Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bardzeij niż pewne że na takie przyczepy nie ma zbytu.... Mając 3ha kupisz przyczepke za swój 2-3 letni dochód? mając 30ha kupisz taką zabawke? W dodatku bez prawa rejestracji. Nie wiem na co te rzemieślniki liczą

Opublikowano

u nas by się taka przydała, prawie wszystkie pola koło domu, na 7ha zboża, i 1ha ziemniaków jak znalazł, a w dodatku łatwiej manewrować niż 2-osiową, tylko zawsze coś, a to kasy brak, a to wymiary nie takie, a najczęściej cena jak za fabryczną...

Opublikowano (edytowane)

7ha zboża dajmy na to 5t/ha i weź to zwieź z pola. Wg mnie szkoda paliwa żeby używac takiej przyczepki w dodatku za takie kosmiczne pieniądze. Wejdzie na to chociaż zbiornik z Bizona? Zbiornik z Anny? Może na styk. U mnie ten przerobiony rozrzutnik stoi od paru lat w krzakach wyciągany od świeta a jest większy od tych przyczepek 2.5t. mam 10-12ha zboża i 0,5ha ziemniaka więc porównanie jest. Ziemniaki na tej 1ośce woże i od razu do stodoły kipruje do przebierania... No w zeszłym roku była akcja brukowanie podwórka, wtedy niezastąiony sprzęt żeby wywieźć setki ton ziemi na krótkim odcinku. Mi sie wydaje że takie D47 to już jest minimum co warto kupić chyba że jedną ośke za max 6tys http://olx.pl/oferta/przyczepa-jednoosiowa-wywrotka-duza-CID757-ID8dOsd.html#e396273eda niekoniecznie nową, ale dobrze zrobioną

Edytowane przez lukbold
Opublikowano (edytowane)

7ha zboża dajmy na to 5t/ha i weź to zwieź z pola. Wg mnie szkoda paliwa żeby używac takiej przyczepki w dodatku za takie kosmiczne pieniądze. Wejdzie na to chociaż zbiornik z Bizona? Zbiornik z Anny? Może na styk. U mnie ten przerobiony rozrzutnik stoi od paru lat w krzakach wyciągany od świeta a jest większy od tych przyczepek 2.5t. mam 10-12ha zboża i 0,5ha ziemniaka więc porównanie jest. Ziemniaki na tej 1ośce woże i od razu do stodoły kipruje do przebierania... No w zeszłym roku była akcja brukowanie podwórka, wtedy niezastąiony sprzęt żeby wywieźć setki ton ziemi na krótkim odcinku. Mi sie wydaje że takie D47 to już jest minimum co warto kupić chyba że jedną ośke za max 6tys http://olx.pl/oferta/przyczepa-jednoosiowa-wywrotka-duza-CID757-ID8dOsd.html#e396273eda niekoniecznie nową, ale dobrze zrobioną

dlatego wg. mnie najlepiej takie coś zrobić samemu, pod swoje wytyczne, robisz szerokość, długość paki pod siebie, tak samo wysokość burt, i wywrot robisz na tyle stron ile potrzebujesz

pola mam dookoła domu, do tej pory zdążaliśmy zwozić rozrzutnikiem i zwalać ręcznie, D-44 stała tylko awaryjnie jakbyśmy się nie wyrobili, więc taką zdążę bez problemu

a co do D-47 to zanim nią bym się wywinął w stodole na miejsce w które sypie zboże, to na polu kombajn by stał i czekał, takie mam niestety budownictwo

@Romek6340 za tyle to fabryczną Pronara można kupić, a nie jakąś no-name

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Witam

Mam do sprzedania nowy transformator separacyjny niemieckiej marki Bender, moc 2kVA. Bardzo solidna, zabezpieczona i dobrze zbudowana maszyna - nówka w sklepie kosztuje przeszło 2800 zł brutto (posiadam fakturę zakupu). Natomiast j sprzedaję go praktycznie za darmo! Tak więc, jest to bardzo dobra okazja.

Separator ten znajduje swe zastosowanie w bardzo wielu miejscach, m. in. w szpitalu. Wszystkie informacje są na zdjęciu gdzie jest naklejką ze specyfikacją urządzenia oraz pod:

http://www.promac.com.pl/wp-content/uploads/2013/02/transformator-medyczny-ES710-sieci-IT.pdf?9d7bd4

Transformator w pełni sprawny, wyczyszczony i gotowy do działania. Gwarantuję Państwu pewność zakupu i pełną satysfakcję! Możliwe wcześniejsze zakończenie aukcji. W razie jakichkolwiek pytań proszę o email poprzez tablice.pl. Pozdrawiam.

http://olx.pl/oferta/transformator-separacyjny-medyczny-bezpieczenstwa-bender-2000va-CID619-ID8dKJz.html

post-146224-0-09122600-1420805922_thumb.jpg

Opublikowano

dlatego wg. mnie najlepiej takie coś zrobić samemu, pod swoje wytyczne, robisz szerokość, długość paki pod siebie, tak samo wysokość burt, i wywrot robisz na tyle stron ile potrzebujesz

pola mam dookoła domu, do tej pory zdążaliśmy zwozić rozrzutnikiem i zwalać ręcznie, D-44 stała tylko awaryjnie jakbyśmy się nie wyrobili, więc taką zdążę bez problemu

a co do D-47 to zanim nią bym się wywinął w stodole na miejsce w które sypie zboże, to na polu kombajn by stał i czekał, takie mam niestety budownictwo

@Romek6340 za tyle to fabryczną Pronara można kupić, a nie jakąś no-name

Ja tak zrobiłem,na 14 ha miałem D-47 i D-46 z wywrotem,a że w stodole miesca mało to jedną sprzedałem i zamówiłem jednoosiówkę 2.20x3,5 i jest git.

dałem za nia 6 tyś,niestety parę rzeczy było do poprawy(dolne otwieranie tylnej burty,podpórka dyszla) Dorobiłem nadstawki 25 cm i wchodzą teraz dwa zbiorniki od Bizona z okładem.Facet który to robił ogłasza się na OLX,jest z okolic Strykowa,ale średnio polecam.

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczow :) Ostatnio znalazlem ogloszenie http://olx.pl/oferta/ciagnik-komunalny-sadowniczy-plug-do-sniegu-lamborghini-runner-350-CID757-ID6Jdz9.html#a5d3571c68;promoted i chcialbym sie Was zapytac o opinie na temat tego modelu oraz o cene czy nie jest zbyt wygorowana? Prosilbym takze o informacje na temat awaryjnosci tych ciagnikow, zwlaszcza posiadaczy.Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.  

Opublikowano (edytowane)
PolskaMocUrsus

Przecież  tam nawet nie ma  numeru  telefonu , to oferta  dla  naiwnych  , czyli jak  wygląda  dla  Ciebie  też ......  :P

Więc  śpiesz  się  , wpłać  ile  tam  zechce  to  ci przywiezie  na  podwórko  , nigdzie  nie  trzeba  jechać  :D  :P

Edytowane przez mariuszd93
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v