Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy warto?

nie wiem... Mówię co widziałem... handlarz jeden z większych w okolicy... maszyn na placu (głównie ciągniki) ma naprawdę sporo!

Prawda jest też taka że każdy handlarz coś kombinuje żeby sprzedać jak najlepiej...nie wszystko też na tym placu jest malowane... są ciągniki w lepszym i gorszym stanie... co tu dużo pisać- są to maszyny używane i każda przeszła co innego.

ale generalnie Damasławek to jest zagłębie handlarzy więc przyjeżdzaj! :) :) coś znajdziesz dla siebie...

tu masz linki:

http://dom-rol.pl/

http://tom-rol.otomoto.pl/

http://henpasz.otomoto.pl/

http://koscielski.otomoto.pl/

wszystko w promieniu ok 10km więc jest co oglądać... jak nie tu to tam...

Dzieki naprawde za wyczerpujaca i konkretan odpowiedz :D Mysle ze tak czy tak odwiedze Damasławek.Mam jeszcze ostanie pytanie czy znasz osobe ktora kupila cos moze z tej firmy DOM- ROL ?

Opublikowano

deutz dobry ciagnik mało pali ten widac ze tył jest zadbany opony tez niezłe tylne gdyby troche ponegocjować to za 21 22 tysie wart by był

http://allegro.pl/ci...3768137631.html

CO powiecie na tego belarusa szukam właśnie obecnie cos takiego.

Ja na twoim miejscu darował bym sobie go, ponieważ po 5000mth zaczynają się już coraz częstsze awarie, pompa paliwowa jest do regeneracji(wiem bo mój ma ponad 6200mth i są bardzo często teraz awarie)

Opublikowano

Dzieki naprawde za wyczerpujaca i konkretan odpowiedz :D Mysle ze tak czy tak odwiedze Damasławek.Mam jeszcze ostanie pytanie czy rz osobe ktora kupila cos moze z tej firmy DOM- ROL ?

Niestety nie... Ale i tak Ci to nic nie da... Jeden powie że maszyny tam kupione to czyste złoto i chodzą jak malina, drugi że są tam same szroty... Wszystko zależy od tego jak trafisz... To tak samo jak z używanym autem...

Opublikowano (edytowane)

do 6245 minimum 3m a jeszcze lepiej z dodatkowym wałkiem z przodu wtedy to naprawde robi robote. ja mam bez wałka 3m a sąsiad ma z wałkiem i hydropakiem chociaż siewnika nie podczepia ale ziemia jest ładnie doprawiona. odpuśc sobie niedałbym nawet 2 tys za ten szmelc a jeszcze regulacja głebokosci na klucz !!!!!!

http://allegro.pl/ci...3768137631.html

CO powiecie na tego belarusa szukam właśnie obecnie cos takiego

ja bym uważal odrazu widac że robił w transporcie. po przebiegu zasugerowal bym skupic uwage na skrzynie sprzęgło układ pneumatyczny.

Edytowane przez BENNY82
Opublikowano

Siemka, mam pytanko mam.zamierzam kupic plug , mam pewien na oku tylko nie ma nigdzie na nim rozpoznawczych znakow z jakiej firmy jest,po wygladzie mysle ze kverneland , nie jestem obczajony dokladnie w temacie, sprzedajacy pisal ze jest to Fraugde. Do czego zmiezam Nazwa fraugde oznacza jakby typ pluga kverneland czy jest to juz inna firma ,gdzie bym nie szukal jest napisane ; Sprzedam kverneland Fraugde. Jak to jest?

Opublikowano

Kolego mds212 mam agregat z tej firmy. Nie jest to kosmos ale nie narzekam. Po pierwsze to jest on raczej szerokości 2,8 metra bo takie ta firma robi, po drugie uważam że idealny będzie do zetora 6245- pojedziesz szybciej, lepsza jakość pracy- nie polecam większego. Po drugie w 2006 roku za taki agregat z przednim wałkiem dałem 3900 złotych, więc ten ziomek chce sprzedać go za cenę taką jaką kupił. Jak masz jechać do Poddębic po niego to jedź do siedziby firmy Agro-Factory k.Łęczycy. Z właścicielem dogadasz się raczej bez problemu co do ceny, bo jest to kwestia bardzo indywidualna i za 4,5 tysiąca powinieneś mieć nówkę z przednim wałkiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v