Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ja w tel nie mam, ale sprawdza się z termometrem w 100% także @Agrest jeszcze raz wielkie dzięki za udostępnienie, jest za co dziękować.  :)

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Nie przypiszę sobie sukcesu bo jak nie dawno napisał kolega @piotrdd to on pierwszy podał ten portal.

Mnie jedynie od x czasu szwagier ze Szwecji uczulał na ten portal - na jego sprawdzalność. Zainstalowałem sobie go przed wylotem do Szwecji na telefonie, ale jakoś tak o nim zapomniałem do czasu agresywnego Burana putinowskiego.

Tak że wszelkie kwiaty, prezenty i podziękowania  do kolegi @piotrdd

:)

Zobaczymy czy wiosną podczas zabiegów będzie się spisywać tz z siłą wiatru i ewentualnymi opadami.

Na apce  większość bardziej szczegółowych danych dostępnych jest w wersji premium -13 zł/rok - raczej niedrogo. 

Opublikowano

O pełna kultura, klasycznie. Jeszce latem w łazienkach pod pomnikiem trzeba by obalić:P

Opublikowano

Trochę szkoda, ale w łazienkach pod nocnikiem masz rację lepiej z siebie wywalić jak za dużo już tego.   :P      xD

Opublikowano
22 godziny temu, Milian napisał:

Odnoszę wrażenie, że cicho na tym forum jest...  A ja nadal marznę ¬¬o.OxD

wstaw własne zdjęcie w kożuszku to się zrobi na forum gwarno :D  

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

@withanight - mam w telefonie i działa super, nic nie zacina. Dla mnie ogólnie rewelacja. I dodatkowo zaznacza kropę z lokalizacją co ułatwia powiększanie.

Na tą chwilę sprawdza się idealnie. Pokazuje -10 i tak samochód pokazał. Bo za oknem jednak termometr przekłamuje. o +3 stopnie

Na noc szykuje mi  osiemnastkę na minusie. 

Zainstalowałem sobie tą apkę i po uruchomieniu jak przejrzałem prognozy na noc to aż mnie zmroziło :ph34r:

Opublikowano

Ale mróz sprawdzi się dla naszego rejonu, bo temperatura spada szybko, jak zawsze było jakieś delikatne zachmurzenie czy zamglenie, to dziś cisza i  niebo jak kryształ, do tego pełnia.

Bez warstwy chmur wypromieniowanie ciepła będzie szybkie i dotkliwe. Obecnie -12 za oknem. to w polu z -14 już może być.

I jak patrzę to to ciepło co dzień się oddala. Może i dobrze, że nie będzie nagłego skoku na +12

Opublikowano (edytowane)

Ta apka pokazuje teraz u mnie -12 a na termometrze - 15 ale za to na rano pokazuje-19 to nawet nie chce mówić ile będzie na termometrzeO.o Mam jednego browara to zagrzeję i z sokiem na rozgrzewkę9_9

Edytowane przez Piotrek1975
Opublikowano (edytowane)

A nie możesz termometru bliżej okna lub drzwi przestawić?  Od razu będzie cieplej i dane z prognozą się pokryją.

Ale browara Ci nie odmówię, a nawet dobry pomysł na grzańca podrzuciłeś:P:tw_beer:

U mnie już na -14 poleciało - najniższa o tej porze temp tej zimy. Zaktualizowali na rano również jak u Ciebie na  -19. Ale zanosi się na sporo więcej.

Jak patrzę to zamojszczyzna ma gorzej bo już -16 pokazuje - ktoś potwierdzi/zaprzeczy?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 godzinę temu, Kondzio55 napisał:

Aktualnie -8 a najniższa jaka byla -16. Zboża czarne, rzepak jeśli przetrzyma to zostanie okolo 50-60% pola.

W ogole śniegu nie było że tak kiepsko oceniasz?

Opublikowano

O a niby dlaczego? Nie od dziś wiadomo że warzywa ociekają rakotwórczą chemią a w sadch robi się ich 40 w sezonie i wcale zdrowe nie są

2 godziny temu, Maniek101 napisał:

dzisiaj rano u mnie na balkonie -20, a u znajomego koło rzeki w dolince mówił że -26 było

A śniegu ile?

Opublikowano
4 godziny temu, marekfarmer napisał:

umnie  -11  obecnie.   Też  przymierzam się  z nawozami na poniedziałek  tylko nie wiem czy dać  pełną pierwszą dawkę  na rzepak  czy nie

A jeszcze rano polisy wyciągałeś :D

Opublikowano

To ja jednak raczej pługa chował nie będę.   :P

Gość marekfarmer
Opublikowano

jedno  nie koliduje z drugim   zgłosić  szkodę  trza  co  uznają to będzie   2 lata temu  też mi uznali likwidację  wypłacili 25%  a rzepak zostawiłem  i   gdyby nie grad  to by plon był  przyzwoity. :) 

Opublikowano

Eh Ty to masz  szcęście wymarznięcia ,grad kasa z każdej strony i jeszce przyzwoicie zbierasz B|

Opublikowano

Moim zdaniem tam gdzie jest zero śniegu jest już pozamiatane, także teraz już obojętne ile dowali, obym się mylił, ale wysiew nawozów w tej sytuacji jest lekkim nieporozumieniem.

Gość marekfarmer
Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

Eh Ty to masz  szcęście wymarznięcia ,grad kasa z każdej strony i jeszce przyzwoicie zbierasz B|

Przyzwoicie nie bo wtedy dał tylko 1,5t/ha   bo grad przyszedł tydzień  przed  koszeniem  :(   ale  ubezpieczone od gradu  był  ale tylko na 50% plonu jesiennego  to wyszło  tego nie dużo  ale suma sumaru   wyszło dobrze

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Nie przypiszę sobie sukcesu bo jak nie dawno napisał kolega @piotrdd to on pierwszy podał ten portal.

Mnie jedynie od x czasu szwagier ze Szwecji uczulał na ten portal - na jego sprawdzalność. Zainstalowałem sobie go przed wylotem do Szwecji na telefonie, ale jakoś tak o nim zapomniałem do czasu agresywnego Burana putinowskiego.

Tak że wszelkie kwiaty, prezenty i podziękowania  do kolegi @piotrdd

:)

Zobaczymy czy wiosną podczas zabiegów będzie się spisywać tz z siłą wiatru i ewentualnymi opadami.

Na apce  większość bardziej szczegółowych danych dostępnych jest w wersji premium -13 zł/rok - raczej niedrogo. 

Żeby nie było podałem nie dla podziękowań, tylko dlatego że jak coś się sprawdza to warto to udostępnić :)

Co do sprawdzalność testowałem go od grudnia 2016 przez cały 2017 co do wniosków porywy wiatru 100% sprawdzalność i opady z wyjątkiem burz ale lokalnych 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v