Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to ja się teraz pytam kolegów z Łowicza, którzy zapodali nieprawdziwą jak się okazało informację o podwyżce mleka za październik o 5 groszy na litrze - gdzie jest ta podwyżka i dlaczego wprowadzacie ludzi w błąd ??

Opublikowano

dziś mijają 2 miesiące i jakoś kolega z rady nadzorczej to był jakiś blef

....no to "łowicanki" macie problem........ W MLEKPOLU nie blefują a cena w górę.

Opublikowano

Atomik wcześniej pisałem , że nie ma żadnej podwyżki w Łowiczu , w rozliczeniu pazdziernik podobno pod kreską . Po nowym roku nie wiadomo w którą stronę pójdą ceny . Łowicz poprzez Konin przejmuje Jogser Sosnowiec .

Opublikowano (edytowane)

Jak powiem wam ile nam płacą za mleko to się uśmiejecie. Dzisiaj faktura 0,72 zł i w stosunku do zeszłego miesiąca o 0,06 zł mniej. fakt mleka mamy 1800 litrów ale cena i tak jest śmieszna :(:(

Edytowane przez Kamis2010
Opublikowano

ale co chesz atomik uslyszec no poprostu jak fatima bylo i nima ja sobie tego nie wymysliłem tak mowil

nic poprostu rozczarowałem sie tym jak i niepokoi mnie sytuacja w mleczarni, koniunktura na rynku jest super, kurs euro rónież, inne mleczarnie dokonały ostatniioo korekty in plus w cennikach, teraz widzę że trzeba się modlić żeby nie obcieli

Opublikowano

fakt to prawda tylko ze nas jakby sytuacja z eksportem nie dotyka bo łowicz 80 procent wali na kraj a te małe typu sierpc rypin ktore teraz ta placa to głownie ekspoert mlekpol mlekowita tom samo tez duzo wiecej eksportuja ale długoterminowo jednak na kraj powinno przyniesc stabilizacje ale teraz ch*J człowieka strzela jak slyszy 1.50 a tu 1.37 fakt ze te 1.50 maja przy wiekszych ilosciach gdybym tu miał tez pow 30 tys pod konrola to robi sie 1.45 a odstawiamy do zakładu w kutnie wiec mamy jeszcze cos taniej swoja droga ciekawe kiedy nastapi zrownanie

Opublikowano

Masz rację tylko z nas dostawców robią przygłupów i obiecują jak będą dwie niedziele w kupie ;dostaliście propozycje ubespieczenia się przez mleczarnie ciekawe kto z rodziny prezesa mleczarni łowicz jest agentem PZu ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v