Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, sznajdik napisał:

Mam wyniki fakturę i co dalej gdzie się wniosek bierze -składa i w ogóle jaka jest dalej procedura? chyba za całe auto mi nie zwrócą bo z zaleceń wychodzi jakieś 17t wapna do rozsiania

17 ton wapna czy 17 ton CaO?  tAM GDZIE oddawałeś próbki pomogą Ci wypełnić wniosek musisz mieć dezyzje o pomocy deminimis jeśli ostatnie 3 lata brałeś nic nie płacisz za to

Opublikowano

W moim oschr nie chcą pomagać ,na stronie oschr są wnioski wypełniasz drukujesz i składasz w oschr a wersię elektroniczną wysyłasz do WFOŚiGW .Ja płaciłem za kredę przed dostawą na fakturę pro forma i musiałem ją dziś dostarczyć bo na fakturze oryginalnie był inny numer jak na przelewie.

Opublikowano
Dnia 5.11.2019 o 07:37, michal_19 napisał:

https://srpp.minrol.gov.pl/index.php?act=report wpisujesz imię nazwisko i niżej wybierasz program pomocowy klikając na te oko.

Dzięki sprawdzałem. Ale nie widzę tam dopłat do materiału siewnego. Ustawiałem rożne przedziały czasowe i nic. Są tylko ostatnie trzy lata z obecnym rokiem i tylko dopłaty do paliwa. Patrzyłeś jak to działa na swoim przypadku. Bo nie chciał bym nakłamać we wniosku. W zeszłym roku suszonych nie składałem. Ale materiał siewny był składany w przedziałach czasowych w których szukałem. Z tym, że to było do ARR.

Opublikowano
Dnia 8.11.2019 o 11:49, staszek131415 napisał:

17 ton wapna czy 17 ton CaO?  tAM GDZIE oddawałeś próbki pomogą Ci wypełnić wniosek musisz mieć dezyzje o pomocy deminimis jeśli ostatnie 3 lata brałeś nic nie płacisz za to

Zapotrzebowanie CaO t17,48

A decyzję o deminimis gdzie dostanę

Co miałbym brać w ostatnich 3-ech latach?

Opublikowano

To spokojnie za tira dostaniesz decyzję o pomocy deminimis musisz mieć jeśli korzystałeś z dopłat do materiału siewnego , czy umorzenia podatku lub pomoc klęskowa jeśli straty były poniżej 30% w gospodarstwie

Jeśli ostatnie 3 lata nic takiego nie korzystałeś to zaznaczasz w odpowiedniej rubryce

Opublikowano
Dnia 8.11.2019 o 19:04, Azor07 napisał:

W moim oschr nie chcą pomagać ,na stronie oschr są wnioski wypełniasz drukujesz i składasz w oschr a wersię elektroniczną wysyłasz do WFOŚiGW .Ja płaciłem za kredę przed dostawą na fakturę pro forma i musiałem ją dziś dostarczyć bo na fakturze oryginalnie był inny numer jak na przelewie.

W Łodzi chcą żeby wypełnić wniosek na komputerze, mieć wydrukowany i drugi na pendrivie, sprawdzają na miejscu i jak coś jest źle to na miejscu poprawiają.

Nie ma z tym dużo roboty i samemu bez problemu da się rade.

Opublikowano
21 godzin temu, danielhaker napisał:

Nie łączy się wapnowania i nawożenia NPK

Nie wiem czy się nie mylę. Ale chyba chodzi o to, że wapno osłabia działanie nawozów. Bo nawozy chyba siły działania wapna nie osłabiają.

Opublikowano

Wskaż mi gdzie jest napisane, że zwrot akcyzy (rozumiem, że za paliwo?) to pomoc de minimis ;)

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Nie wiem czy się nie mylę. Ale chyba chodzi o to, że wapno osłabia działanie nawozów. Bo nawozy chyba siły działania wapna nie osłabiają.

Chodzi o to, że wapno blokuje fosfor

Opublikowano

MI facet z arimr sprawdzał do suszonych. Ktoś tu stronę czy diw temu podawał linka gdzie można sprawdzić mając imię nazwisko i PESEL. Jednak w moim przypadku pojawiły się tylko dopłaty do paliwa. Chociaż składałem do materiału to tego tam nie było.

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

MI facet z arimr sprawdzał do suszonych. Ktoś tu stronę czy diw temu podawał linka gdzie można sprawdzić mając imię nazwisko i PESEL. Jednak w moim przypadku pojawiły się tylko dopłaty do paliwa. Chociaż składałem do materiału to tego tam nie było.

Jesteś pewien że wybrał odpowiedni program pomocowy? Bo jeśli nie wybrał to nic tobie nie wyskoczy z de minimis

Opublikowano

Nie wiem co wybierał facet z arimr. Bo nie widziałem jego ekranu. Najpierw chciał mi pokazać stronie i jak szukać na kompie dla klientów. Ale, ze nie był włączony i trzeba było czekać. To wziął PESEL i poszedł u siebie znalazł. Ja szukałem na stronie, której link mi podałeś i pojawiły się same dopłaty do paliwa co wiem, że nie jest de minimis. A co ewentualnie tam trzeba wybrać aby pojawiło się de minimis?