Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BENNY 82 ten gościu ma stacje demontażu autobusów , jak się trafi na lepszy to trochę pochodzi ale tam trafiają autobusy które już dokończyły żywota ,to nie ma się co spodziewać nowego silnika.Raz a dobrze wyremontuj swój i będziesz wiedział co masz.

Opublikowano

jak za psie pieniądze bez papierów brak blacharki opony do wymiany a mechanicznie pewnie nie lepiej .Jeśli chciał by za niego po 1.50 za kg warto było by się zastanowić nad remontem 

w najgorszym przypadku na silnik wyłożył byś 3 tys na blacharkę + malowanie 2 tys i za 11,5 miałbyś te co  ogłaszają za 16 tys ( i nie masz pewności co to jest naprawdę) . Opony nie przesadzaj tył według mnie to z 80%.

Jedyny mankament to brak papierów

Opublikowano

w najgorszym przypadku na silnik wyłożył byś 3 tys na blacharkę + malowanie 2 tys i za 11,5 miałbyś te co  ogłaszają za 16 tys ( i nie masz pewności co to jest naprawdę) . Opony nie przesadzaj tył według mnie to z 80%.

Jedyny mankament to brak papierów

no i super okazja przeszczep za 15 tysi wart 10

Opublikowano (edytowane)

drogo za tego Ursusa, najtańsze ciągniki to są chyba w okolicach Nasielska, z tego co widzę w ogłoszeniach to tam za sprawną i nawet nie brzydka C-360 wołają po 7-8tys.zł, a zdarzają się w tamtych stronach też okazje poniżej 6tys.zł, tylko że to najczęściej C-4011

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

jak za psie pieniądze bez papierów brak blacharki opony do wymiany a mechanicznie pewnie nie lepiej .Jeśli chciał by za niego po 1.50 za kg warto było by się zastanowić nad remontem 

mi chodziło o to że jakby skrzynia chodziła bardzo dobrze to bym przełożył do swojei C 355 i kabina by się przydała a reszta na sprzedasz silnik tylny most ipt

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/sprzedam-traktor-lub-zamienie-na-zetora-CID757-ID5guEf.html#d5b4226a23

Panowie co o tym sadzicie? Ile warto za ten sprzet dac?

Lepszy niz 7211? Szukam zastepstwa c360 i powoli sie robie desperat.

Da rade mu zalozyc nowy typ maski?

Nie jest to ciągnik od pierwszego właściciela (wskazuje na to tablica rej.), a to nie najlepiej. Widać dosyć nowy alternator, pompa wtryskowa była wymieniana, ma serwo, obrotomierz też był wymieniany, panel przedni/deska rozdzielcza na zdjęciu jest nieskręcony.

Należałoby sprawdzić jak wszystko pracuje, silnik, skrzynia itd..

Opublikowano (edytowane)

http://olx.pl/oferta/traktor-ciagnik-massey-ferguson-577-3065-ursus-4514-5314-4x4-perkins-CID757-ID61CAH.html#878e18ca9a

Sprzeadje IMT jako MF i 10 km do przodu.

http://olx.pl/oferta/massey-ferguson-290-ursus-5312-CID757-ID7NZxd.html#7bd623e055;promoted

Cheesburger 4512 ma wąskie tylne opony, trochę grzebnie i siedzi na moście, znajomy ma takiego i na to narzeka, może byś bardziej takiego co teraz dałem link MF 290 poszukał.

Edytowane przez tomek73
Opublikowano

Nie jest to ciągnik od pierwszego właściciela (wskazuje na to tablica rej.), a to nie najlepiej. Widać dosyć nowy alternator, pompa wtryskowa była wymieniana, ma serwo, obrotomierz też był wymieniany, panel przedni/deska rozdzielcza na zdjęciu jest nieskręcony.

Należałoby sprawdzić jak wszystko pracuje, silnik, skrzynia itd..

Te fachowiec a co Ty od tej rejestracji chcesz?

Opublikowano

Przecież w 1990 roku były czarne blachy rej., a "unijne" są od 2004 roku. Wiem, że jest możliwość zniszczenia blachy i wyrobienia nowej, ale nie sądzę. A przy wymianie dowodu nie trzeba wymieniać blachy.

Opublikowano

Przecież w 1990 roku były czarne blachy rej., a "unijne" są od 2004 roku. Wiem, że jest możliwość zniszczenia blachy i wyrobienia nowej, ale nie sądzę. A przy wymianie dowodu nie trzeba wymieniać blachy.

Nie trzeba wymieniać blach jak są blaszane ale ja np  miałem tablice plastikowe i musiałem przy wymianie dowodu wymienić i tablicę inaczej się nie dało 

Opublikowano (edytowane)

Ja u siebie jak zmieniałem dowód to i tablice też bo stara była słaba przez ponad 20 lat z tablica może się stać wiele rzeczy.

A ponadto czego nie jestem pewien ale jak został zmieniony podział administracyjny to wtedy przy wymianie dowodu  trzeba i tablice obowiązkowo zmieniać.

Kiedyś u mnie była rejestracja WSK A teraz WSC 

Edytowane przez janusz20
Opublikowano

Teoretycznie dowód jest na 6 lat, więc w 2002/03 roku właściciel tego Ursusa musiałby wymienić tablice, jeśli były one plastikowe, tak? Tak, czy inaczej nie ma czarnej tablicy jaką powinien mieć, i tyle.

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/sprzedam-traktor-lub-zamienie-na-zetora-CID757-ID5guEf.html#d5b4226a23

Panowie co o tym sadzicie? Ile warto za ten sprzet dac?

Lepszy niz 7211? Szukam zastepstwa c360 i powoli sie robie desperat.

Da rade mu zalozyc nowy typ maski?

może i jest oszczędniejszy od zetora, ale dla czego właścicle chce zamienić na Zetora??? ;)

na twoim miejscu brałbym uwagę na inne typy zetora i najlepiej z napędem coś... ;)

Sam mam 7211 to wiem ,że też waleczny ciągnik z niego jest... ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v