Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam dzisiaj kupiłem łącznie ok. 15 ton. w Zakładzie Obrotu Towarowego w Dwikozach ceny brutto następujące:
RSM32 - 914
RSM26 - 864
Saletrosan BB - 1050
Polifoska 8 - 1506
Mocznik - 1285
Można było niektóre pozycje kupić u innych sprzedawców taniej ale za to inne byłyby droższe, a tak mam dostawę w cenie.

Opublikowano
Dnia 29.01.2018 o 18:56, sebaskorpio napisał:

Witam dzisiaj kupiłem łącznie ok. 15 ton. w Zakładzie Obrotu Towarowego w Dwikozach ceny brutto następujące:
RSM32 - 914
RSM26 - 864
Saletrosan BB - 1050
Polifoska 8 - 1506
Mocznik - 1285
Można było niektóre pozycje kupić u innych sprzedawców taniej ale za to inne byłyby droższe, a tak mam dostawę w cenie.

Widzę, że nie daleko ode mnie. Kolego ceny naprawdę nie złe, ja i znajomi zaopatrujemy się w Padwi Narodowej i cenowo troszkę drożej, zaś warunki spłaty dla mnie bardzo dogodne. Mógłbyś opisać jak to jest w ZOT Dwikozy i od  jakiej ilości przywożą ? 

Opublikowano

Ja mam do nich 8 km więc mi pewnie i tonę przywiozą ale tak ok. 3 ton to pewnie kawałek dalej także. Jeśli zaś chodzi o dłuższe terminy płatności to cena nieco wzrośnie. Trzeba u nich pytać.

Opublikowano
dziś przywiozłem 4 tony i juz koniec na tą wiosnę i tak polofoske 6 w bb po 1450, saletrzak z borem 980, saletra w bb 1120, mocznik 1250bb jeszcze mam przywieźć sól po 1420 i saletrosan po 1050, polecam edmar pobiednik wielki dla tych co z okolic bo ceny naprawdę są przystępne a przy większych ilościach idzie nieźle wynegocjować. Na jesieni pod 2,5 ha pszenicy dałem tone polifoski 8 z tym że 1,8ha po bobie jest i pszenica naprawdę elegancka ciemnozielona i po 3-4 rozkrzewienia jest co prawda gleby pod 1 klasę ale po warzywach ale widząc teraz plon się zapowiada ciekawie oczywiście jak pogoda pozwoli na to, ale widzę że warto dać azot na zimę zwłaszcza w tym roku gdzie rośliny potrzebują tego bardzo, oczywiście lepszy amonowy azot bo wolniej się uwalnia i mniej wyplukuje ogólnie zauważone prze ze mnie że słoma do cięcia po żniwach oprysk humistar albo inny z kwasami humusowymi i talerzowa a po tym sieje gorczycę, kilka lat już tak a kultura gleby poprawiona znacznie, jednak samym mineralnym nie nadgonisz jak gleby nie poorawisz. Panowie o co opieracie nawozenie, oko czy o analizę glebowa?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v