Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lubią. Z czegoś muszą żyć. Prawda jest taka ze nawet jakbyś miał odsetek za opóźnienia w dostarczeniu ciągnika i 2000 to guzik dostaniesz. Zostaje sąd i męczarnia. Jest Covid i przetargi drogowe za dziesiątki milionów się opóźniają w dokończeniu i miasta nic nie mogą zrobić, żeby przyspieszyć.

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Teraz covidem wszystko tłumaczą. Ło panie to raczej nie nastawiaj się na kwiecień. Dobrze, że mój placowy zaliczkowany

I jak t6 lub t7 to odprawa celna

Opublikowano

Potrzebujesz jakiś konkretnych informacji do tej nawigacji? Też mam ten model i oczywiście instrukcji nie dali ale to chyba dlatego że nie ma polskiej wersji. Jakbyś coś potrzebował to pisz może wspólnymi siłami uda się ustawić chociaż też dopiero raczkuje w tym temacie xd

Opublikowano

Oglądałem na początku tygodnia T6.160 EC na placu i byłbym skłonny go zadatkować. Zaniepokoił mnie jednak jeden fakt. Mianowicie ok. 1 - 2 minuty po uruchomieniu silnika zacząłem czuć w kabinie zapach dymu. Przedstawiciel twierdzi, że jest tak dlatego, że pojazd jest nowy i farba na silniku śmierdzi. Nie przekonało mnie do końca to tłumaczenie. Pierwszy raz w życiu kupuje nowy traktor, więc nie mam doświadczenia w temacie. Co sądzicie o tym zjawisku ? Dodam, że ciągnik z 11/2020 z przebiegiem ok. 3 mtg. Oglądałem również ARIONA 610 na początku roku i żadnego dymu nie wyczułem pomimo tego, że traktor również był nowy i z kilkanaście minut ten silnik pracował w mojej obecności i sam go odpalałem. Z góry dzięki

Opublikowano

A co powiecie na taką dziwną sytuację?W NH 180 DC jest system isobus w ciągniku,wyświetla się na ekranie ,ale  nigdzie nie ma gniazda do wpięcia maszyny. Przedstawiciel mówi ,że można dokupić kabel za 2,5 tys ,ale nie wie gdzie go wpiąć. Słyszeliście o tym?

Opublikowano

No zapach wypalanej farby to w nowym ciągniku u mnie było czuć do roku . Ale to zapach było czuć jak się wysiadało z kabiny . Przy pozamykanych oknach i drzwiach w kabinie nie było czuć 

Opublikowano (edytowane)

Jak farbą pomalowane na wierzchu to jeszcze pół biedy, gorzej jak  np w środku przewody pomalowane tak jak niektóre marki robią. To się później odkleja i zapycha co się da...

Mam pytanie odnośnie wtryskiwaczy. Nie macie kłopotów z pompo wtryskami jeżdżąc na rolniczym paliwie? U mnie w Toyocie rav 4 wtryski teraz dałem do regeneracji a wcześniej były 2 lata temu regenerowane :/ 

Zamówiłem NH t5.85 i tam  jest common rail. Trochę się boję że też ciągle będą z tym kłopoty. Macie jakiś patent na to  oprócz lania sprawdzonego paliwa?

Edytowane przez maroko

w jakim wyposażeniu i za ile udało ci się wynegocjować t5.85?

Opublikowano

Mam 4 NH, paliwo brałem praktycznie z każdej okolicznej stacji i bezproblemowo. 

U znajomego w jd M już 4 pompa paliwa siedzi, serwis za każdym razem zwalał właśnie na paliwo na czystym chodzi dobrze na bio obroty falują... 

Opublikowano
1 godzinę temu, Riczson napisał:

w jakim wyposażeniu i za ile udało ci się wynegocjować t5.85?

Kilka stron wcześniej pisałem już tu w temacie o tym. 206.000 brutto 

1 godzinę temu, zetorr6441 napisał:

U znajomego w jd M już 4 pompa paliwa siedzi, serwis za każdym razem zwalał właśnie na paliwo na czystym chodzi dobrze na bio obroty falują... 

Ale są na common railu czy zwykłych wtryskach?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, zetorr6441 napisał:

Nie dość że awaria to jeszcze droższe koszty niż w cnh...

Znajomy szukał używanego 15 latka to jak sprawdził ceny części to CNH wygrało, poza tym było łatwiej znaleźć 120 km niebieskiego w zadowalającym stanie...

Podobno JD idzie we współprace z DEUTZ ag. JD odkąd wprowadził dpf a następnie dokładał inne cuda spadałz jakością z silnikami. Wiadomo zdażą się rodzynki ale wtop co nie miara...🙈

https://www.agrofoto.pl/articles/ciagniki/wspolny-silnik-john-deere-i-deutz/

Edytowane przez mtz55
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v