Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy i kolezanki jak ktos ma mniej opadów niz ja to prosze o kontakt-30mm.Okolice Zakrzewa 25mm!!!Od poczatku marca!!!

Nie mam deszczomierza  ale   spadło  podobnie- z tego co pamiętam   padało raz   przez godzinę...  i  z  5-7  razy tyle  że z dachu  nie poleciało.

Opublikowano

A , idę rozwalać kupki siana , pewno jak skończę to zacznie padać  B) , ale co tam - deszcz też potrzebny  ;) .

Opublikowano

Nie mam deszczomierza  ale   spadło  podobnie- z tego co pamiętam   padało raz   przez godzinę...  i  z  5-7  razy tyle  że z dachu  nie poleciało.

To najwyższy czas kupić jeśli tu się wymieniasz danymi.

Dla jednego kilka kropel to 4l. A te 25zł warto wydać i mieć wiedzę ile spadło.

Opublikowano

I tak oto, wg mnie oczywiście, przyszedł przełomowy rok dla polskiego rolnictwa. Drugi rok (dla niektórych trzeci) z rzędu susza, ceny płodów rolnych, mleka, mięsa są na nędznym, nie mówiąc tragicznym poziomie, UE zrobiła z nas rynek zbytu. Ci co mają rachunek jako tako ogarnięty to luz, ale Ci którzy maja kredyty od 200-300 tysi w górę to... Szkoda gadać. Co do samej pogody, to ja nie wierzę, że zmieni się coś w tym roku. Susza, wymarzniecia, susza... Brakuje jeszcze tornad ;-)

Opublikowano

Według prognoz miało padać wczoraj WLKP u nas jednak ranek wypogodzony zero deszczu ,pojechałem do sąsiedniej wsi 5 km a tam zdrowo podlane popadało im w nocy ,widzę od jakiegoś czasu że te chmury małe ty załamany a kawałek wsi podlany

Gość marekfarmer
Opublikowano

Miało  padać   dziś  i  pada   żar  z nieba  :(

Opublikowano

U mnie też już dobre 2 tygodnie nic nie popadało konkretnego jeszcze parę dni i plony będą jak w tamtym roku.Siano w tym roku taki samo dziadostowo jak w tamtym roku na jednym kawałku trawa w miarę.Jak nie popada będzie bieda w maju trochę popadało ale się sucho robi gdyby nie nie dobory ubiegłoroczne jeszcze by się jakoś trzymało a tak może być nie ciekawie 

Opublikowano

Wczoraj gdzie by nie patrzał to na dzisiaj zapowiadali burze i opady, i co ?? i nic od rana słońce kur*a mać, jeszcze z tydzień takiej słonecznej i wietrznej pogody to chyba w tym roku w ogóle nie wyprowadzam kombajnu z stodoły bo nie będzie po co... 

Opublikowano

Niektórzy tu piszą że nie padało u nich już 2 tygodnie i się sucho zaczyna robić toż to śmiech na sali u mnie nie padało już ponad  2 miesiące i co ja mam powiedzieć

Opublikowano

Bo u nas jest taki specyficzny teren że nie pada, z reszta nie tylko u nas południe województwa i część wielkopolski też. A jak czytam że u niektórych sucho bo dwa tygodnie nie pada a co my mamy mowić jak ostatni normalny deszcz był w czerwcu 2014 ostatni taki deszcz po którym nawet woda na polu stała. A teraz kropnie coś raz na 2 tyg że w deszczomierz nie wleci i o czym tu mówić. Pada dosłownie na odpier**l...

Opublikowano

U mnie było duszno od rana i się zebrało. Po 16 tej zaczął padać lekki deszcz i myślałem, że wiatr wszystko rozegna a tu z nikąd zaczęło lać a potem jeszcze doszedł grad wielkości grochu. Dawało kilka minut a teraz lekki deszczyk. Wszędzie kałuże stoją. Mam nadzieję, że kukurydzy mającej 3-5 liści szkody nie wyrządził.

Opublikowano

W lipcu zeszłego roku jak robiłem pryzmę z drugiego pokosu to spadło ponad 20 litrów i w pierwszych dniach września to samo. To były największe opady w zeszłym roku. W tym roku jeszcze dwucyfrowej liczby na deszczomierzu nie miałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v