Wapnowanie pola
-
Podobna zawartość
-
Przez włodek
Cześć,
Pryskam już ponad 30 lat i pierwszy raz w życiu miałem taką sytuację. A mianowicie, podczas wykonywania oprysku herbicydowego w pszenicy, przy pierwszym przejeździe, spadł mi jeden rozpylacz. Nie wiem jak to się stało. Czy był luźny kołpak i go wysadziło. No nie mam pojęcia. Zorientowałem się dopiero po kilku przejazdach. Miał ktoś z Was podobną sytuację? Jakich konsekwencji się spodziewać? Może popalić zboże? Kurcze, muszę zamontować wreszcie światła na belce bo ich nie mam a spadła mi skrajna końcówka i w nocy po prostu nic nie wiedziałem. Parę dysz widziałem ale tych skrajnych przy 20m opryskiwaczu no człowiek nie dojrzy. Nie mam świateł roboczych w ciągniku które świecą tak szeroko. Będę Wam ogromnie wdzięczny za odpowiedzi. Oprysk wykonywałem środkiem Elipris w dawce 0.5l/ha i ilości wody ok 200l/ha.
-
Przez AGRObombula
witam mam pytanie czy moge pozypać wapmag wiosną na oziminy a dokładnie na jęczmień czy mo powstań negatywne skutki jakię albo pomoże ktos już zwas takie coś na wiosne na oziminy zastosował
-
Przez GABBER85
Mamy okazje nabyć trociny z tartaku , drobne, pylaste . Pytanie czy rozsypanie trocin rozrzutnikiem/rozsiewaczem polepszy poziom próchnicy w glebie? Drewno rozkładające się zakwasza glebę, są Kawałki rędziny z podłożem kamiennym /placami kamiennymi może by to się "zbilansowało" ?
Jakie macie zdanie, jest sens?
-
Przez Draq
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób mogę zasilić wodą linie kroplujące o długości 30 metrów w 8 rzędach, kroplowniki co 33cm. Jest tego 4 takie same sekcje, teren jest płaski, woda pobierana ze stawu.
Pozdrawiam,
-
Przez Draq
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób mogę zasilić wodą linie kroplujące o długości 30 metrów w 8 rzędach, kroplowniki co 33cm. Jest tego 4 takie same sekcje, teren jest płaski, woda pobierana ze stawu.
Pozdrawiam,
-
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez mariuszzz,
5 reakcji
Pokaż odpowiedź
Przekładnia poznaniak
Czytaj dalej »
Wapnowanie gleby: jakie błędy są najczęstsze?
Czytaj dalej »
Orka siewna