Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ARiMR bierze to co w dowodzie, chyba, że masz pismo od dilera z wyjaśnieniami. 

Jeżeli patrzysz na to co podają w folderze reklamowym to patrz na najniższa wartość od której możesz odjąć 10 % :)

wtedy masz realną moc ciągnika. 

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, romanekdeutz napisał:

A co jak w umowie z ARiMR mam ciągnik 120-135km znamionowej?? W dowodzie mamy moc maksymalną więc jak agencja może te moce zamieniać?

Diler wystawia Ci pismo ze ma owszem np 150 ale tylko w określonych momentach a normalnie ma 130 np. Mi tak przeszło z JD. Miałem. 100 koni a on ma z boostem więcej.

Opublikowano
vodz napisał:

Mi po obejrzeniu na yt prezentacji steyr multi i kompakta, bardzo steyr zaplusowal. A  tym wynajmem multi ktoś się interesowal może?

to jest normalny liesing tylko podzielony przez motogodziny które możesz zrobić. a wynajem to tak fajnie tylko to nazwali żeby zainteresować ludzi.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Puma 150 skrzynia mechaniczna fullpower, dość bogata z nawigacja włacznie na dużych kołach R30 i R42. 410 tys.

Kubota M7152 w podobnym wyposażeniu 370 tys. 

I jest dylemat....?

Cob byście wzięli?

Edytowane przez falcon83p
Opublikowano

na stronie nh pojawił się konfigurator ich maszyn. Oczywiście ceny mają się nijak do cen rzeczywistych ale zawsze są to jakieś kwoty poglądowe https://agriculture.newholland.com/eu/pl-pl/o-nas/zakupy-i-uslugi/zakup/konfigurator

Opublikowano

New Holland t6.160, 6 cyl, miękka oś oraz kabina, przedni podnośnik z balastem, mocniejsza pompa, dodatkowe światła, 2 koguty, skrzynia Eco 17x16, opony 520 i 650 oraz dynamiczne przednie błotniki o oczywiście klimatyzacja, radio i jakieś małe dodatki których nie pamiętam. Cena wyjściowa 286 000 netto. 

Do porównania New holland t7. 165s z tym samym wyposażeniem, skrzynia Eco 19x6, 310 000 zł netto. 

Kubota mx135, z podobnym wyposażeniem 275 000 netto

Zetor 140HD podobne wyposażony co Kubota 248 000 netto. 

Wszystkie ceny wyjściowe do negocjacji. 

Opublikowano

Wziąć nawet optymistycznie te 230tys za dużą T5 to niewiele drożej będzie T6 na sprawdzonej EC. I bądź tu kuźwa mądry 😵😵😵😋

Co się dzieje z tymi skrzyniami Dynamic Command, że nie mają dobrej opinii? 

Opublikowano

podobno ciekną na łączeniu skrzynii z silnikiem, nie patrzyłeś na ceny z ac?

Opublikowano

to jak ci wystarczy to bierz t6, nie ma po co pakować się w wynalazki skoro masz ciągnik z sprawdzonymi bebechami

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v