Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

kilka pytań do osób, które wypełniały już wniosek. Jaką stawkę dopłaty wpisywaliście w kol.5 gdy kwota faktury jest niższa niż stawka dopłaty(300zł) gospodarstwo do 25ha.

Edytowane przez ktosik25
Opublikowano
Dnia 4.09.2019 o 07:52, king12 napisał:

Składał ktoś wniosek do oschr Lublin bo nie mogę na ich stronie znaleźć wniosku jest tylko ogolny ale pisze ze tez nie aktualny a dodzwonić się tam to graniczy z cudem 

Ja zlozylem na ogolny bo trzeba juz rozsiac i orac. Kazdy wniosek rejestruja u siebie w systemie i czy jest dobrze czy zle to juz jest tak jakby złożony. Mozna rozsiac wapno a poprawki beda potem

Opublikowano

Jak się przestawia sytuacja jeśli wapno kosztuje np 70 zł za tonę o zawartości CaO powyżej 50 a przysługuje mi dotacja w wysokości 300 zł do tony CaO. W takim przypadku dotacja będzie wynosiła te 70 zł do tony? 

Opublikowano
7 minut temu, krystal9 napisał:

Jak się przestawia sytuacja jeśli wapno kosztuje np 70 zł za tonę o zawartości CaO powyżej 50 a przysługuje mi dotacja w wysokości 300 zł do tony CaO. W takim przypadku dotacja będzie wynosiła te 70 zł do tony? 

No na logikę 70 zł. Reszta to propaganda 😃

Opublikowano
2 godziny temu, krystal9 napisał:

Dokładnie 70 zł. Na tym nie da się zarobić.  Choć kilka razy słyszałem już wersję, że jeśli np CaO 50 % to tylko wyjdzie 35 zł. 

U mnie wapno z mielnika typ G1 5b 43 % po 88 , 5 zł brutto z dostawą.

Opublikowano

Co dwa dni te same pytania panowie ogarnijcie się tak samo jak suszowe dają wg rządu po 1000zl do ha. Ile jest faktycznie każdy wie. Tak samo tutaj będzie decyzja to dopiero będzie wiadomo.

Białystok na dniach mają być wyniki, 8tydzień

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Dokładnie 70 zł. Na tym nie da się zarobić.  Choć kilka razy słyszałem już wersję, że jeśli np CaO 50 % to tylko wyjdzie 35 zł. 

Niby dla czego miałaby ta dotacja wynosić tylko 35?

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Gdzie kolego słyszałeś taką wersję, pod sklepem? To słuchaj dalej, jeszcze liczyleś że da się na tym zarobić🤑 Tyle informacji na temat wysokości pomocy i jak naliczana jest,  i piszesz że przy 50% czystego składnika zwrot 35zl, jak Ty to liczyleś chłopaku?

Opublikowano (edytowane)

A gdzie ja napisałem, że liczyłem, ze na tym da się zarobić? Ja skomentowałem czyjąś wypowiedź. Jak zwrócą całą wydaną kwotę to luz tym lepiej. Jak zwrócą połowę to też będzie dobrze.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

takie pytanko czy jak juz wapno kupilem i fakture bd miał na dniach to mógłbym zlozyc na to wniosek ? a badania mam z roku wczesniej ?bo badania rok temu robilem i planowałem juz dac wapno i juz w piatek pewnie przyjada mi rozsiac wapno bo pod zboze musze orac a wiec moglbym dostac dofinansowanie na takiej zasadzie ? 

Opublikowano
9 godzin temu, hubertuss napisał:

A gdzie ja napisałem, że liczyłem, ze na tym da się zarobić? Ja skomentowałem czyjąś wypowiedź. Jak zwrócą całą wydaną kwotę to luz tym lepiej. Jak zwrócą połowę to też będzie dobrze.

Tu masz 100 % racji.

8 godzin temu, warchest napisał:

takie pytanko czy jak juz wapno kupilem i fakture bd miał na dniach to mógłbym zlozyc na to wniosek ? a badania mam z roku wczesniej ?bo badania rok temu robilem i planowałem juz dac wapno i juz w piatek pewnie przyjada mi rozsiac wapno bo pod zboze musze orac a wiec moglbym dostac dofinansowanie na takiej zasadzie ? 

Teoretycznie tak. Zanim twój wniosek trafi pod obróbkę to minie na pewno jakiś czas. nawet kilka dni. Więc kto ci udowodni kiedy wysiałeś.

Opublikowano
28 minut temu, Roxer napisał:

Można złożyć wniosek mając jedna fakturę z dwóch? (na ta druga nam WZ-ke) a później ewentualnie ja dołączyć? Bo strasznie długo może to potrwać :/ 

Musisz zapytać o to w OSCHR BO TO od nich zależy czy przyjmą niekompletny wniosek.

Opublikowano

Przyjechał do mnie transport wapna i troszkę mnie sprzedwaca oszukał. Zamawiałem wapno Radkowit Standard ,a przyjechało wapno z Koplalni Laskowa. Jeszcze twierdząc że to jest to samo złoże i ten sam właściciel kopalni. Fakt wspominał coś o tej Laskowej ,ale od początku mówiłem mu o Radkowicie. Raczej to wapno nie cieszy się dobrą opinia to jak dam tego 5t/ha to będzie jakiś efekt czy już lepiej nie robić kosztów i chociaż sobie teren utwardzić?

Opublikowano

Tak jak podejrzewałem d*pa blada praktycznie wszędzie pH 5,5-6,2... 0,7ha 5,0 chociaż z drugiej strony jest się z czego cieszyć. Tylko pH zrobili, reszta zasobności trzeba czekać.

Chyba, że zaczęli walić w uja i zawyżają 😋 pójdą delikatne dawki na podtrzymanie, a pod qq granulą sypne i tyle w temacie. 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, arek96 napisał:

Przyjechał do mnie transport wapna i troszkę mnie sprzedwaca oszukał. Zamawiałem wapno Radkowit Standard ,a przyjechało wapno z Koplalni Laskowa. Jeszcze twierdząc że to jest to samo złoże i ten sam właściciel kopalni. Fakt wspominał coś o tej Laskowej ,ale od początku mówiłem mu o Radkowicie. Raczej to wapno nie cieszy się dobrą opinia to jak dam tego 5t/ha to będzie jakiś efekt czy już lepiej nie robić kosztów i chociaż sobie teren utwardzić?

Jak odróżnić radkowit od laskowej?