Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Możesz sobie uważać co chcesz masz takie prawo... Ale nie powinno cię to interesować czy ja to kupiłem czy syn.... Napisałem kto to zamawiał więc jaki problem z tym masz? Będzie używał tego i syn bo żaden US nie był i nie zabronił tego 😂😂😂😂😂

11 godzin temu, terminator1000 napisał:

Coś sobie ubzdurałeś w tej swojej pustej łepetynie i dalej nie masz pojecia o vat. 

Pozatym nie odniosłeś sie do tego dlaczego synkowi kazałeś iść na vat.

Ty nie rozumiesz ze rr dostaje zwrot vatu to o czym chcesz dyskutować...🤕

13 godzin temu, pedro2 napisał:

Nie wiem co bierzesz, ale bierz pół bo Ci szkodzi. 

Bez obrazy, ale jakieś głupoty modzisz. Jak może wyjść inaczej? 

Kupujesz filcoki za 100 brutto to masz i paragon i fv na 100brutto i w obu przypadkach 18.7zł vatu. Inaczej się nie da. Przecież sprzedawca się z tego rozlicza i musi grać

Inna sprawa jeśli kupujesz filcoki, a on wpisze coś innego, inna suma to i inny VAT. Ale jak się godzisz na lewiznę to Twój problem, tak samo jak ten co godzi się na zaniżone fv za cielaka. 

Nie da się towaru obłożonego stawką 23% sprzedać ze stawką 16% 

Niczego takiego nie napisał... Widać że szukasz głupszego od siebie ale ci nie wychodzi i robisz z, siebie durnia... Naucz się czytać i potem komentuj... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
42 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Sam se możesz jedynie w budzie poszczekac 😂

Piszesz jakieś głupoty zmyslone  ze ktoś coś napisał i to tłumaczysz potem... 🤔

Bogdan załatwił fakturze dojonemu synkowi, to synek nie musi po wsi latać i prosić się o faktury... 

Nazywasz innych oszustami, a najciemniej pod latarnią... 

• Like 1
Opublikowano

Nie mamy potrzeby aby cokolwiek kombinować bo syn legalnie odlicza spore kwoty od zakupów które robi z legalnej kaski która widzi US i jak naRazie ie pytał z kad się ona wzięła skoro ja widzi.. 😂

Powiem ci w tajemnicy ze syn ma odrębne gospodarstwo z budynkami  położone o kilka km odemnie... Potrafisz to pojąć 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Możesz sobie uważać co chcesz masz takie prawo... Ale nie powinno cię to interesować czy ja to kupiłem czy syn.... Napisałem kto to zamawiał więc jaki problem z tym masz? Będzie używał tego i syn bo żaden US nie był i nie zabronił tego 😂😂😂😂😂

Ty nie rozumiesz ze rr dostaje zwrot vatu

Znowu potwierdzasz że nie nasz o tym pojecia. To twoj syn dostaje zwrot vat jak coś kupi a nie ty. Ty jak coś sprzedasz to dostaniesz cene netto plus vat. Ale nigdy RR nie dostanie zwrotu.

Opublikowano

BOGDAN z synem ma legalnie o ile dobrze liczę 12 % droższą swoją produkcje od wydojonych VACIKÓW  haha

to przy 1 mln sprzedaży daje 120 000 więcej w portfelu , a to z kolei budżet na zatrudnienie 2 WYDOJONYCH legalnie zatrudnionych VACIKÓW  na etacie

takie są fakty o ile dobrze liczę

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Dostaje zwrot zryczałtowany i od tej kwoty  place brutto jak ja wykorzystam... to jest mój zwrot .. Czyli place netto do momentu kiedy nie wykorzystam tego zwrotu który dostałem... Wiem że jesteś zbyt tępy aby to pojąć, ale może w końcu to zrozumiesz ze jesteś dojony sokro nie umiesz tego liczyć. 

Nie muszę składać o żaden zwrot vat bo już go dostałem do sprzedaży +7%...

