Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem u tego handlarza kilka miesiący temu po tura do zetora . Przez tel. zapewniał mnie że nigdzie nie spawany, nie pęknięty itp ;) Po dojechaniu na miejsce okazało się że tur w kilku miejscach pęknięty i dość mocno pospawany a zetor na którym był założony nie chciał odpalić.

Większość tych ciągników jak nie wszystkie sprowadzone i raczej bez ubezpieczenia także nawet na drogę nie wyjedziesz żeby go bardziej przetestować :/

Opublikowano

luke16 u mnie w promieniu 30 km jest co najmniej 6 firm co robią szyby do ciągników. Robisz sobie szablon, i jedziesz i dorabiają w jakim chcesz kolorze i czy prosta czy gieta ale do większości ciągników zachodnich już mają szablony gotowe. Ja do Fiata dorabiałem 5 szyb, uchwyty sobie kupiłem uniwersalne na allegro, jak i tulejki z podkładkami co dajesz przez szybe, zaznaczylem w szablonie gdzie i jakie mają byc otwory i w ciągu 5 dni mialem do odebrania szyby zahartowane z atestem.

możesz dać jakiś link do tej aukcji ? Bo do Forda chciałem właśnie te tulejki kupić, co idzie przez szybe i sie zakłada siłownik, ale nigdzie nic nie moge dobrać :/

Opublikowano

izydor6280, w 14 Gru 2014 - 09:04, powiedział:

snapback.png

133 a na drzwiach 155   :lol:

http://allegro.pl/re...4897156041.html

gość nawet nie wie co sprzedaje, kilka puszek farby i naklejki nie robią z 133 wersji Nectra

witam identyczna jak moją 155-54 renia w wersji Nectra albo obudowa chłodnicy jest nie od tego modelu bo raczej nikt by nie wymieniał obu drzwi od kabiny

tylko tu nie ma turbo, wydaje mi się że ktoś przeszczepił silnik z 133 i dlatego są takie naklejki

Opublikowano

@Luke16: Takie c360 wychodziły(oczywiście bez tkiej maski i kabiny, kabina jest z 355 czeska, a maska z 385 obcięta pewnie). U nas we wiosce pewien rolnik ma w oryginale 1979 z okrągłą osią i taką belka zaczepową (ma go od nowości).

Opublikowano

Ten C-360 wygląda normalnie, takie maski i kabiny szły na eksport, w zalezności od kraju z różnym wyposazeniem. Tu akurat nie widzę wspomagania i niezależnej pompy do hydrauliki, więc to jakaś biedniejsza opcja do krajów trzeciego świata, takich jak Polska :D

W każdym razie wygląda to na jakiś odrzut z eksportu, a nie przeróbkę.

Opublikowano

odnośnie przyczepy z drugiego linku. mam taką na kolach 9-16, burtę prawą i tyłek opuszczam, wchodzi 14 balotów 120, wbrew pozorom nie jest wywrotna, bardzo lekko się ciągnie. ma orginalne takie patenty do opuszczania burt na bolce, nie trzeba łańcuszków. wywrot na 2 strony, moja ma ręczną pompkę dodatkowo, w razie czego można wywrócić bez ciągnika. hamulce najazdowe. na podwójne burty spokojnie można sypać pszenice, bez problemu wytrzyma. a dodam że wysokość paki jest na poziomie rozrzutnika 3t

Oferta od:Osoby prywatnej
Rodzaj:Przyczepy

Przyczepa niemiecka 5 ton ładowności.

Wymiary 4,50x1,90x50. Nowe borty i podłoga.

Opony 750x20. Przyczepa nie posiada dokumentów

202949127_2_644x461_sprzedam-dodaj-zdjec

Ta  z mojego linku jest  sztywna  chyba .... 190  cm  szerokości, to  50  cm  za  podłogę  bedzie  wystawać  druga  bela   a  oś  bardzo   wąska........

może  masz  inną 

Opublikowano

cześć

szukAM ŁADOWARKI OSTATNIO ODWIEDZIŁEM SIEMIATYCZE http://olx.pl/oferta/ladowarka-teleskopowa-jcb-520-50-CID757-ID89krJ.html#766e2e3241 I STWIERDZIŁEM ŻE JEST ZA MAŁA I NIE DA RADY W BŁOCIE Z KOLEI OSTATNIO ZNALAZŁEM O TAKĄ http://olx.pl/oferta/ladowarka-teleskopowa-claas-ranger-920-CID5-ID6XlL5.html#f2885e6521 NIE OGLĄDAŁEM JEJ JESZCZE I JEŚLI KTOS JA OGLĄDAŁ CZY TEŻ ZNA TEGO HANDLARZA  NIECH SIE WYPOWIE NA JEJ TEMAT BO W SOBOTE LECE JA OGLADAC A TO TROCHE DROGI JEST OD PRZYTUŁ I PO PROSTU NIE CHCĘ MARNOWAĆ CAŁEGO DNIA 

PROSZĘ O SZYBKA ODPOWIEĆ

PS. POCHODZĘ Z PODLASIA

Opublikowano (edytowane)

Udało się komuś dodzwonić do tego gościa od Zetora 5341 i jałówek (co napisał, że za granice wyjeżdża)?

Szkoda, że za 4 sekundy połączenia (włącza się automatyczna sekretarka po angielsku) z konta pobrało mi 2,37zł... I jak tu się dogadać w takiej sytuacji?

Edytowane przez KlimekPL
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v