Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja w tel nie mam, ale sprawdza się z termometrem w 100% także @Agrest jeszcze raz wielkie dzięki za udostępnienie, jest za co dziękować.  :)

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Nie przypiszę sobie sukcesu bo jak nie dawno napisał kolega @piotrdd to on pierwszy podał ten portal.

Mnie jedynie od x czasu szwagier ze Szwecji uczulał na ten portal - na jego sprawdzalność. Zainstalowałem sobie go przed wylotem do Szwecji na telefonie, ale jakoś tak o nim zapomniałem do czasu agresywnego Burana putinowskiego.

Tak że wszelkie kwiaty, prezenty i podziękowania  do kolegi @piotrdd

:)

Zobaczymy czy wiosną podczas zabiegów będzie się spisywać tz z siłą wiatru i ewentualnymi opadami.

Na apce  większość bardziej szczegółowych danych dostępnych jest w wersji premium -13 zł/rok - raczej niedrogo. 

Opublikowano

O pełna kultura, klasycznie. Jeszce latem w łazienkach pod pomnikiem trzeba by obalić:P

Opublikowano

Trochę szkoda, ale w łazienkach pod nocnikiem masz rację lepiej z siebie wywalić jak za dużo już tego.   :P      xD

Opublikowano
22 godziny temu, Milian napisał:

Odnoszę wrażenie, że cicho na tym forum jest...  A ja nadal marznę ¬¬o.OxD

wstaw własne zdjęcie w kożuszku to się zrobi na forum gwarno :D  

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

@withanight - mam w telefonie i działa super, nic nie zacina. Dla mnie ogólnie rewelacja. I dodatkowo zaznacza kropę z lokalizacją co ułatwia powiększanie.

Na tą chwilę sprawdza się idealnie. Pokazuje -10 i tak samochód pokazał. Bo za oknem jednak termometr przekłamuje. o +3 stopnie

Na noc szykuje mi  osiemnastkę na minusie. 

Zainstalowałem sobie tą apkę i po uruchomieniu jak przejrzałem prognozy na noc to aż mnie zmroziło :ph34r:

Opublikowano

Ale mróz sprawdzi się dla naszego rejonu, bo temperatura spada szybko, jak zawsze było jakieś delikatne zachmurzenie czy zamglenie, to dziś cisza i  niebo jak kryształ, do tego pełnia.

Bez warstwy chmur wypromieniowanie ciepła będzie szybkie i dotkliwe. Obecnie -12 za oknem. to w polu z -14 już może być.

I jak patrzę to to ciepło co dzień się oddala. Może i dobrze, że nie będzie nagłego skoku na +12

Opublikowano (edytowane)

Ta apka pokazuje teraz u mnie -12 a na termometrze - 15 ale za to na rano pokazuje-19 to nawet nie chce mówić ile będzie na termometrzeO.o Mam jednego browara to zagrzeję i z sokiem na rozgrzewkę9_9

Edytowane przez Piotrek1975
Opublikowano (edytowane)

A nie możesz termometru bliżej okna lub drzwi przestawić?  Od razu będzie cieplej i dane z prognozą się pokryją.

Ale browara Ci nie odmówię, a nawet dobry pomysł na grzańca podrzuciłeś:P:tw_beer:

U mnie już na -14 poleciało - najniższa o tej porze temp tej zimy. Zaktualizowali na rano również jak u Ciebie na  -19. Ale zanosi się na sporo więcej.

Jak patrzę to zamojszczyzna ma gorzej bo już -16 pokazuje - ktoś potwierdzi/zaprzeczy?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 godzinę temu, Kondzio55 napisał:

Aktualnie -8 a najniższa jaka byla -16. Zboża czarne, rzepak jeśli przetrzyma to zostanie okolo 50-60% pola.

W ogole śniegu nie było że tak kiepsko oceniasz?

Opublikowano

O a niby dlaczego? Nie od dziś wiadomo że warzywa ociekają rakotwórczą chemią a w sadch robi się ich 40 w sezonie i wcale zdrowe nie są

2 godziny temu, Maniek101 napisał:

dzisiaj rano u mnie na balkonie -20, a u znajomego koło rzeki w dolince mówił że -26 było

A śniegu ile?

Opublikowano
4 godziny temu, marekfarmer napisał:

umnie  -11  obecnie.   Też  przymierzam się  z nawozami na poniedziałek  tylko nie wiem czy dać  pełną pierwszą dawkę  na rzepak  czy nie

A jeszcze rano polisy wyciągałeś :D

Opublikowano

To ja jednak raczej pługa chował nie będę.   :P

Gość marekfarmer
Opublikowano

jedno  nie koliduje z drugim   zgłosić  szkodę  trza  co  uznają to będzie   2 lata temu  też mi uznali likwidację  wypłacili 25%  a rzepak zostawiłem  i   gdyby nie grad  to by plon był  przyzwoity. :) 

Opublikowano

Eh Ty to masz  szcęście wymarznięcia ,grad kasa z każdej strony i jeszce przyzwoicie zbierasz B|

Opublikowano

Moim zdaniem tam gdzie jest zero śniegu jest już pozamiatane, także teraz już obojętne ile dowali, obym się mylił, ale wysiew nawozów w tej sytuacji jest lekkim nieporozumieniem.

Gość marekfarmer
Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

Eh Ty to masz  szcęście wymarznięcia ,grad kasa z każdej strony i jeszce przyzwoicie zbierasz B|

Przyzwoicie nie bo wtedy dał tylko 1,5t/ha   bo grad przyszedł tydzień  przed  koszeniem  :(   ale  ubezpieczone od gradu  był  ale tylko na 50% plonu jesiennego  to wyszło  tego nie dużo  ale suma sumaru   wyszło dobrze

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Nie przypiszę sobie sukcesu bo jak nie dawno napisał kolega @piotrdd to on pierwszy podał ten portal.

Mnie jedynie od x czasu szwagier ze Szwecji uczulał na ten portal - na jego sprawdzalność. Zainstalowałem sobie go przed wylotem do Szwecji na telefonie, ale jakoś tak o nim zapomniałem do czasu agresywnego Burana putinowskiego.

Tak że wszelkie kwiaty, prezenty i podziękowania  do kolegi @piotrdd

:)

Zobaczymy czy wiosną podczas zabiegów będzie się spisywać tz z siłą wiatru i ewentualnymi opadami.

Na apce  większość bardziej szczegółowych danych dostępnych jest w wersji premium -13 zł/rok - raczej niedrogo. 

Żeby nie było podałem nie dla podziękowań, tylko dlatego że jak coś się sprawdza to warto to udostępnić :)

Co do sprawdzalność testowałem go od grudnia 2016 przez cały 2017 co do wniosków porywy wiatru 100% sprawdzalność i opady z wyjątkiem burz ale lokalnych 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v