Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, cieniu napisał:

A co kupiłeś w czerwcu trzy tony i grasz biznesmena który zrobił życiowy interes. I co myślisz że tymi 3 tonami zasypiesz jakiś punkt ?

Ordynator codziennie przerzuca tony nawozu azotowego, a konkretnie obornika ze staszkowego chlewika :)

• AgroTeam
Opublikowano
2 godziny temu, Adrenalinaa napisał:

Panowie a Ja kupile 100 ton RSM 26+s i nie było problemu towar cieply prosto z Fabryki i cena 580 Netto na gospodrstwie . Zakup Czerwiec

Ja próbowałem kupić od czerwca ale jak wszyscy piszą ciągle info że już sprzedany. Mogłem w lipcu z flory mieć ale nie było wtedy chętnego na pół auta. Cena jakoś lekko powyżej 700 netto ale to tez dostępny były już tylko 2 auta. W przyszłym roku na początku czerwca muszę zacząć dzwonić i jak będzie cena ok to brać auto. 

• AgroTeam
Opublikowano
10 minut temu, Bartek933 napisał:

Można też dogadać się wcześniej i zarezerwować sobie auto

Tak miałem we Florze, że jak będzie to biorę tylko mają potwierdzić cenę i gdyby to było po cenach z 6 z przodu to kupił bym całe auto nawet dla siebie na dwa lata

Opublikowano

To normalne za niewielkimi wyjątkami że zboże zmagazynowane w gospodarstwie po żniwach w pózniejszym terminie drozeje , bo ci co w żniwa kupili taniej grosza umoczyli i mają podobne koszty magazynowania co rolnik no i co najważniejsze trzeba zarobić . Podobnie jest z nawozami jest czas że go nikt nie kupuje i coś z nim trzeba zrobić więc albo rolnik albo diler dostaje dobrą cene   i to trwa krótko  [stąd te wasze braki po żniwach ]  jak się nadwyżek pozbędą to jeden drugiego chroni i ceny trzymaja na takim poziomie żeby ci co kupili nie stracili bo więcej nie kupią  😀 i zaczyna się zabawa hahaha teraz żeby dobrze zarobić to się pier**li że brakuje nawozu albo się wyrwało ostatki bo cena wzrośnie haha  gdzie się podziały te azoty których tak nie dawno nie mieli gdzie upychać ?????

Opublikowano
Sobianek nie chciał przyjąć zamówienia jeśli nie mieli pewnego towaru bo też chciałem aby zaklepali na kolejny miesiac to nie i tyle. A u innego dealera też nie bo wcześniej nie handlowales y razem i pierwszeństwo miały składy które handluja.
Opublikowano
4 godziny temu, bialy2005 napisał:

Sobianek nie chciał przyjąć zamówienia jeśli nie mieli pewnego towaru bo też chciałem aby zaklepali na kolejny miesiac to nie i tyle. A u innego dealera też nie bo wcześniej nie handlowales y razem i pierwszeństwo miały składy które handluja.

wiesz moze po ile teraz rsm i saletra amonowa u sobianka ?

Opublikowano

Saletra Pulan powyżej 13 ton cena 1090 brutto to była naj lepsza oferta i kupilem. Za polifoskę krzyczą już 1700 zł tona nie kupuje wstrzymam sie do wiosny 

Opublikowano
Dnia 20.10.2018 o 12:19, Bambi14 napisał:

kto kojarzy ten kojarzy, mam problemy z firma net ogrod z opola z dostawa nawozow zamowionych na wrzesnien po przedplacie, nawozow dalej nie mam, sprawa zajela sie policja, czekam na dalszy rozwoj sytuacji.

Co ciekawe, zglosila sie do mnie osoba z forum, ktora tez ma problem z nimi (zamowione 6 samochodow po 24t, jeden dostarczony) oraz druga ktora sprzedala im kukurydze i zwlekaja z wyplata pieniedzy.

Takze dalsze przemyslenia zostawiam Wam, ja juz nie zamierzam z ta firma wspolpracowac i rownoczesnie ostrzegam Was.

sprawa jakoś się wyjaśniła? handlowałem z nimi ale nigdy nie brałem przedpłaty.

Opublikowano

na kiedy miales termin dostawy? sami od siebie przywiezli czy ich nekales? ja im zalozylem sprawe na policji, w piatek sami dzwonili ze na poniedzialek wtorek bedzie auto dla mnie, no i jak sie domyslalem nie dojechalo, telefonow nie odbieraja..

Opublikowano
Dnia 30.10.2018 o 18:58, magnum123 napisał:

saletra drobna/gruba 1220 mocznik w zaleznosci od punktu od 1550 do  1650. i od listopada na składach mowia o podwyzkach. wszystko mały worek

saletra dziś 1290, mocznik 1700, polifoska 6 1760

Opublikowano
13 minut temu, magnum123 napisał:

saletra dziś 1290, mocznik 1700, polifoska 6 1760

Moze taniej w czystym skladniku wyjdzie wziąć saletre. Ja na przyszly sezon rezygnuje z mocznika tylko saletra.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v