Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ale taki co był pod kolana? chyba nie uwierzę jak nie zobaczę plantacji przed i po przymrozku, jak jest taka masa liściowa to cieżko się ona ma podziać nawet po takim przymrozku

Edytowane przez proxy8441
Opublikowano
17 godzin temu, Tomek90 napisał:

Cały czas się przymierzam hehe.

Heh ok, myslalem, ze moze masz doswiadczenia. Ja sypalem w tamtym roku, ciezko powiedziec jaka mial zasluge, ale plony mimo suszy tylko 300kg mniej niz rok temu. Na przysxly rok tez  zamowilem

Opublikowano
9 godzin temu, proxy8441 napisał:

ale taki co był pod kolana? chyba nie uwierzę jak nie zobaczę plantacji przed i po przymrozku, jak jest taka masa liściowa to cieżko się ona ma podziać nawet po takim przymrozku

Kapucha prędzej się położy niż ten z mniejszym liściem, także hardkor113 ma rację wystarczy całodobowy mróz

Opublikowano
8 godzin temu, piotrdd napisał:

Kapucha prędzej się położy niż ten z mniejszym liściem, także hardkor113 ma rację wystarczy całodobowy mróz

to macie chyba inne rzepaki, mi tam nie chce siąść a już w niskiej obsadzie mam

Opublikowano
Dnia 21.11.2018 o 18:30, kamilc017 napisał:

Rzepak po grochu, żadnych niedoborów. Jednak stanowisko po grochu robi robotę.

IMG_20181102_114548.jpg

Widać niską obsadę masz u mnie podobnie wygląda

Opublikowano
6 godzin temu, kamilc017 napisał:

Dla porównania stanowisko po pszenicy ozimej która sypała ponad 10t, do tego słoma została i błędem ogromnym było niedanie przed orką chociaż jeszcze ze 100kg mocznika na rozkład słomy. 

IMG_20181027_163307.jpg

U mnie podobnie wygląda

Opublikowano (edytowane)

Panowie jakie warunki dzierżawy pół na pół IVb i V klasy działki po 0,9ha i długie 370m ? pola suche i zakwaszone, raz koszone, narażone na zwierzynę bo pod lasem

Edytowane przez proxy8441
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v