Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Obecnie 0. w nocy niby ma byc -10C. sniegu z 5cm.
Opublikowano (edytowane)

około  24  lutego spore wejście zimna będzie zobaczymy jak duże , na dolnym  do -10 w nocy bez śniegu

Edytowane przez thug
Opublikowano
Moglo by byc wiecej sniegu. jak dojdzie jeszcze wiatr na co sie zapowiada to zboża mogą troche to odczuć.
Opublikowano
Jak by byla normalna zima to czlowiek by sie nie przejmowal. a to raz cieplo raz zimno a to śnieg a zaraz deszcz to i czlowieka kur... bierze.
Opublikowano
3 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Wiem o tym. Podałem ile jest w słońcu przy oknie to chyba każdy wie o co chodzi.

Mówisz że wiesz , a dalej źle gadasz . Podałeś temperaturę termometru nagrzanego słońcem , a nie temperaturę przy oknie . Wystarczy że coś jest czarne , a coś inne białe i leżąc obok siebie nagrzeje się zupełnie inaczej w promieniach słonecznych .

Opublikowano
3 godziny temu, zetorki12 napisał:

Mówisz że wiesz , a dalej źle gadasz . Podałeś temperaturę termometru nagrzanego słońcem , a nie temperaturę przy oknie . Wystarczy że coś jest czarne , a coś inne białe i leżąc obok siebie nagrzeje się zupełnie inaczej w promieniach słonecznych .

Termometr mam przy oknie jest koloru białego ściana też więc jak nie ma takiej tęmperatury  w danym miejscu  to z kąd na trmometrze się bierze coś piłeś przy weekendzie.  No ale niech tak zostanie.

Opublikowano

Dzisiaj lubelskie ładnie słonko grzało było z +3.A co do tych mrozów to tak sceptycznie bym podchodził.Sprawdzałem z3 dni temu u mnie miało być max -18 a dzisiaj sprawdziam już -12.Sprawdze znowu za kilka dni to bedzie jeszcze mniej.

Opublikowano
Przed chwilą, thug napisał:

tak naprawdę forma amidowa nie wiadomo kiedy zadziała  jak dla mnie nie ma sensu sypania czegoś takiego  siarki też mało ledwo ok 14%

Nikt nie daje 100 kg,pod rzepak 400 kg,a pszenice 200 kg,czyli 56 i 28 S

Opublikowano

Ma jedną wade bryli się,ta mapa nieczytelna bałtyk ciężko znależć,ja licze że więcej jak -12 nie będzieu mnie

Opublikowano

No i coraz pewniej zapowiadają mrozy nawet do -20stopni . Powiadają że na łykend .:(

Opublikowano

A z kąd takie info o.O bo u mnie coś około -10* ma być na Łyk end ^_^

Opublikowano

Marzena Kawa w TVP2 właśnie tak twierdziła , a i tak jak patrzyłem w prognozy to też coś tak wróżą mrozy .

Opublikowano (edytowane)

albo i więcej, dzisiaj zapowiadali -6 a było -9. Aby wiatru nie było bo po pierwszych mrozach pszenice i tak mają górę przysmaloną a jęczmienie to całkiem

Edytowane przez XTRO
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v