Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie takie pytanie. Wojeeodzki Fundusz Ochrony Środowiska w Łodzi. Miesiadz temu facet mówi że wniosek zaakceptowany i czekać na kasę. Teraz dzwonię a gość że jeszcze wyślą do mnie pismo i trzeba wypełnić do kiedy wapno było wysiane i potem odesłać do nich. Miał ktoś tak? Czy po prostu nie mają kasy i walą w CH...

Opublikowano
4 godziny temu, dexter1908 napisał:

Panowie takie pytanie. Wojeeodzki Fundusz Ochrony Środowiska w Łodzi. Miesiadz temu facet mówi że wniosek zaakceptowany i czekać na kasę. Teraz dzwonię a gość że jeszcze wyślą do mnie pismo i trzeba wypełnić do kiedy wapno było wysiane i potem odesłać do nich. Miał ktoś tak? Czy po prostu nie mają kasy i walą w CH...

Standart u nich. Po tym dopiero kasa na koncie.

Opublikowano
Dnia 6.09.2021 o 19:43, dexter1908 napisał:

Mam nadzieję że to ostatnia biurokracja bo idzie to jak krew z nosa.

Tez należę pod lodzki oschr mozesz powiedziec jakie wapno brales i ile cie kosztowalo ? I jak z faktura jest wapno i dowoz osobno czy razem z dowozem cena wapna ?

Opublikowano
Roxer napisał:

Radkowit Premium ~25t pod 23-213, ktoś tutaj wozi może?

napisz na pw na kiedy potrzebujesz

Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Już rozsiane rcw3

Tylko z premedytacją zamawiałem wiosną. Zostało przelane przez deszcz. Nawet drobina kurzu nie poszła w powietrze. Fakt, na tej ramię w środku się zawieszało  i trzeba było 3 razy do każdego siewnika wchodzić, ale lux towar, poszedł tam gdzie trzeba.

Rozsiane 3 auta. Nie wiem czy miejscami nie przegiąłem, bo na pH 5,9 - 6 gleby lekkiej poszło pi 3,5t. Ale tak auto pasowało.

Kurcze a ja muszę wpierw rozsiewacz do wapna kupić , i siać radkowit premium na te słabe piachudry

dobra dawka będzie ok. dobry sposób wybrałeś nie było strat i zwyklym rcw da się siac

Opublikowano

Jak pierwsze auto dojechało to opryskiwaczem sadowniczym wylałem około 500l wody. Zmiękło,  słońce dogrzało zrobiła się skorupa i przestało wywiewać. W takich warunkach jak wówczas panowały to 20% z kupy poszło by z wiatrem.

Opublikowano

Wiem, dlatego robiłem to opryskiwaczem z wentylatorem z pewnej odległości, taki sztuczny deszcz. A I tak czasem potrafiła się cała mokra warstwa oddzielić i obsunąć

Opublikowano
damianos95 napisał:

Ktore wapno najlepsze na szybkie podnieaienie pH radkowit premium standard czy morawica ?

żadne z powyższych. jeśli ma być szybko to na lekkiej glebie kreda, na ciężkiej tlenek.

Opublikowano
damianos95 napisał:

Ktore wapno najlepsze na szybkie podnieaienie pH radkowit premium standard czy morawica ?

Najszybciej zadziała premium.

Wojtek98 napisał:

bialy2005 jaka cena za Radkowit standard i premium do 56-200? 

patrząc po kodzie to szkoda liczyć masz blizej kopalnie a transport to 2/3 ceny wapna. Raczej nie będzie sensu tam wieść z Kielc.

Zigi94 napisał:

damianos95 napisał:

żadne z powyższych. jeśli ma być szybko to na lekkiej glebie kreda, na ciężkiej tlenek.

stosowałeś kiedyś radkowit premium bo raczej nie jeśli tak piszesz😀

Opublikowano

mam w planach ale tylko jako uzupełnienie magnezu 😀 niezależnie jak dobrze jest rozdrobnione to ciągle dolomit. BTW jak wystawiłeś mi fakturę to zrobiłeś literówkę w nazwisku🙈 przejdzie to w oschr z wnioskiem czy trzeba robić korektę?

Opublikowano

Kopalnia Jurkowice Budy. Mieszkam 65km od kopalni. Gość który ma mi to przywieźć chce za auto 1000zl. Opinie ze stosowania tego może ktoś już stosował i widzi że działa że podobne działania jak np. Morawica. 

Opublikowano

Żeby to nie był odsiew z kruszywa drogowego bo siejąc przy drodze jak wywalisz ludziom kilka szyb w autach, to będziesz musiał zwapnowane pole na koszta sądowe oddać😉

W każdym razie rarytas to nie będzie

Opublikowano
14 godzin temu, bialy2005 napisał:

Najszybciej zadziała premium.

patrząc po kodzie to szkoda liczyć masz blizej kopalnie a transport to 2/3 ceny wapna. Raczej nie będzie sensu tam wieść z Kielc.

stosowałeś kiedyś radkowit premium bo raczej nie jeśli tak piszesz😀

Chciałem wiedzieć chociaż tak orientacyjnie, żeby mieć porównanie.