Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę że zawierucha większą się robi w temacie niż w pogodzie. W nocy dokapało jeszcze 1,5L.

Opublikowano

Jeszcze jutro i znowu ma być słonecznie . Się dokończy zbieranie siana . B)

Opublikowano

u mnie to samo zanosiło się i zanosiło a popadało całe nic może z 15 mm, cześć rzepaku zasiałem przed tym opadem w sobotę i z nim powinno być ok gorzej z tym co teraz trzeba będzie orać i siać bo deszczu nie zapowiadają 

Opublikowano

Pół godziny temu przyszła mała ulewa tak z 10-15 minut i dolało 5,5L.

Opublikowano

@up Jak ci przyjdzie susza to zaczniesz płakać że sucho. U mnie też słoma pszenna leży prawie tydzień i nie idzie sprzątać bo cały czas coś pada choć nie mocno na tyle żeby popsuć robotę

Opublikowano

niech przyjdzie  ,  alktualnie  takie ulewy ze wielkopolska sie topi   ,  deszczu jest nadmiar   na miesiac ,   u nas jeszcze duzo zboza na polach  , drugi  pokos lak nie sciety    bo nie mozna bylo wjechac

Opublikowano

obszedłem raz na około w rzepaku i rzuciłem. Pole bezorkowo akurat ale ziemia po niedzielnych deszczach mocno nasiąknięta. Dzisiaj znowu 4mm i 10 min sporego gradu

Opublikowano

u mnie zach polski jeszcze 10 ha mam pszenżyta  stoi w wodzie , i codziennie coś k...wa  pada . ostatnie dni z dzisiejszym w ciągu dnia ładnie wieje ,słonko świeci  a na wieczór najdzie  chmura i po temacie

Opublikowano

Pomorskie, powiat Człuchowski, w ciągu 48 godzin 100 litrów... 30 hektarów żyta jeszcze stoi... słoma gnije na polu. Maskara...

Dziś byłem w Chojnicach to też lało solidnie na ulicach bajora w Sępólnie to samo na polach wody ful .U mnie z nocy było 20 litrów w deszczomierzu .Kolega  mi dziś mówił ,że ma 20 ha pszenicy w wodzie a po tym tornadzie ,co trąbią w tv to wszystko leży i gnije ,tak zalało .

Opublikowano

Zboże rośnie na polu ,u mnie tylko 3 ha zostało  inni mają więcej ,na inne pola ciężko wjechać z uprawą a agencja kontroluje czy masz zasiane poplony do 20 sierpnia ,inaczej musisz złożyć wniosek poświadczony przez dwoje sasiadów że nie posiałeś ,czy min Jurgiel cokolwiek wie jak jest na polach w WLKP ,Pomorskim ,gdzie Kółka rolnicze ,czy Izby rolnicze ,człowiek jeszcze musi użerać się z urzędasami i papierkami

Opublikowano

Złóż wniosek do wojewody danego województwa aby ten wystąpił do Ministra rolnictwa żeby zmienić dla województw w których są klęski żywiołowe procedury zasiewów poplonow.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v