Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Danko schodzi na psy!Jeszcze ta Kariatyda i Belcanto ich ratuje.

Opublikowano
10 godzin temu, Azor07 napisał:

@danielursus3p Busko Zdrój  ,Szczucin obydwa 20 km od mnie  @soltys48 dobrze zna te strony .

To jakieś 250 km ode mnie. Niby blisko ale daleko 

Opublikowano
24 minuty temu, Pawlak81 napisał:

Danko schodzi na psy!Jeszcze ta Kariatyda i Belcanto ich ratuje.

Ile sypała Kariatyda? Mam hektar posiany na IIIb i nie wiem czego sie spodziewać :D

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, krilan06 napisał:

Miałem już dużo odmian, nie wiem jak na V i VI klasę, ale na III i IV to polecam Tadeusa, rewelacja w tym roku

U mnie ciężko ocenić która odmiana dała najlepiej bo nieważne ,ale ziarno wszystkich trzech odmian które miałem ładne (IV-V klasa) Tadeus ,SU Liborius ,Orinoko .

11 godzin temu, krilan06 napisał:

Edytowane przez Azor07
Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

Jeździłem po terenie i w bardzo dużej ilości miejsc w ozimine wjechane, objechane raz w koło i zjechane. Chyba nie tylko u mnie jeszcze nie doszło dobrze

mokra słoma po deszczach

Opublikowano

@daron64 tam u was to trza mieć nerwy do gospodarstwa.Obwód Kaliningradzki blisko...i dziki z ASF.

Z wiosny też macie mokro?

Opublikowano

Albo mokro, albo susza. To samo jesień - sobie bagno, albo skala 🤷 Kurcze nie ma takich lat, jak że dzieciaka pamiętam, że wszystko na spokojnie był czas zrobić, że był i deszcz i upał, ale tak jakoś sensownie rozłożone.

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

ak że dzieciaka pamiętam, że wszystko na spokojnie był czas zrobić, że był i deszcz i upał, ale tak jakoś sensownie rozłożone.

W latach 90 jak chodziłem do szkoły to pamiętam, że ojciec już narzekał na to samo. Pastwiska wypalało tak, że trawa nawet po deszczu już nie odbijała. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, daron64 napisał:

Albo mokro, albo susza. To samo jesień - sobie bagno, albo skala 🤷 Kurcze nie ma takich lat, jak że dzieciaka pamiętam, że wszystko na spokojnie był czas zrobić, że był i deszcz i upał, ale tak jakoś sensownie rozłożone.

Po prostu ludzie mają taką sraczke aby wszystko jak najszybciej zrobić teraz. Dawniej się tym nie przejmowali jak były dobre warunki to dopiero wjeżdżali. Mówię dość ogólnikowo może twój rejon jest inny

Edytowane przez Kubawww
Opublikowano (edytowane)

I w żniwa czy sianokosy o 18 czy którejś tam był czas "Niewolnicę Isaurę" obejrzeć.. Kiedyś to były czasy. Teraz to nie ma czasów. Telewizora nawet nie mam.

Edytowane przez slavvek
Opublikowano (edytowane)

Panowie aż się muszę tym podzielić z wami , też tak macie z Tadeusem , że przychodzą dosłownie pielgrzymki sąsiadów i pytają się co to za fajną odmianę pszenżyta miałem w tym roku bo by kupili , a jak ja im mówię że im sprzedam żeby nie przepłacali w centrali a nazwę sprawdzę i podam przy odbiorze towaru , to połowa dziękuje bo chciała się tylko dowiedzieć ...... kurna coś myślę że nie  chcą żeby się sąsiad wzbogacił i woli przepłacić , ech zobaczymy ilu się pojawi po zboże !  

Edytowane przez k16mk
Opublikowano

U mnie pytało dwóch znajomych ale akurat trafiło na odmianę gringo, spokojnie nie masz co się martwić, jeszcze chwila i dowiedzą się, że materiał siewny będzie w okolicach 320-360 zł i przyjdą z powrotem :) Jeśli macie jakieś lokalne punkty to dobrze coś kupić ze starych zapasów po starej cenie oczywiście...

Opublikowano

Podobno stare zapasy z nową etykietą też w NOWEJ cenie?

Dostępne po 10 sierpnia.

Opublikowano

u  mnie Tadeus  w tym roku  bez szału mimo  oczekiwań  , 4+t/ha , siany z początkiem pażdziernika , 2x 200 kg saletra , 2x grzybówka , 150 kg poli i na oborniku , słabo coś się rozkrzewił  , gleba 3b-5. jeszcze raz będę siał 

• Sad 1