Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ventusky dostaje zadyszki i nie nadąża. Jest -17 o dwa niżej niż w  prognozie.

www.yr.no odstaje już o 5 stopni

meteo.pl o 4 stopnie cieplej

twojapogoda.pl  też o 5 stopni zawyża temperaturę

Czyli najniższy błąd pomiarowy dla ventusky

@Szymi40 zostaw te sarny u siebie, u mnie Ci ich dostatek.:D

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

głodnemu chleb na myśli

a głodny głodnemu wypomina 

Opublikowano

Sarna seradelę Ci opierdoli, a dzik przynajmniej  łąkę napowietrzy, a i  na bezorkową będzie Ci łatwiej przejść - więc nie wiem czy dobrze byś na tym wyszedł.

Opublikowano
1 minutę temu, Szymi40 napisał:

@Agrest   chętnie  zamienię  Twoje  sarny na  ,,moje''  dziki....

u mnie dzików od czasu nawałnicy nie ma. lasy wycięte pola pozalewane wszystkie parowy knieje zalane to poszły sobie tam gdzie chociaż troche spokoju jest. ale sarny łażą po polach. 

Opublikowano

u nas chodzi stadko saren 17 sztuk po zimie zazwyczaj wszędzie wszystko poogryzane  także i to  i to szkodnik

Opublikowano
57 minut temu, Renault85-15TX napisał:

Przyszedł marzec i zaczynają się koty marcować :D nie ważne jaka temperatura na zewnątrz. 
Aktualnie -21. 

Na co komu tera koty kot kosztuje więcej jak waży;) gdzie te czasy że skórkę z kota na reumatyzm nosili służba zdrowia nie miała roboty no chyba że L4 wystawić     B|

20 minut temu, Agrest napisał:

ventusky dostaje zadyszki i nie nadąża. Jest -17 o dwa niżej niż w  prognozie.

www.yr.no odstaje już o 5 stopni

meteo.pl o 4 stopnie cieplej

twojapogoda.pl  też o 5 stopni zawyża temperaturę

Czyli najniższy błąd pomiarowy dla ventusky

@Szymi40 zostaw te sarny u siebie, u mnie Ci ich dostatek.:D

U Ciebie chociaż śnieg leży

Opublikowano

No jeszcze 2-4 cm jest dziś u pszenicy (14km od domu) byłem to tak po 2 cm liścia na wierzchu, ale reszta przykryta.

Opublikowano

szkodniki oba  ale u mnie dziki szkody robia olbrzymie ,w QQ  a o łąkach nie wspomnę, a o odszkodowaniu można zapomnieć , od złodzieje  ,dzik państwowy a szkody nie ma kto pokryc

u mnie-11 bez sniegu i wieje

Opublikowano
2 minuty temu, radek5314 napisał:

powiat bilgorajski -20 jakies 7-8cm sniegu

Myślałem że u Was cieplej bo tam ponoć jest jakiś palikot.  A co by nie palić to zawsze trochę ciepła da:D

3 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

No to u mnie na termometrze bije rekord tej zimy -20 w tej chwili.

Podlej go ciepłym piwem to odpuści :D

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, marekfarmer napisał:

umnie  -11  obecnie.   Też  przymierzam się  z nawozami na poniedziałek  tylko nie wiem czy dać  pełną pierwszą dawkę  na rzepak  czy nie

Rzepaki u nas wszystkie poleciały .Tak więc radzę się zastanowić z tym nawozem .Jęczmienie ozime też i pszenic część na pewno .Kolega robił testy i rzepak całkowicie poległ .

Obecnie -16

U mnie wyleciała Ostroga jest cała czarna i skręcona  i chyba pszenżyto Fredro .

Edytowane przez RafaKdziela
Opublikowano
44 minuty temu, Agrest napisał:

Sarna seradelę Ci opierdoli, a dzik przynajmniej  łąkę napowietrzy, a i  na bezorkową będzie Ci łatwiej przejść - więc nie wiem czy dobrze byś na tym wyszedł.

Hahaha Mistrz! Mistrz! Dzięki, uśmiałem się :D

Aktualnie dalej -15, bedzie te 20 czy ni chu chu?

Opublikowano
37 minut temu, Agrest napisał:

Myślałem że u Was cieplej bo tam ponoć jest jakiś palikot.  A co by nie palić to zawsze trochę ciepła da:D

Podlej go ciepłym piwem to odpuści :D

Ta menda wyniosła się od nas do Lublina 

Opublikowano

No i przyszła osiemnastka  - idę do wyrka. Oby się nie postarzała do rana :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v