Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Eryko napisał:

Dnia 11.04.2021 o 09:55, ENDURAK91 napisał:

Wie ktoś jak kalibruje się skrzynie Range Command 19x6?

Bo na niektórych biegach szarpie, co ile godzin się kalibruje skrzynie?

W instrukcji jest cała kalibracja 

hamulec reczny, odpalasz trzymając oba przycisku zmiany biegow +i -, gaz reczny na 1300obr, olej wczesnij rozgrzany najlepiej okolo 40-50stopni, ale puscikalibracje nawet przy 20stopniach. dzwignia rewersu do przodu i naciskasz lub trzymasz juz nie pamietam przycisk automatycznej skrzyni wtedy robi kalibracje wszystkich sprzegiel lub po kolei przelaczasz sprzegla +,a trzymajac - robi sie kalibracja danego sprzegla, mozliwe ze pomylilem funkcje + i - bo pisze z pamięci.

Opublikowano (edytowane)

Czy ciągniki aż tak podrożały ? NH t4 75s, farmall 75a zaczynają się od 130-135tyś netto w standardowym wyposażeniu. I czemu delarzy bardzo niechetnie konfigurują maszyny na zamówienie, wręcz się trzeba prosić, tylko by opychali to co im przywiozą?

Edytowane przez kamil0qwe
Opublikowano
1 godzinę temu, kamil0qwe napisał:

Czy ciągniki aż tak podrożały ? NH t4 75s, farmall 75a zaczynają się od 130-135tyś netto w standardowym wyposażeniu. I czemu delarzy bardzo niechetnie konfigurują maszyny na zamówienie, wręcz się trzeba prosić, tylko by opychali to co im przywiozą?

New holland T4.65 czyli 65 KM w 2012 r. zapłaciłem 109 tyś netto. Z wyposażenia brakuje pneumatyki i klimatyzacji... W tamtym czasie to była absolutna nowość :)

Opublikowano

To jednak chyba faktycznie miałem szczęście, że zgarnąłem ostatni z placu... Dogadane obciążniki wstępnie na 300zl za krążek 50kg 🙆 niestety 65kg nie pasują na otwory. Max 3sztuki wejdzie. Trochę słabo 300kg

Opublikowano (edytowane)

Dnia 14.04.2021 o 15:43, maroko napisał:

Co oznacza skrót ''br'' pojawiający się u góry na wyświetlaczu? Przed wysokością podnośnika podaną w procentach. W instrukcji brak informacji na ten temat.

To chyba jest pozycja siłowa włączona. zakres jej działania ustawia się pokrętłem na "myszce" od najgłębiej do płytko ( 10 - 0 ) 

Edytowane przez dawidpl
  • Thanks 1
Opublikowano
41 minut temu, ENDURAK91 napisał:

bialy2005 a masz kalibracje opisaną gdzieś w instrukcji?

Może Bąbiński nie jest mistrzem mowy polskiej, ale dobrze opisał jak to zrobić. 

P.S. you tube nie gryzie ;)

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, dawidpl napisał:

To chyba jest pozycja siłowa włączona. zakres jej działania ustawia się pokrętłem na "myszce" od najgłębiej do płytko ( 10 - 0 ) 

Napis pojawił się jak ustawiłem max wysokość podnoszenia i siłę docisku na 5 na pokrętle. 

Opublikowano

NH T 6 180 DC prawie wszystko bez przedniego wom i nawigacji z ruchomym dżojstikiem i przygotowaniem pod tura 350 netto niby katalogowo 505 netoo T 7 175 również podobny wypas tylko AC to 370 netto Tur 27 netto i teraz do użytkowników który lepszy i jak ich porównać do case i mf i jd 

Opublikowano
Emil39 napisał:

NH T 6 180 DC prawie wszystko bez przedniego wom i nawigacji z ruchomym dżojstikiem i przygotowaniem pod tura 350 netto niby katalogowo 505 netoo T 7 175 również podobny wypas tylko AC to 370 netto Tur 27 netto i teraz do użytkowników który lepszy i jak ich porównać do case i mf i jd 

kolega 3 lata temu za t7.200 dal 270 tys netto na AC

Opublikowano
2 godziny temu, kuba24051 napisał:

t7.175 chyba

Kuba a co u ciebie przeważyło że zamówiłeś Claas ja w sumie szukam po między case puma multi... 150 NH T7190 side i claas arion 610 pełna głowa 🤪

Opublikowano (edytowane)

Pakiet deluxe

Zarządzanie obrotami silnika 

Wysokowydajny Akumulator 176 ah z odczynikiem w kabinie 

Silnik stage 5 epm i hamulcem wydechowym

Alternator 200a

Amortyzacja osi przedniej 

Abs

Hamulce tarczowe 

40 km/h eco dct

Tylny wom 540 ecoitp

Auto wom

Przedni tuz z elektro zaworami między osiowymi 

3 elektorhyd tyle zawory 

zintegrowany przedni tuz 

3 elektryczne o zawory wymagające dżojstika 

propocjanalny joyjstik do hydrałliki 

2 zewnwtrzne siłowniki tuz  90 mm

Przesuwny zaczep transportowy mechaniczy 

Fotel dynamic comfort

Fukcja przekładni auto Pakiet zawansowany fukcji przekładni

Kogut 

dodatkowe reflektory 

16 świateł led

niska kabina 

ogumienie michaliki 

Zawasowany układ pracy na nawrotach i chyba tyle 

Tylko nie widzę pełnatyki na przyczepę a miał być 

Edytowane przez Emil39
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v