Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Sprawdz w corumue ile tam tego jest. Ale chyba 480g w 1l czyli tak jak w basagranie.

Ale 1l pulsaru to chyba duzo? To nie ma 40g/l? W corumie chyba bylo troche ponad 20/l a daje sie go 1,25l

Opublikowano

Co jest z tym grochem obsada może 50% ciężko nawet znaleźć nasion które nie wzeszły. A na jednym grochu widać robaka co to może być. Dodam tylko że to na jednej odmianie. Oczywiście kwalifikat 

IMG_20250425_094154.jpg

IMG_20250425_094754.jpg

IMG_20250425_095321.jpg

IMG_20250425_095441.jpg

IMG_20250425_101645.jpg

Opublikowano (edytowane)

To jest smietka. Pierwszy raz w sumie slysze, ze zjadla groch. Ona sie specjalizuje w fasoli bo sie ja sieje pozno i rzadko. W maju sie sieje

Edytowane przez kamil800
Opublikowano
2 godziny temu, kamil800 napisał(a):

To jest smietka. Pierwszy raz w sumie slysze, ze zjadla groch. Ona sie specjalizuje w fasoli bo sie ja sieje pozno i rzadko. W maju sie sieje

Tylko dlaczego zjadła tylko jedną odmianę a 10m dalej inna jest ok i u innych rolników też tylko ta odmiana tak wygląda 

Opublikowano

Przedplony różne termin siewu zbliżony u znajomych na ponad 100ha 70ha tak wygląda i tylko ta jedna odmiana. Nie zależnie która gmina itd tylko odmiana jedna tak wygląda 

Opublikowano

Zbyt mała obsada na m2. Ktoś tutaj polecał "dokrzewianie" trineksapakiem żeby się w miarę utrzymał. Chyba że to ściema. To mój pierwszy groch...

Opublikowano (edytowane)

Groch sie nie krzewi. Zimowy potrafi wypuscic "boczne rosliny" ale nie jary, dlatego sie go duzo sieje 🤔 znajomy kiedys probowal czy bedzie roznica i nie bylo zadnej po moddusie. Tak samo lezal 

Edytowane przez kamil800
Opublikowano
4 godziny temu, kamil800 napisał(a):

Bardzo dziwne

3 godziny temu, Grzesiu90209 napisał(a):

Ta jest najbardziej podatna i tyle. Tak bywa.

Ze znajomymi twierdzimy że wyszła trefna partia nasion 

Opublikowano
11 godzin temu, Karkol94 napisał(a):

Zbyt mała obsada na m2. Ktoś tutaj polecał "dokrzewianie" trineksapakiem żeby się w miarę utrzymał. Chyba że to ściema. To mój pierwszy groch...

Żadne dokrzewianie tylko stymulację do tego żeby bardziej szedł na boki niż do góry. Praktykuje i potwierdzam skuteczność dla ilości 100g s.cz./ ha. W tym spróbuję dawkę zwiększona do 125g i się zobaczy jak się zachowa. Zasada stosowania jest taka sama jak przy rzepaku żeby spowolnić pęd główny a pobudzić boczne żeby przyjął taki bardziej krzaczasty pokrój i wąsy poszły na roślinę obok przez co jest mniej podatny na wyleganie i tworzy bardziej zwarty łan. Nie ma to nic wspólnego ze zbyt rzadkim siewem, na zbyt małą obsadę żaden regulator nie pomoże.

Opublikowano

Spokojnie chłopaki, dlatego "dokrzewianie" dałem w cudzysłowie. Chodzi właśnie o to żeby przybrał bardziej krzaczasty pokrój.

To chyba może coś pomóc przy małej obsadzie, nie?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez SpracowanyPraktyk
      Panowie chciałem poruszyć ważną kwestię. Wystawiałem na olx na sprzedaż Groch odmiany milwa. Ogłoszenie wyglądało tak:
      Witam. Mam na sprzedaż groch, odmiana Milwa. 

plenna odmiana pastewna, bardzo wczesna, wąsolistna
      rośliny o wysokości 75-80 cm o sztywnej łodydze

dorodny, gruby, niedosuszany 
      posiadam na sprzedaż około 8 ton
      zapraszam

z zastrzeżonego nr telefonu zaczęto do mnie dzwonić i automatyczna sekretarka klepała regułkę o działaniu na szkodę producenta. Następnie przychodziły prywatne wiadomości o naruszeniu prawa. Skończyło się tym, że olx zmoderował, czyli zakończył moje ogłoszenie pisząc:
      Zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela

Twoje ogłoszenie zostało usunięte, ponieważ otrzymaliśmy zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela, z którego wynika, że oferowany przez Ciebie produkt nie jest oryginalny, został przerobiony lub nie posiadasz praw do jego dalszej sprzedaży. Reagujemy także, gdy otrzymujemy zgłoszenia o innych naruszeniach praw własności przemysłowej lub naruszeniach praw autorskich.

Więcej o zakazanych przedmiotach w naszym serwisie dowiesz się tutaj: OLX.pl/zasady/#r10 . Prosimy o przestrzeganie zasad naszego Regulaminu.

Wystawiając rośliny pastewne nie złamałem regulaminu.  Nigdzie nie napisałem, że są to nasiona siewne. Okazuje się, że firmy nasienne ograniczają obrót materiałem paszowym. Wychodzi na to, że groch który uprawiałem i zebrałem z pola jest nielegalny, nie oryginalny i nie mam prawa do jego sprzedaży a miał być jako dodatek paszowy dla lokalnego rynku. Czy ktoś się z tym spotkał?
      Jak umieściłem temat w złym dziale to przepraszam.
    • Przez ZetorPower
      Witam doradzicie mi Pany jaki nowy  agregat kupic pod ten siewnik D9-30 super redlicowy taki żeby hydropak sie nie złamał tak jak w agro maszu, ma miec przedni  wał 2 albo 3 rzędy łap i tylny wał packer. dodam że mam aktywny do tego siewnika ale na wiosenne lekkie warunki przydał by sie bierny przegądałem internety i wiele agregatów ale żadnego nie widziałem na żywo na zdjęciu to każdy porządnie wygląda 
    • Przez Scoti
      Witam mam pytanie dotyczące agragatu agro lift TYP-AUS 2 z wałem packera 2.5m jakieś opinie o nim ewentualnie jakaś lepsza firma w podobnym przedziale cenowym ?
    • Przez Thorod
      Sprzedam Agregat uprawowo siewny Amazone d7 super s. Duza skrzynia, po wymianie łożysk na oryginalne Amazone, sciezki i znaczniki powschodowe, drobny wysiew. Agregat po wymianie przednich tulej, na hydropaku, który jest nieuzywany od nowosci. Wiecej na priv(zdj). stan bdb
      Cena 9900zl

• Przez karol2306
      Witam

Na sprzedaż agregat w/w. Wszelkie info w ogłoszeniu ew. pod tematem lub prv

Zapraszam
       https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowo-siewny-2-5m-wal-packera-grano-CID757-IDtGmk9.html
  • Dodaj nową pozycję...
v