Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie przeszedł dzień i nastała noc ;) . Dynia leży na polu jak pacjent na stole operacyjnym. Na jutro trzy różne portale pogodowe przewidują deszcz - może wreszcie się nie pomylą. Oby spokojnie przeszło.

Opublikowano

Przeszła superkomorka burzowa która miała w sobie zalążek traby Ale nie zdążył dotknąć ziemi..

Idzie w kierunku Łodzi, Kutna

Ładnie deszczu napadalo bez gradu.

Kolego widziałem zapowiadało się gorzej,ale przeszło bokiem.myślałem ze powtórka będzie.
Opublikowano (edytowane)

U mnie przeszedł dzień i nastała noc ;) . Dynia leży na polu jak pacjent na stole operacyjnym. Na jutro trzy różne portale pogodowe przewidują deszcz - może wreszcie się nie pomylą. Oby spokojnie przeszło.

W nocy grzmiało błyskało ale z deszczem to się nie wysiliło bo tylko 0,5L :( chyba bało się że dostanie przepukliny ;) Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

pada od rana. sasiad od 2 tygodni siana nie moze zebrać. u mnie  zniwa w drugiej połowie sierpnia patrząc na tą zieloną pszenicę. sąsiad ma wcześniejszą odmianę to coś tam żółknie. 

Opublikowano

jak po nawałnicach? Mam nadzieję że niedotkneły Was żadne straty? U mnie wczoraj wyglądało groźnie ale na szczęście trochę pogrzmiało popadało i obyło się bez szkód

Opublikowano

Rolnik - jak mówisz - kosić łąkę , czy będzie padać ? Bo się tak zastanawiam czy by coś nie ciapnąć .

Opublikowano

Nie gadaj, u mnie nic nie było. Zetorki rzuć monetą bo ja takiego dylematu nie mam. Mi aby zboże ładnie zebrać a do tego deszcz już nie potrzebny bo wilgoci zapas do narośnięcia. A jak ma przyjś burza i zniszczyć to lepiej niech wcale nie pada.

Opublikowano

Wczoraj w mojej okolicy były deszcze, mówię ok. Nie zaszkodzi. 
Dzisiaj burza i wichura od rana. Ani wyjechać w pole, ani zrobić coś innego bo prądu nie ma.. Prawdziwy dramat.

Opublikowano (edytowane)

Żar leje sie z nieba kukurydza nawet na glinie poskrecana a na piachu chyba calkiem usechnie a deszczu nie widac. Nawet w niebie nie ma pozadku u jednych bagno na polu a u mnie lotnisko. Choc nie bardzo lotnisko do samolot kola by polamal jak by wpadl w szpary

Edytowane przez robi57362
Opublikowano

Prognozy podawały dużo deszczu i na prognozach się skończyło. Chmury w koło i wszystko omija, teraz na Wiśle widzę super chmura się utworzyła i ciągnie szeroką ławą na Lublin. Tak nawiasem mówiąc do Wisły mam 9km w linii prostej a padać zaczęło już na pewno około 5-6 km przed Wisłą. 

Ale trzeba być optymistą -  na zasiewy jesienne może coś dojdzie i do mnie.

Opublikowano

Wczoraj i dziś więcej spadło jak w całym maju, rzepak leży, pszenżyto ledwo stoi, lipiec taki sam jak 20 lat temu.

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj 15mm choć ostro burza dawała,teraz znów pada,mogę pomarzyć o cięciu jęczmienia w tym tygodniu,no i łąki na drugi pokos czekają na siano

Edytowane przez Mari82
Opublikowano (edytowane)

Nic nie było poszło na Białą bo tam ludzie niedzielami grzeszą w germańskich hipermarketach to im tam poćwiczyło.

co ty gadasz, dowaliło tyle deszczu (gmina Drelów) co przez miesiąc nie spadnie, w ciągu godziny rowy powylewały znowu , w dołkach tylko świeci się

na szczęście wiatru nie było i malutki grad

a w niedziele  u teściowej plackiem przed TV wypoczywałem z ciastkiem w ręku :D

Edytowane przez marulekk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v