Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

seria 600 konstrukcja jest przewidziana do 185 KM silnika MWM jest o ponad tone cięższy od 312 .W 611 i 312 są te same silniku skrzynie są inne Sam osobiście mam 611 z 1984 roku przebieg ponad 25 tys godz robione tylko tulejowanie osi przedniej koszt 500zł,regeneracja okładzin szczek hamulca ręcznego no i belg jak mówił wymienił tylko pompe hydrauliczna jeżdzi i będzie u mnie jeździł dożywotnio Jazda i praca nim to przyjemność choć niby te na przyciski są lepsze ale ja wolę go

Opublikowano

@icek1 tak krytycznie o fendzie to dlaczego używasz fendta ? , 25tyśm mtg tyle już naprawiałeś i innego nie chcesz , może  NH dla ciebie był by lepszy.

A coś więcej przewidziany do 185 koni skrzynia z 600 do 185 koni to jakieś bajki chyba opisujesz.

Opublikowano (edytowane)

Mam 611 115 km a sąsiad ma 615 185 KM  są takie same różnią się tylko silnik u niego ma turbinę  i miedzy innymi dlatego skrzynie w 600 są takie wytrzymałe a ty chyba nie widziałeś jeszcze Fendta serii 600  

Edytowane przez icek1
Opublikowano

@icek1 ojojo kolego albo mylisz te ciągniki  ,albo nie wiem jak ty patrzysz chyba że po kielichu na skrzynie fedt 600  a 615 to dwie zupełnie inne skrzynie biegów chyba   że ktoś naklejki pozmieniał i na 611 nakleił 615 to wtedy nie ma różnicy  w skrzyniach.

Kolego twój i sąsiada to zupełnie inne maszyny , no chyba że różnią się naklejkami bo ściągnięnte z francji lub holandii a tam papiery masz jakie chcesz lub jak handlarz, napiszą pod klijenta chce 615 to mu dają na 615 itd.

A tak na przyszłość jak ci padnie kiedyś skrzynia w 611 to zobaczysz czy części pasują z 615 np. tylne zwolnice itd.

Opublikowano

Wiecie panowie ja znam gościa co ornego ma 26h i to popiernicza na T-25 tylko.na początku mu nie wierzylem produkcja tylko roslinna ale ma na to czas tak sobie przypomnialem to napisalem pozdro

Opublikowano

Zgadza sie ze tyle obrabial mi nie o to chodzi zebi sie z niego smiac tylko o to ze tu panowie na taki areal maszynami za 200tysi wszystko sie da

Opublikowano

Zgadza sie wszystko idzie do przodu i trzeba sie rozwijac ja tylko podalem taki przyklad ze i tak ludzie jeszcze robia tez mnie to trochę dziwi.

Opublikowano

Ja robie  Fendtem  611  i u mnie wszyscy się ze mnie smieją że jeżdżę złomem bo oni to jeżdza traktorami na przyciski Nadmieniam iż tem Fendt wizualnie i technicznie jest śliczny prawie jak nowy

Opublikowano

Podepnę sie pod to forum Gdyz mam takie pytanie obecnie posiadam  34 ha docelowo planuje zwiekszyc do 45. Szukam nowego traktora jaki polecacie Traktor będzie głownym ciagnikiem płóg obrotowy 3+1 agregat uprawowy tależowy 3 m. belarka, tur. zastanawiam się nad atosem 300. 109 km.  Mam pytanie Czy taka moc wystarczy i jaki ciagnik ewentualnie wy byscie polecili. Z gory dzięki za pomoc. Przedzial cenowy 190-250 tys brutto wliczając tura.

Opublikowano

Jak chcesz żeby ciągnik był prosty i nie był mocno nafaszerowany elektroniką to najlepsza jest Valtra N na przekładni HiTech.

Prosta skrzynia produkowana od lat 90,ma rerwers,biegi pod obciążeniem ale żadnej elektroniki.

Montują ją nawet do ciągników 190 km więc przy ciągniku 110 km wytrzyma bardzo dużo.

Tylko nie wiem czy dasz radę kupić ją w tej cenie razem z turem.

Ale jak chcesz coś bardziej zaawansowanego to wtedy Valtra już nie jest taka bez konkurencyjna.

Gość STIG0013
Opublikowano

ale raczej w podanym przedziale z ładowaczem się nie zmieści.

Co do Atosa, model 350 ma 103 km, według danych niby ok, ale najlepiej jakbyś mógł wyrwać na testy

Opublikowano (edytowane)

A coś z marki new Holland. Lamborghini. Masey ferguson czy innej marki jakaś sprawdzona dobra maszyna. ? Ale w tym przedziale cenowym.

Edytowane przez Ppatryk123
Opublikowano (edytowane)

Valtra bez elektroniki powiadasz . Mam hitecha 6550 z 2002 roku i spro ma elektroniki ale na pewno mniej jak na nowszej skrzyni. Jak dla mnie super ciagnik ale cena trochę odstrasza. Budową mostów na pewno masywniejsza z wyzej podanych

Edytowane przez Mikruss
Opublikowano

A od czego jest ta elektronika w Hitechu?

Często właśnie słysze że w tych skrzyniach nie ma żadnych systemów elektronicznych ale nigdy nie miałem z nią większego doczynienia.

Opublikowano

a jak marka nh i zetor?  warto w to inwestowac?  bo szukam ciagnika kolo 130 km i nie wiem co wybrac. mysle nad jakims nh, ale zetor jest atraakcyjniejszy cenowo. czy moze troche dolozyc i kupic johna deera 6125 r?

Opublikowano

Zetora nie polecam w mojej okolicy są dwa jeden Proxima105 z 2008r i forterra 145 z 2012r i z dwoma ciagbikami są problemy np wydmuchana uszczelka z podglowicy albo awarie skrzyni a co do jd umnie jest ich pełno i niby są zadowoleni co do ciągnika ale jeśli chodzi o koszty serwisowe I eksploatactjne to są bardzo zmieszani co do tej marki pozatym w jd jest lipa bo za kazda pier**le trzeba doblacac kupę kasy jest to chba 2 co do kosztów marka zaraz po fendet niedosc że o 50tys droższa od innej marki to jeszcze za każde udogodnienie doplacasz a R to nic innego jak zwój kabli i bezpiecznikow ja ci polecam jakiegoś Mf zainteresuj się ta firma napewno skrzynia dyna6 zasługuje na dużą uwagę ale i silnik to przeciwieństwo silnika jd oszczędny tani w eksploataci możliwość zamienników nie to co w jd Mf to rqka sama jakość lub lepsza niż jd a napewno sporo tabszy jeśli chodzi o zakup jak i o dalszą eksploatację a jd są disc bardzo prZereklamowane Polecam zainteresować się Mf a napewno zostannliesz mile zaskoczony Pozdrawiam