Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

To skąd jesteś? Takie piachy masz? 

Też nic nie sprzedałem pszenżyta a było po żniwach 670, tylko żyto poszło po 570 ale tylko z hektara 

Północ świętokrzyskiego, Ty chyba też, tylko z drugiej strony. Szału z glebą nie ma, przewaga 5, ale znajomy ma jeszcze gorzej. Do tego dochodzą kamienie i siejąca spustoszenie zwierzyna leśna.

15 ton poszło po 750, reszta czeka

Opublikowano
20 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Zabezpieczenie gdyby wieszak się urwał żeby o ziemię nie jeonął

500 l wody P0dnosi na wolnych obrotach 

IMG_20251022_110537.jpg

A to nie są czasem odciągi od tych starych lejków co do 330 były dedykowane?

Opublikowano
6 minut temu, jacor73 napisał(a):

Północ świętokrzyskiego, Ty chyba też, tylko z drugiej strony. Szału z glebą nie ma, przewaga 5, ale znajomy ma jeszcze gorzej. Do tego dochodzą kamienie i siejąca spustoszenie zwierzyna leśna.

15 ton poszło po 750, reszta czeka

O to dobra cena, teraz jest dramat. Ja do Skarżyska mam 14km. A ty koło jakiego miasta? więcej mi to powie...😁

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

O to dobra cena, teraz jest dramat. Ja do Skarżyska mam 14km. A ty koło jakiego miasta? więcej mi to powie...😁

Prawie 50 na zachód od Skarżyska

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał(a):

Nie ma co czekać aż wzejdą chwasty przy cezaro. Doglebowe substancje dają radę 

Pryskałem solo dff+ flufenacet i było czysto.

Powiedzcie lepiej czym zwalczyć perz w pszenżycie?

Na jednej działce w qq od miedzy ostro mi się władował w pierwszym rządku dookoła.

Czy dff i flufenacet sobie poradzą?

Perz możesz spróbować zwykłym Axialem, mi w tym roku ładnie wyczyścił życice po gorzowskiej miałem pszenicę, mimo agrosaru po ostatnim pokosie w mocnej dawce to i tak wyszła mi na wiosnę. Późno dość pryskalem bo już ponad łan wychodziła z daleka było widać ale 1L Axialu zrobił robotę, było czysto i pszenica dobrze sypała. Drogo wychodzi ale jest efekt, a perz to chyba rodzina trawiastych i powinien przypalić to dziadostwo. 

Opublikowano

Jak tak to nie ma co kombinować, pryskam razem, a po żniwach się glifo objedzie dookoła.

Masakra jak zajęło na dwie skiby, aż agregat pchał 

2 godziny temu, arnoldino napisał(a):

Dokładnie to fabryczne od lejka 

Też mam takie, wzmocniłem i do raucha mam zapięte na trasę do siątki

Dobra rzecz do ciagnika gdzie pompa tylko z wom działa 

Opublikowano
4 godziny temu, arnoldino napisał(a):

Tak to z lejka

Kurła czemu to tu🙆‍♂️

W P0godzie miało być 

4 godziny temu, jacor73 napisał(a):

Ja nie z tych rozwojowych, kierunek jest odwrotny. Na lotnych piaskach szkoda tracić zdrowia i czasu.

Nie  mam zamiaru prosić się, żeby ktoś pszenżyto zabrał po 600 monet.

Gdzie dorwałeś takie łańcuchy?

Z lejkiem były

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał(a):

ja tam opryskałem a ty pedro czekaj 😛

IMG_7197.jpeg

Jeszcze w listopadzie nadają ciepło... Ogólnie nic dobrego po przymrozkach od razu pryskać dobrze jak przynajmniej z jedną noc zboże się zregeneruje. Ja jutro coś może prysne jak się uda. Jak nie to na spokojnie presji robactwa nie ma tak samo i zielska nie wiele widać...

Opublikowano
4 godziny temu, radekz200 napisał(a):

ja tam opryskałem a ty pedro czekaj 😛

IMG_7197.jpeg

I ja popryskal. 4 dni bez deszczu. 3noce z przymrozkiem  i tylko jedna koleina zrobiona..no i dwa rozlewiska objechane. Ale w porównaniu z tamtym rokiem, to przepaść w zbożu. Na niekorzyść tego oczywiście.

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał(a):

Jeszcze w listopadzie nadają ciepło... Ogólnie nic dobrego po przymrozkach od razu pryskać dobrze jak przynajmniej z jedną noc zboże się zregeneruje. Ja jutro coś może prysne jak się uda. Jak nie to na spokojnie presji robactwa nie ma tak samo i zielska nie wiele widać...

Ciepło ciepłem, ale np u mnie teraz te kilka dni bez deszczu i dziś w nocy znowu ma padać i na dwa tygodnie cały czas deszcz 🤷 Opryskane, temat zamknięty. Jeszcze talerzowka i orka - 3 dni roboty i koniec sezonu.

IMG_20251022_133201979_HDR_copy_1152x2048.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Nie ma co czekać aż wzejdą chwasty przy cezaro. Doglebowe substancje dają radę 

Pryskałem solo dff+ flufenacet i było czysto.

Powiedzcie lepiej czym zwalczyć perz w pszenżycie?

Na jednej działce w qq od miedzy ostro mi się władował w pierwszym rządku dookoła.

Czy dff i flufenacet sobie poradzą?

Apyros na wiosnę jezeli chodzi o perz tez daje radę, ale nowe rejestracje o tym nie piszą i tylko na pszenicę zalecany.

Edytowane przez PTrend
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacor73 napisał(a):

Gdzie dorwałeś takie łańcuchy?

Przy lejku do nawozu  takie kiedyś miałem 

Edytowane przez korasss