Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A u nas jeszcze cenników nie mają :D. Ja obcinam nawożenie o połowę. Na 2 działkach, notabene wyposzczonych, nie dałem pk, a qq wygląda lepiej niż na dopieszczanych rok w rok.

Opublikowano

Bartek, akurat te 2 działki, praktycznie ostatnie, które mam w dzierżawie oddaje w tym roku, dlatego tak zrobiłem :D. Powiem szczerze, że po burakach i po kukurydzy, jak idzie pszenica, pk nie daje i naprawdę nie mam się czego wstydzić. Fakt, rok w rok słoma przyorywana. W tym roku pierwszy raz mulczer idzie po pszenicy. Na  to defekacyjne 5 ton, poplony. I tak natura rozdaje karty, a obawiam się, że w tym roku będą ceny, a w następnych ponownie obniżą. W rolnictwie obowiązuje zasada 1 rok tłusty i następne 7 chudych :D.

Opublikowano
Dnia 18.06.2018 o 12:59, Pyrosz napisał:

Witam mam na sprzedaż saletre YARA 34,5 za 800 netto (dostawa wliczona w cene) ilosci całosamochodowe. Mój rejon ok 120 km wokół Bydgoszczy. Możliwość rozładunku w 2-3 miejsca jesli ktoś chciałby na spółkę.

zainteresowany jestem, Tuchola, napisałem priv

Opublikowano
21 godzin temu, Agrest napisał:

Jakie opinie macie o białoruskich NPK-ach?  Nie znam jeszcze ceny ale ponoć parę stówek taniej od polifoski, tylko czy warte swej ceny?

Opinie bardzo dobre ale w tym roku to jest cale 70 zł taniej ...

Opublikowano

zastanawia mie cena azotu na wiosne , wydaje misię ze niepowinno byc drogo jest import ale w mojej okolicy duzo azotu zostało na podwurkach z powodu suszy były ograniczone wysiewy na łaki  , na zboza jare jak przyjda opady to co niekturzy sypnął na łaki   ale narazie palety z azotem  czekaja na deszcz . a tak jest w wiekszosci kraju .

Opublikowano
Dnia 18.06.2018 o 22:37, lonoh napisał:

rozmawiałem z gosciem ,570 netto ,przedpłata i dostawa pazdziernik ewentualnie marzec jak komus pasuje

18 o 22:29, griga napisał:

https://www.olx.pl/oferta/rsm-32-CID757-IDuL3nf.html

Co do firmy Net Ogród to podchodziłbym bardzo ostrożnie.

Z tego co słyszałem mają bardzo duże problemy finansowe i szukają pieniędzy w rynku .

Ja na taki układ bym nie poszedł , wolę zapłacić więcej ale być pewien że towar mam na placu,

• Like 1
Opublikowano

Zachodnie Mazowsze okolice Płocka ceny brutto przy małych ilościach

Saletra 895 zł , saletrzak 765 zł, piętroplon 5-10-30 mgo - 3 so3 -9 -1310 zł, polifoska 6 chyba 1470 zł

Opublikowano
2 minuty temu, Tomek90 napisał:

Ktoś stosuje nawozy firmy FCA? 

Jakiś czas temu. Taki dziwny chłop był na bb narysowany. To jest chyba francuski wyrób.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomek90 napisał:

No tak, jaki produkt brałeś i czemu zrezygnowałeś? 

Jakiś NPK. Chyba brązowe worki były. Jednorazowy zakup, ale raczej w porządku było. Nie mieli już tego towaru później.

Opublikowano
26 minut temu, Przemo188 napisał:

Mam następujące ceny i zastanawiam się czy brać:

polifoska 6 - 1540

saletra puławska - 1010

mocznik - 1320

Jak tą saletrę nawet teraz ze 100zł taniej wyrwie, a nie mówiąc już tym, co było miesiąc temu.

Opublikowano

A słyszał ktoś że od lipca Azotu wprowadzają nowy niższy cennik?

Na razie wypychają droższe zapasy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v