Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Jak pomóc sadom?

Opublikowano

Po kilku dniach deszczów w ubiegłym tygodniu teraz parę dni słońca i na polach skorupa jak na pustyni. Dziś też gorąco. Przed 7 rano było już u mnie 17 stopni.

Opublikowano

U mnie też dramat rowy puste studnia pusta nawet w wodociągach wieczorami słabiutkie ciśnienie, o polach lepiej nie wspominać, na dzień dzisiejszy sytuacja wygada gorzej niż przed rokiem :mellow:

Opublikowano

słońce grzeje wiatr suchusieńki tydzień temu jęczmień prysnołem nawozem dolistnym z mocznikiem przy tym słońcu zaczyna tracić wigor  

Opublikowano

Witam. Radziejów bez deszczu,niestety.Na rzepaki i tak juz wiele by nie pomogło i oziminy tez. Jare i warzywa juz dzis tez zaczynaja siadac z braku wody,jeszcze tydzien bez duzego deszczu i rok na straty. Od 3 lat susza ale ten rok to juz wogole masakra 30mm od 1 marca. Deszczownie chodza ma maksa,ale to tylko przedłuzenie zycia dla roslin.

Opublikowano

Na przedgórzu sudeckim od południa do teraz świeci słońce, rano było pochmurno, ale bez deszczu. Na kiedy prognozujesz te burze? :D

są ale nie u Ciebie dziś

Opublikowano

Te modele GFS to kręcą jak diabeł słońcem. Co kilka godzin zmiana. Aktualnie dla mojego regionu do początku czerwca 50mm, najmniej podawali 3,0 mm. Masakra...

Sucho, wietrznie i 29C. Arkadia zwija liście i wywala kłosy..

Opublikowano

Natomiast w województwie kujawsko-pomorskim sytuacja pogodowa była jak dotychczas najlepsza, wyłączywszy uprawy rzepaku ozimego oraz pszenżyta ozimego, dla których warunki pogodowe należy ocenić jako przeciętneŚmiać się czy płakać???

skąd oni biorą takie info????

północna wlkp z wilgotnego kawałka 0,93 ha w ubiegłym roku było 24 kulek w tym 11!!!

Gość marekfarmer
Opublikowano

na jutro zapowiadają deszcz oby się sprawdziło

Opublikowano

Ja rozumiem, że w prognozach nie potrafią przepowiedzieć co będzie za tydzień, ale żeby mieć problemy z przepowiedzeniem tego co będzie w następny dzień to już ciężki przypadek. Od kilkunastu dni prawie codziennie pokazują burze, a deszczu nie było od początku maja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v