Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzis pada,ale chyba bedzie suchy rok,bociany wyrzucają młode z gniazd

A gdzie ekolodzy, dlaczego nie protestują? ;)

Też słyszałem o tych bocianach  -1 pisklę susza, 2 umiarkowany rok, 3-4 super wilgotny. Wiesz może ile zostało w gniazdach?

Do mnie doszła burza. Wiatr jaki mało kiedy się zdarza. Efekt 1mm deszczu i omłócona jagoda - jedyny owoc który przetrwał mrozy.

Na wtorek  przepowiadana burza i wiatr 108 km/h.

Pszenica na górkach do kostek i żółta, na grochu też widać już koła. Na III klasie jeszcze dobra kondycja.

Opublikowano

2 godziny pada ostro-wiedzialem ze tak bedzie.kolega wczoraj kosil -on ma barometr idealny,zawsze kosi przed samym deszczem, niestety jak go zauwazylem to juz mialem swoja lake zaczeta B)

Opublikowano

Dziś marne 4litry niestety...

Ja po 0,7 wymiękam, a Ty mi tu o 4 l mówisz?

jacus - a kolega może do wynajęcia? Zapłacę za skoszenie trawnika, to może deszczu podeśle?

Opublikowano

A gdzie ekolodzy, dlaczego nie protestują? ;)

Też słyszałem o tych bocianach  -1 pisklę susza, 2 umiarkowany rok, 3-4 super wilgotny. Wiesz może ile zostało w gniazdach?

Do mnie doszła burza. Wiatr jaki mało kiedy się zdarza. Efekt 1mm deszczu i omłócona jagoda - jedyny owoc który przetrwał mrozy.

Na wtorek  przepowiadana burza i wiatr 108 km/h.

Pszenica na górkach do kostek i żółta, na grochu też widać już koła. Na III klasie jeszcze dobra kondycja.

było 3 zostało 1,w innych max 2 szt

Opublikowano

Czyli bida na ten rok.

U mnie po tym huraganie i 1mm cisza jak makiem zasiał

Opublikowano

Natura nie jest głupia. Wilgotno to dużo płazów typu żaba, a więc baza pokarmowa obfita to i rodzinę idzie wyżywić. Jak sucho to na własne potrzeby nie starcza. U mnie bociany po grykach i prosach (po zbożach nie dadzą już rady) łażą i pędraków upatrują (podobnie jak szpaki i wrony mają dar wyszukiwania tych pod samą powierzchnią)

Opublikowano

Po miesiącu bez deszczu padało wczoraj ze 2 godziny a chwilami nawet lało. Dobre i to.

Opublikowano

9 mm.   z burzy  -  dobre i to... :)   Swoją  drogą  to  dziwne nawałnice teraz  mamy nad Polską  - spadnie gałązka  na drogę   i już straż wyjeżdża usunąć...   a później  trąbią  jakie to straszne  burze  przeszły-   ,,straż  interweniowała  1000 razy''   :blink:

Dokładnie, jeszcze nie skończy padać, a już wyjeżdzają, za dwie godziny nie widać że coś było. U mnie podobna suma opadów za wczoraj.

Opublikowano

Ze az tak obficie to bym nie powiedzial. Dwa dni takiej pogody, jaka byla do poludnia i po deszczu nie bedzie sladu no ale dobre i to. A kolega z jakich okolic?

Powiat sokołowski gmina Bielany

Deszczomierzu nie mam ale do wiaderka o średnicy 25 cm spadło 1.5 l wody także całkiem przyzwoicie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v