Przez
SpracowanyPraktyk
Panowie chciałem poruszyć ważną kwestię. Wystawiałem na olx na sprzedaż Groch odmiany milwa. Ogłoszenie wyglądało tak:
Witam. Mam na sprzedaż groch, odmiana Milwa.
plenna odmiana pastewna, bardzo wczesna, wąsolistna
rośliny o wysokości 75-80 cm o sztywnej łodydze
dorodny, gruby, niedosuszany
posiadam na sprzedaż około 8 ton
zapraszam
z zastrzeżonego nr telefonu zaczęto do mnie dzwonić i automatyczna sekretarka klepała regułkę o działaniu na szkodę producenta. Następnie przychodziły prywatne wiadomości o naruszeniu prawa. Skończyło się tym, że olx zmoderował, czyli zakończył moje ogłoszenie pisząc:
Zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela
Twoje ogłoszenie zostało usunięte, ponieważ otrzymaliśmy zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela, z którego wynika, że oferowany przez Ciebie produkt nie jest oryginalny, został przerobiony lub nie posiadasz praw do jego dalszej sprzedaży. Reagujemy także, gdy otrzymujemy zgłoszenia o innych naruszeniach praw własności przemysłowej lub naruszeniach praw autorskich.
Więcej o zakazanych przedmiotach w naszym serwisie dowiesz się tutaj: OLX.pl/zasady/#r10 . Prosimy o przestrzeganie zasad naszego Regulaminu.
Wystawiając rośliny pastewne nie złamałem regulaminu. Nigdzie nie napisałem, że są to nasiona siewne. Okazuje się, że firmy nasienne ograniczają obrót materiałem paszowym. Wychodzi na to, że groch który uprawiałem i zebrałem z pola jest nielegalny, nie oryginalny i nie mam prawa do jego sprzedaży a miał być jako dodatek paszowy dla lokalnego rynku. Czy ktoś się z tym spotkał?
Jak umieściłem temat w złym dziale to przepraszam.
Rekomendowane odpowiedzi
zestaw do siewu
Czytaj dalej »
Ursus C-360 & Zestaw uprawowo siewny