Nie muszę wykorzystać tego zwrotu bo mogę nic nie kupować.. Kapujesz to? Dalej mogę te pieniądze dać w darowizne.. 😋

19 minut temu, terminator1000 napisał:

Znowu potwierdzasz że nie nasz o tym pojecia. To twoj syn dostaje zwrot vat jak coś kupi a nie ty. Ty jak coś sprzedasz to dostaniesz cene netto plus vat. Ale nigdy RR nie dostanie zwrotu.

Stach co ty tam znowu sobie ubzdurałeś... 😂😂😂

Opublikowano
12 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Nie muszę wykorzystać tego zwrotu bo mogę nic nie kupować.. Kapujesz to? 

😂😂😂

I to jest najwazniejsze w twoim rozumowaniu. Syn ponosi koszty twojej produkcji, ty nie ponosisz kosztów tylko on i dlatego tak się sadzisz.

Od 2010 jestem na vat zyskałem względem RR około 200tys, w tym roku będzie około 25tys w plecy. (Przez obniżony vat). Jeszcz 2 lata i wracam na RR. Zyskam na tym w granicach 150tys. Jak bym był od poczatku na RR to bym tego nie miał. Jak bym miał możliwość kombinacji jak ty z synem to pewnie bym miał jeszcze więcej.

Opublikowano (edytowane)

Co ty godasz przecia ja nic nie rozumiem i syn jest dojony 🤔

Wiesz co mi mówią takie kwoty z deee wzięte? A że je zmysliles.... 😂😂😂

Ale to dostaje się w końcu na rr zwrot vat czy nie ? 🤣

Druga sprawa to nie jest moje rozumowanie tylko to jest legalne zjawisko zgodne z prawem z którego korzysta wielu nie tylko ja... Rozumiesz to

Opublikowano

Ale Wy jesteście bezrozumni... żeby nie nazwać po imieniu... Po co dysutujecie z tym dzbanem jak i tak Was wszystkich wyśmiewa i nie da sobie nic powiedzieć... Ten człowiek ma chorą głowę, karmi się wyśmiewaniem wszystkich wokół, a Wy mu dajecie atencję. On nie rozumie inaczej jak tylko w jego języku... Dwa posty wystarczyły i burek poleciał do budy, zamilkł 🤷

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Toć nikt tu z tobą nie walczy i z twoimi zwidami  że ktoś coś napisał a nie napisał... Szukasz tu tylko zaczepki aby kogoś objechać i pisać jakieś pierdoly zmyslone jak w innych tematach.. 

Jesteś właśnie tym co piszesz 😋

Przy łazisz do tematy aby wyzywać i nic więcej nie reprezentujesz bo jesteś na psychotropach. 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Druga sprawa to nie jest moje rozumowanie tylko to jest legalne zjawisko zgodne z prawem z którego korzysta wielu nie tylko ja... Rozumiesz to

Każdy to rozumie ;) ale ma też ubaw z tych wszystkich wpisów. 😜  

Opublikowano (edytowane)

Ało, wziął i choć raz prawdę o sobie napisał 😁😁 toż ten opis to malowany ogarek...musi tabletek zapomniał 🙆 

Widzisz trollu, bo ja się w tańcu nie pierdzielę i z nienormalnym nie dyskutuję bo wiem,że szkoda nerwów. Szybciutko usadzić i nie karmić. Waruj☝️ 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
1 godzinę temu, terminator1000 napisał:

I to jest najwazniejsze w twoim rozumowaniu. Syn ponosi koszty twojej produkcji, ty nie ponosisz kosztów tylko on i dlatego tak się sadzisz.

Od 2010 jestem na vat zyskałem względem RR około 200tys, w tym roku będzie około 25tys w plecy. (Przez obniżony vat). Jeszcz 2 lata i wracam na RR. Zyskam na tym w granicach 150tys. Jak bym był od poczatku na RR to bym tego nie miał. Jak bym miał możliwość kombinacji jak ty z synem to pewnie bym miał jeszcze więcej.

pisanie  w przeszłości wskazywało że nie umiesz tego policzyć , mało tego nawet pojęcia nie masz o tym

być 200 000 do przodu tak na szybko licząc conajmniej 4 000 000 sprzedaży [ jak dobrze liczę ] a 10 lat wstecz trochę inne ceny obowiązywały

