Ciągnik mam kilka miesięcy a sprawa wygląda tak ze jak włączę do przodu, to czuć delikatne szarpnięcie, a następnie ciągnik łagodnie ruszy, przy włączaniu do tyłu od razu delikatnie rusza posiadam MF 6280.
Czym może być spowodowane szarpniecie przy ruszaniu w przód? czyżby wymagał kalibracji a może już skrzynia jest częściowo wyeksploatowana?
-
Przez witch
Witam zamierzam wymienić oleje w skrzyni oraz hydrauliki i z tego co wyczytałem to w silniku fuchs10 w 40 skrzyń fuchs stou mc10w 40 , czy jakiś inny? Proszę o pomoc
-
Przez witch
Witam mam problem ponieważ miałem bardzo mało paliwa ,bo odśnieżałem zjechałem do domu i na 2 dzień pojechałem go zataknować do pełna i nie działa mi wskaźnik od paliwa nwm czy sie pływak zaciął. Bo tak jak mówie na poczatku miałem bardzo mało paliwa także co mógł się zaciąć czy co? I jak rozwiązać ten problem?
-
Przez witch
Witam chciałbym wam przedstawić filmik prawdopodobnie jest to błąd 3-2 jest to czujnik draftu możecie mnie poprawić jeśli nie podrzucam filmik Drugą sprawą jest taka ,że wymieniłem żarówki na panelu gdzie są kontrolki i teraz gdy wrzuce rewers obojetnie czy do przodu czy do tyłu miga pomarańczowy romb autotronic 3 nie mam pojecia jaki jest to bład ciągnik normalnie jeździ, proszę o wszelką pomoc. I jeszcze gdzie ten czujnik draftu się znajduje?
video-1531318302.mp4
video-1531938574.mp4
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas arion 430 problem
Ursus C-330+Evrard Hardi TE 3300