Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mocznik 1200

sal.amon. 1030

polifoska 6 1470

saletrzak 890

saletrzak węgierski 920

sól pot. 1370

Zamówienie z przed 3 tyg., ceny brutto po rabacie, a dopiero przyjechały- sprzedawca mówił że nawał roboty

Jak byłem po cennik to mocznik następnego dnia 50zł w górę, ale i tak sporo kasy zaoszczędzone niż w tamtym roku  ;)

Opublikowano

biorą podobno z Litwy oraz z Kędierzyna ale przedstawiciele jacyś mało zorientowani trzeba zadzwonic do centrali ale chciałem trochę wcześniej zasięgnąć informacji z innych źródeł

Opublikowano

1000 brutto na dziś? Za jaką ilość? Ja mam zamówione 24t po 1040 brutto, cena sprzed 2-3 tygodni. Czyżbym musiał zmieniać dostawcę? Tym bardziej że do puław ode mnie raptem 40 km. 

Opublikowano

Ja jakieś 3 tygodnie temu kupiłem Saletrę Pulan po 990 brutto a dziś cena u tego samego dostawcy po 1080 brutto, saletrzak był po 880 brutto a jest teraz już po 980 brutto i taka sama cena saletrosanu. Chyba już koniec z tanimi nawozami azotowymi teraz do wiosny będą tylko same wzrosty. 

Opublikowano

Ja jakieś 3 tygodnie temu kupiłem Saletrę Pulan po 990 brutto a dziś cena u tego samego dostawcy po 1080 brutto, saletrzak był po 880 brutto a jest teraz już po 980 brutto i taka sama cena saletrosanu. Chyba już koniec z tanimi nawozami azotowymi teraz do wiosny będą tylko same wzrosty. 

raczej będą tanieć, wszyscy dostali zaliczki to pierwsze co to kupili nawozy bo są tańsze, a przy dużym zainteresowaniu cena poszła w górę, większość osób co miała kupić to już kupiła więc niedługo będzie mniejsze zainteresowanie więc i cena spadnie 

Opublikowano

No i zamówiony Mocznik w okolicznym sklepie po 1160/t bb, nawet pani z AgroLoku zdziwiona bo u nich po 1360
Cena nie spadnie bo paliwo drozeje a jedno ciągnie drugie, po za tym u nas po okolicy jeszcze nikt nawet nie myśli o nawozach, myślę że jestem pierwszy w wiosce który ma kupione nawozy

Opublikowano

raczej będą tanieć, wszyscy dostali zaliczki to pierwsze co to kupili nawozy bo są tańsze, a przy dużym zainteresowaniu cena poszła w górę, większość osób co miała kupić to już kupiła więc niedługo będzie mniejsze zainteresowanie więc i cena spadnie 

Mylisz się kolego. Rozmawiałem z kilkoma sprzedawcami to mówią że nawet jeszcze 1/4 nie sprzedali nawozów azotowych tych co zawsze sprzedają czyli wychodzi na to że dopiero 1/4 rolników ma azot. 

Opublikowano

azotowe może i tak chodź wątpliwe, ale reszta na pewno będzie tanieć, w tym temacie pisały już osoby że nie można już dostać nawozów w niektórych rejonach, a że przedstawiciel mówi że nie sprzedali jeszcze tego co zawsze to tylko po to aby namówić kolejnego rolnika aby zamówił żeby niby kupił ,,taniej'' bo będzie już tylko drożej, 

Opublikowano

Bo z niektórymi nawozami jest problem, w Puławach kolejki mocznik w składzie gdzie biorę ma być dopiero za 2tyg.

Trudno mówić jakie będą ceny ale azotowe raczej na pewno pójdą w górę jeszcze.

Najtańszy mocznik jaki znalazłem 1200 ale w innym miejscu ponad 1300 brutto

saletra 1040

Opublikowano

Mylisz się kolego. Rozmawiałem z kilkoma sprzedawcami to mówią że nawet jeszcze 1/4 nie sprzedali nawozów azotowych tych co zawsze sprzedają czyli wychodzi na to że dopiero 1/4 rolników ma azot. 

W całej Polsce ze sprzedawcami rozmawiałeś? Bo u mnie większość nawozy już kupiła i cena raczej w dół poleci

Opublikowano

W swojej okolicy tylko ale to nie zmienia faktu że dużo osób jeszcze nie ma nawozu. U mnie np. w okolicy tylko Ci więksi gospodarze mają nawozy azotowe już kupione a Ci mniejsi jak co roku kupią na wiosnę a jak wiadomo w polsce jest przewaga mniejszych gospodarstw. 
Moge się z Tobą w tym momencie założyć że do wiosny nie będzie już spadków. Powiedzmy że cenę weźmiemy z dnia 2 stycznia i zobaczymy czy do końca np. kwietnia będzie taniej niż cena z dnia 2 stycznia. 

Opublikowano

na azotowe poczekam kupiłem sól potasową po 1260 plus wat  a mam ofertę na saletrę polską po 990 brutto ale poczekam do wiosmy

Jak masz ofertę na saletrę za 990zł to kupię 24t

Opublikowano

Grupa azoty, inni producenci i dystrybutorzy dobrze wiedzą ile nawozow juz sprzedali i ile jeszcze sprzedadzą. Im bliżej wiosny tym ceny wieksze a już na pewno nie mniejsze bo wiadomo że rolnik i tak musi nawóz kupić w okresie zimowo - wiosennym jeśli tego nie zrobił wcześniej.
Okres letni i jesienny to najlepszy moment do zakupu nawozów. Szczególnie azotowych. Wiadomo że w tym okresie jest zastój na te nawozy.

Opublikowano

na azotowe poczekam kupiłem sól potasową po 1260 plus wat  a mam ofertę na saletrę polską po 990 brutto ale poczekam do wiosmy

Jak masz ofertę saletry za 990zł to kupię 24t

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v