Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szron88 napisał:

Ja na początek kwitnienia polecę bulldogiem czyli betacylfutryna ogólnie już wycofana ale mam zapasy jeszcze i po niecałych dwóch tygodniach zależnie od pogody mospilanem. 

bulldock średnio bezpieczny dla zapylaczy, zrobiłbym odwrotną kolejność dla spokoju ducha

• Thanks 1
Opublikowano
16 godzin temu, Szczepek22 napisał:

Nada się na groch?

IMG_20220529_195803.jpg

Nada się. Ja w zeszłym roku stosowałem właśnie Los Ovados, pierwszy zabieg wraz z początkiem kwitnienia, potem drugi zabieg 10-14 dni później. Do każdego zabiegu dodałem właśnie deltametrynę albo cypermetynę. Metoda sprawdzona na 12 ha w zeszłym roku. Nic mi po magazynie nie fruwało i nie fruwa (mam jeszcze ze 3 tony grochu).

Opublikowano
3 godziny temu, Nowy81 napisał:

Jakie dawki, zalecane?

2 godziny temu, Szczepek22 napisał:

Na etykiecie nie ma nic o grochu ziemniak 0.15 a pszenica i rzepak 0.25 więc podzielam pytanie kolegi

Ja stosowałem Los Ovados 0,2 l/ha, a deltametrynę, cypermetynę w dawkach z etykiety.

Opublikowano
Dnia 23.05.2022 o 21:42, dwdx1906 napisał:

Chyba pierwsze kwiatki? A na grzyba można dać 150-200 g azoksystrobiny.

Sieje groch piąty rok i oprysk na strakowca gdy groch jest w pełni kwitnienia i zaczynja się pojawiać pierwsze strąki-kiedys Proteus teraz coś kontaktowo -zaladkowy i nigdy nie było problemu z robalem i przechowywaniem 

Opublikowano
11 godzin temu, Siemanr1 napisał:

Sieje groch piąty rok i oprysk na strakowca gdy groch jest w pełni kwitnienia i zaczynja się pojawiać pierwsze strąki-kiedys Proteus teraz coś kontaktowo -zaladkowy i nigdy nie było problemu z robalem i przechowywaniem 

dobra, głupotę napisałem, też zawsze robię jak zaczynają pierwsze kwiatki przekwitać :D

Opublikowano

Z ciekawości - ile teraz kosztuje zabieg Signum, że jest opłacalny w grochu?

Opublikowano

U was grochy też takie niskie? Siew w połowie marca, właśnie zaczyna kwitnąć a jest wysoki do połowy łydki, max do kolana. Kilka lat do tyłu z tego co kojarzę był wysoko niemal do pasa i dopiero pojawiały się kwiatki.

Opublikowano

Przy kwitnięciu drugie tyle urośnie tym bardziej że ma teraz wode , rok temu sucho i paliło go jak kwitł

Opublikowano
1 godzinę temu, sebek52 napisał:

U was grochy też takie niskie? Siew w połowie marca, właśnie zaczyna kwitnąć a jest wysoki do połowy łydki, max do kolana. Kilka lat do tyłu z tego co kojarzę był wysoko niemal do pasa i dopiero pojawiały się kwiatki.

U mnie astronaute ma średnio ok 60 cm. Jeszcze nie kwitnie. Ale chyba lada dzień zacznie.

Opublikowano
Dnia 3.06.2022 o 23:53, jezyk_nh napisał:

U mnie astronaute ma średnio ok 60 cm. Jeszcze nie kwitnie. Ale chyba lada dzień zacznie.

U mnie podobnie, 50-60cm ma. Pojedyncze kwiatki się trafiają i już strąkowca widzialem😬 będzie presją robaka w tym roku jak na rzepaku.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez SpracowanyPraktyk
      Panowie chciałem poruszyć ważną kwestię. Wystawiałem na olx na sprzedaż Groch odmiany milwa. Ogłoszenie wyglądało tak:
      Witam. Mam na sprzedaż groch, odmiana Milwa. 

plenna odmiana pastewna, bardzo wczesna, wąsolistna
      rośliny o wysokości 75-80 cm o sztywnej łodydze

dorodny, gruby, niedosuszany 
      posiadam na sprzedaż około 8 ton
      zapraszam

z zastrzeżonego nr telefonu zaczęto do mnie dzwonić i automatyczna sekretarka klepała regułkę o działaniu na szkodę producenta. Następnie przychodziły prywatne wiadomości o naruszeniu prawa. Skończyło się tym, że olx zmoderował, czyli zakończył moje ogłoszenie pisząc:
      Zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela

Twoje ogłoszenie zostało usunięte, ponieważ otrzymaliśmy zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela, z którego wynika, że oferowany przez Ciebie produkt nie jest oryginalny, został przerobiony lub nie posiadasz praw do jego dalszej sprzedaży. Reagujemy także, gdy otrzymujemy zgłoszenia o innych naruszeniach praw własności przemysłowej lub naruszeniach praw autorskich.

Więcej o zakazanych przedmiotach w naszym serwisie dowiesz się tutaj: OLX.pl/zasady/#r10 . Prosimy o przestrzeganie zasad naszego Regulaminu.

Wystawiając rośliny pastewne nie złamałem regulaminu.  Nigdzie nie napisałem, że są to nasiona siewne. Okazuje się, że firmy nasienne ograniczają obrót materiałem paszowym. Wychodzi na to, że groch który uprawiałem i zebrałem z pola jest nielegalny, nie oryginalny i nie mam prawa do jego sprzedaży a miał być jako dodatek paszowy dla lokalnego rynku. Czy ktoś się z tym spotkał?
      Jak umieściłem temat w złym dziale to przepraszam.
    • Przez ZetorPower
      Witam doradzicie mi Pany jaki nowy  agregat kupic pod ten siewnik D9-30 super redlicowy taki żeby hydropak sie nie złamał tak jak w agro maszu, ma miec przedni  wał 2 albo 3 rzędy łap i tylny wał packer. dodam że mam aktywny do tego siewnika ale na wiosenne lekkie warunki przydał by sie bierny przegądałem internety i wiele agregatów ale żadnego nie widziałem na żywo na zdjęciu to każdy porządnie wygląda 
    • Przez Scoti
      Witam mam pytanie dotyczące agragatu agro lift TYP-AUS 2 z wałem packera 2.5m jakieś opinie o nim ewentualnie jakaś lepsza firma w podobnym przedziale cenowym ?
    • Przez Thorod
      Sprzedam Agregat uprawowo siewny Amazone d7 super s. Duza skrzynia, po wymianie łożysk na oryginalne Amazone, sciezki i znaczniki powschodowe, drobny wysiew. Agregat po wymianie przednich tulej, na hydropaku, który jest nieuzywany od nowosci. Wiecej na priv(zdj). stan bdb
      Cena 9900zl

• Przez karol2306
      Witam

Na sprzedaż agregat w/w. Wszelkie info w ogłoszeniu ew. pod tematem lub prv

Zapraszam
       https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowo-siewny-2-5m-wal-packera-grano-CID757-IDtGmk9.html
  • Dodaj nową pozycję...
v