BOGDAN TO TABLICY

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Co ty godasz przecia ja nic nie rozumiem i syn jest dojony 🤔

Wiesz co mi mówią takie kwoty z deee wzięte? A że je zmysliles.... 😂😂😂

Ale to dostaje się w końcu na rr zwrot vat czy nie ? 🤣

Sam pisaleś że każdy vatowiec dojony to twój synuś też. O jakim zwrocie dla RR ty mówisz skoro RR dostaje za vat 7% od wartosci netto, a nie od kupna jak to ty probujesz tu wyposywać. Dla mnie i tak jesteście oszustami.

39 minut temu, stach12 napisał:

pisanie  w przeszłości wskazywało że nie umiesz tego policzyć , mało tego nawet pojęcia nie masz o tym

być 200 000 do przodu tak na szybko licząc conajmniej 4 000 000 sprzedaży [ jak dobrze liczę ] a 10 lat wstecz trochę inne ceny obowiązywały

BOGDAN TO TABLICY

Gdzie w przeszłości to pisałem. Pojęcia to nie masz ty i twoj chłopak.

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Ale Wy jesteście bezrozumni... żeby nie nazwać po imieniu... Po co dysutujecie z tym dzbanem jak i tak Was wszystkich wyśmiewa i nie da sobie nic powiedzieć... Ten człowiek ma chorą głowę, karmi się wyśmiewaniem wszystkich wokół, a Wy mu dajecie atencję. On nie rozumie inaczej jak tylko w jego języku... Dwa posty wystarczyły i burek poleciał do budy, zamilkł 🤷

Bez przesady😂 tak sobie się tutaj droczymy. Lubię czasem poodbijać z Bogdanem, a robimy to już na tyle długo, że znamy się jak łyse kobyły. Pierwszy kontakt z Rzeczonym, miałem, kiedy jeszcze pod kryptonimem kozulek  bawił na tym forum. Pamiętam, jak przy wsparciu swojego wiernego towarzysza(bodajże) Mariusz93, przekonywał mnie, o swojej działalności w solidarnościowym podziemiu podczas stanu wojennego. Pomimo tego, że byłem wtedy stosunkowo świeżym użytkownikiem forum, traktowałem te przechwałki kozulkowe(Bogdanowe) z przymrużeniem oka. I chyba słusznie, bo jak się później okazało, gdy ogłosili stan wojenny, nasz Bogdan miał około dziesięciu lat. Więc gdy teraz czasem potykam się z Ów, z tyłu głowy świta mi myśl-„chwała bohaterom”🤣. Od dawna traktuję Bogdanowe bajania  z przymrużeniem oka, ale skoro On tego potrzebuje, to pozwólmy Mu się cieszyć, a i nas wyśmiewać. 

Opublikowano
1 minutę temu, bezbarwny napisał:

Bez przesady😂 tak sobie się tutaj droczymy. Lubię czasem poodbijać z Bogdanem, a robimy to już na tyle długo, że znamy się jak łyse kobyły. Pierwszy kontakt z Rzeczonym, miałem, kiedy jeszcze pod kryptonimem kozulek  bawił na tym forum. Pamiętam, jak przy wsparciu swojego wiernego towarzysza(bodajże) Mariusz93, przekonywał mnie, o swojej działalności w solidarnościowym podziemiu podczas stanu wojennego. Pomimo tego, że byłem wtedy stosunkowo świeżym użytkownikiem forum, traktowałem te przechwałki kozulkowe(Bogdanowe) z przymrużeniem oka. I chyba słusznie, bo jak się później okazało, gdy ogłosili stan wojenny, nasz Bogdan miał około dziesięciu lat. Więc gdy teraz czasem potykam się z Ów, z tyłu głowy świta mi myśl-„chwała bohaterom”🤣. Od dawna traktuję Bogdanowe bajania  z przymrużeniem oka, ale skoro On tego potrzebuje, to pozwólmy Mu się cieszyć, a i nas wyśmiewać. 

Wielu się lubi pośmiać z idioty😁