Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja rozumiem to tak 

Nie masz grzechu jak ten termin ma wpływ na plon naszego chleba Bożego 

Ale myślę że Niedziela to nie jedyny termin 

Co innego jak by to były żniwa i to takie deszczownie

Opublikowano
8 minut temu, aro1975 napisał:

rekolekcje się zaczęły? :o

słabe są te komentarze "tolerancyjnych" katolików - szkoda czasu na komentowanie

kiedy ruszasz z kizerytem i solą ?

Opublikowano

Chleb nie ma plonu, a 'bożego' piszemy z małej litery. Każdy ma od Boga wolną wolę i swoje sumienie i według niego postępuje, od oceny jest troje sprawiedliwych na tamtym świecie. Jak ktoś próbuje to negować, to od razu pokazuje ile ma z wiarą wspólnego.

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Anetka1 napisał:

ot mi chodziło wierzacy jak sieje w niedziele to grzech ale ateiste to nie dotyczy

Dotyczy , tylko biedak nie wie że grzeszy .¬¬

Opublikowano

Po co tłumaczyć ? Niech se robi w zgodzie ze swoim sumieniem .

Opublikowano

Gdyby nie śnieg, w sobotę bym już  siał saletrosan na rzepak bo to już czas , później nadają już jakieś słabe przymrozki nocą i uważam że groźniejszy od tego może być niedobór azotu.  U mnie (lubelskie, powiat tomaszowski) jest sporo śniegu i nie wiem czy przed 10 marca się uda wysiać. 

Opublikowano

każdy ma swoje sumienie i niech tak robi ja się nie tłumacze. po za tym racja mówmy o nawozach a nie wychowujmy się wzajemnie.

na temat kościoła i pracy w niedziele to się rozpisaliście a na temat moich dawek czy są ok odpisała 1 osoba a mam rzepak 1raz.

Opublikowano (edytowane)

Może ci co się kłócą założą sobie osobny temat bo widzę w tej burzy kilka osób potrzebuje odpowiedzi ale przez tą dyskusję pewnie jej nie dostaną. Tylko dopowiem że praca rolnika jest w takim stopniu uzależniona od pogody że jeśli niedziela to jedyny termin w którym można wjechać czy to z nawozem czy kosić to nie ma innego wyjścia. Jeśli tak nie jest to polecam przejechać się po wszystkich stacjach paliw które są otwarte w niedzielę i wyzywać ich od ateistów , grzeszników itd. Ja czekam na koniec tych przymrozków który w moim regionie jest zapowiadany na około 5 marca. Wtedy poleci Kizeryt a z tydzień azot.

Edytowane przez Audi213
  • Like 1
Opublikowano
30 minut temu, aro1975 napisał:

myślę o sobocie - podobno ma być "0" 

na Polsacie mówią, że około 10.03 będzie 14 stopni na plusie

też tak właśnie się szykuję na sobotę ale zobaczę jaka będzie pogoda i co będą w piątek zapowiadać :)

Opublikowano
11 minut temu, Audi213 napisał:

Może ci co się kłócą założą sobie osobny temat bo widzę w tej burzy kilka osób potrzebuje odpowiedzi ale przez tą dyskusję pewnie jej nie dostaną. Tylko dopowiem że praca rolnika jest w takim stopniu uzależniona od pogody że jeśli niedziela to jedyny termin w którym można wjechać czy to z nawozem czy kosić to nie ma innego wyjścia. Jeśli tak nie jest to polecam przejechać się po wszystkich stacjach paliw które są otwarte w niedzielę i wyzywać ich od ateistów , grzeszników itd. Ja czekam na koniec tych przymrozków który w moim regionie jest zapowiadany na około 5 marca. Wtedy poleci Kizeryt a z tydzień azot.

No to bedziesz sial w niedziele czy nie?:tw_angry:

Opublikowano
44 minuty temu, aro1975 napisał:

myślę o sobocie - podobno ma być "0" 

na Polsacie mówią, że około 10.03 będzie 14 stopni na plusie

Wiesz ta pogoda na Polsacie jest taka sama dobra jak cały ten Polsat. Równie dobrze możesz posłuchać co ma do powiedzenia baca...

Opublikowano
2 minuty temu, Carington napisał:

No to bedziesz sial w niedziele czy nie?:tw_angry:

Jeśli będzie to jedyny termin w którym będę mógł to wykonać to oczywiście.  Nie wiem dlaczego masz do tego jakieś uprzedzenia. 

Opublikowano

No to ja Ci współczuje jeśli na wiosnę masz jeden "jedyny termin" na wykonanie nawożenia. Zainwestuj w drenarkę, to ułatwia życie nie tylko na wiosnę ale także (zwłaszcza ostatnio) w żniwa czy na jesień....

Opublikowano

Odchodzac od kościelnych spraw.. ;) Stosował ktoś z was Topsin m 500sc wiosną? Zauważyliscie działanie przeciwko kile kapusty dzieki temu? I jakie środki najlepiej z nim połączyć do skracania?

Opublikowano

Wypraszam sobie obrażanie ateistów! Chcecie świętować w niedziele sobotę czy cały nawet tydz proszę bardzo i nie mam nic do tego ale jeśli jeden drugiego obraża za to że ciężko i uczciwie pracuje to już nie halo! A że to jest niedziela np no i co z tego? Od 8 lat pracuję 7 dni w tygodniu bardzo ciężko ale uczciwie i z tego powodu jestem gorszy od tego co idzie się w święto modlić? O.o smutna ta wasza wiara... 

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, 20CBR12 napisał:

Wypraszam sobie obrażanie ateistów! Chcecie świętować w niedziele sobotę czy cały nawet tydz proszę bardzo i nie mam nic do tego ale jeśli jeden drugiego obraża za to że ciężko i uczciwie pracuje to już nie halo! A że to jest niedziela np no i co z tego? Od 8 lat pracuję 7 dni w tygodniu bardzo ciężko ale uczciwie i z tego powodu jestem gorszy od tego co idzie się w święto modlić? O.o smutna ta wasza wiara... 

nie gorszy tylko glupszy bo my sobie jeden dzien potrafimy dychnac, noi ateista jestes jakbys byl rzyd to bym slowa nie powiedzial ale ateista

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Carington napisał:

nie gorszy tylko glupszy bo my sobie jeden dzien potrafimy dychnac, noi ateista jestes jakbys byl rzyd to bym slowa nie powiedzial ale ateista

Żal mi cię... 

• Like 2
Opublikowano

Wydaje mi się że kolega po prostu prowokuje bo to co pisze w cale nie trzyma kupy w żaden sposób. Jako katolik powinieneś wiedzieć że każdy ma wolną wolę i prawo wyboru ale chcesz innym to prawo zabrać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v