Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Stosowal ktos bialfoske? Nawoz npk 5-20-30 (3S). Najprawdopodobniej import. Mam do kupienia po 1500. Jak to sie ma z jakoscia do polifoski 6?

ja dałem pod ziemniaki bo potafoski zbrakło to takie urosły że nasienniaków nie było z czego odebrać bo same buldoki. Więc działa. Ale lepiej kupić polskie bo to polskie i tu żyjem i niech kasa kasę robi w kraju.

Opublikowano

to niech dadzą rozsądne ceny to będziemy kupować polskie... no ale mamy monopolistę, który jedyne co umie to zabiegać o zaporowe cła zamiast być konkurencyjnym. Za import trzeba zapłacić cło i transport, a polskie mimo to są dużo droższe przynajmniej z tego co czytam bo u mnie coś nie bardzo 8-20-30 import 1680 brutto, a polifoska 6 1700 więc brałem polską, tyle więcej za polski jestem w stanie dać, ale jakby importowany był po 1500 to bym nie miał wyrzutów sumienia bo zdaje się polscy producenci nieźle na nas kase trzepią i raczej wyrzutów nie mają od dawna.

Opublikowano

u nas ten nawóz jest stosowany w okolicy od kilku lat nazywany przez wiekszosc NPK-iem to jest belnding ( mieszanka soli, fosforanu i superfosfatu) Jesli chodzi o stosowanie pod oziminy jest ok po łakach kicha wychodziła. Stopsuje to sam pod rzepaki i zboza takze na wiosne. U nas kupowałem oststnio po 1400 w BB i na zboza tez bede kupował.

Opublikowano

Także polecam bialfoske. Bardzo dobry nawóz. Porównywałem z polifoską i nie ma żadnej różnicy.

Orientujesz się może, gdzie w sokólskim można go dostać? Aktualna cena?

W zeszłym tygodniu pytałem u Dobrzyńskich, niestety nie mieli.

Opublikowano

Orientujesz się może, gdzie w sokólskim można go dostać? Aktualna cena?

W zeszłym tygodniu pytałem u Dobrzyńskich, niestety nie mieli.

Zobacz w suchowoli w "Krówce" powinni mieć.

•  

Opublikowano (edytowane)

Nie dawaj mocznika na pierwszą dawkę w oziminach. Ona musi dać roślinom ''kopa'' na start, więc konieczna jest forma amonowa i azotanowa, które szybko zadziałają, najlepiej saletra albo saletrosan. Mocznik w niskich temperaturach bardzo wolno działa, także odpada. Na drugą dawkę jak najbardziej się nadaje, bynajmniej w pszenicy, sam to w tym roku praktykowałem.

Edytowane przez Farmkeen
Opublikowano

ampol-merol

sól potasowa 1520

polidap 2040

brutto za worki 50kg

drogo

jakis miesiac temu od nich kupowałem dokładnie te same nawozy i były o 60 (sol) i 100zł (polidap) tansze.

wiec albo od tego czasu podrozały, albo chca cie zgolić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v