Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Ulman napisał(a):

A w pisie nie byłoby spazmów?

pewnie były, ale to rząd i służby mają dane i celowo kłamały i wielu się nabrało, a nikt nie odpowiedział za to

14 minut temu, mirro napisał(a):

Nooooo tutaj na bank byłaby niemiecka prowokacja. A przesyłka pewnie zaadresowana by była do PiSowskiego bunkra dowodzenia czyli na Nowogrodzką.

zapomniałeś już o wielkim ataku na kwaterę główną po w warszawie? i kilkutygodniowej histerii peowskich idiotów i ich prestytutek

fantasmagorie kontra fakty 

Edytowane przez nie
Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Iiiiiiii co sie stało? Ruskim należy się z urzędu.

okłamywanie ludzi przez rząd i służby specjalne? dobrze się czujesz?

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

pewnie były, ale to rząd i służby mają dane i celowo kłamały i wielu się nabrało, a nikt nie odpowiedział za to

A jak było poprzednio? Wina Tuska i Szydło że swoim "przez ostatnie 8 lat..... "😆Jeden ch.... która swolocz rządzi 

Opublikowano

Michał Baranowski - Wiceminister Rozwoju i Technologii (czerwiec 2025)
"W sprawie Mercosuru czekamy na ostateczny tekst i rozpatrujemy obawy państw członkowskich. Gdy projekt dotrze do nas, wkraczamy na ostatnią prostą – dywersyfikacja UE pozostaje kluczowa w dążeniu do zrównoważonego i trwałego porozumienia."

Paweł Sokala

Fakt, że rząd w sprawie umowy z Mercosur jedno mówił a drugie robił jest jasny dla każdego, kto się sprawie przyglądał.

Za politykę handlową odpowiada Ministerstwo Rozwoju i Technologii. Polecam uważną lekturę tego niezwykle wymownego wpisu pilotującego sprawę wiceministra ⤵️

Minister Baranowski był do niedawna dyrektorem biura German Marshall Fund w Warszawie. A więc sowicie opłacanym lobbystą zagranicznych interesów w Polsce.

Z jego wpisu wynika dość jasno, że nie tylko był mocno zaangażowany w proces zatwierdzania umowy z Mercosur, ale jest on jej zwolennikiem i liczy na ostateczne zatwierdzenie porozumienia.

Tym samym ujawnił on nam chyba niechcący prawdziwe stanowisko rządu RP w negocjacjach na ten temat w Bruksel. Stanowisko diametralnie odmienne od prezentowanego polskiej opinii publicznej w komunikatach na użytek wewnętrzny.

Zwracam szczególną uwagę na język jakim lobbysta/ wiceminister posługiwał się w przytoczonym wpisie.

Pisząc "my" ewidentnie nie wypowiadał się on z punktu widzenia Polski - której rząd oficjalnie przecież porozumieniu się sprzeciwiał.

Pisząc "my" miał on na myśli reprezentującą w tej sprawie głównie niemieckie interesy Brukselę. W pełni internalizował perspektywę instytucji unijnych. 

A nie was - obywateli Rzeczpospolitej, a więc osób których interesy miał w tym rządzie podobno reprezentować.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, nie napisał(a):

ps. piszesz że @Krzysztof81 -a odwiedzał jakiś niemiec, a ty cały dzień spędzasz z 

czy to od miłości do tuska?

Nie jakiś Niemiec tylko SS man. Przypomnę ci Goebbels że podczas II WŚ  żołnierze alianccy mogli bez żadnego sądu zastrzelić SS mana na miejscu. I nie ponosili za to konsekwencji. Wystarczy że zauważyli dziary i nie ważne co robił kim był dostawał kulkę  Nawet gdy się poddał i chciał do niewoli mogli go rozwalić. Rozumiesz?

A dlaczego nie tylko ja nazywam cię tu Goebbels to ty dokładnie wiesz.

main_01tak_bardzo_atwo_jest_obecnie_kogo_urazi_ny_sekcja.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

halller von hallenburg to brzmi dumnie, w koncu to byli rodacy hitlera 😂

W dniu 12.01.2026 o 17:34, Rowan napisał(a):

Mam nadzieje, że masz futeralik na fiutka jak bedziesz czekał na autobus🤣

nazywajac cie debilem przecenilem twoje mozliwosci intelektualne..

W dniu 12.01.2026 o 17:35, mirro napisał(a):

Byłem, widziałem. Chrześnica żony mieszka na Górce Polskiej koło pętli tramwajowej.

Gravit przeca jest, tam gdzie był. 

widac ze nie jestes wyboorca pis-u bo bys napisal na gorce narodowej 🤣

to taka wies pod krakowem ,pare km i priwislanski kraj-czyli idealna destynacja dla emigrantow 

50 do moje corki jedzie 

23 godziny temu, Rowan napisał(a):

Pokaż mi gdzie😅 Chyba naprawde warto udać się do specjalisty, polecam zacząć od okulisty, jeśli nie bedzie mógł nic zaradzić, to do psychiatry, bo to mogą być omamy😅

Nie spadł, wszystko w całości jest 😅

IMG_0045.jpeg

w twoim przypadku zaden specjalista nie pomoze.

23 godziny temu, dysydent napisał(a):

albo coś mądrzejszego napisz albo się odp..ol

będzie mi cytowaniem d. zawracał tylko po to aby zdartą już tu na wylot do znudzenia śpiewkę...
myślałem że co sensowniejszego

a ziemia jest plaska czy kulista ??

23 godziny temu, dysydent napisał(a):

w/g historycznych źródeł kwestia jest - nazwę - nieprecyzyjna i niemcy równie potworne a i potworniejsze rzeczy robili; tak że jedno mniej czy więcej oskarżenie w niczym im nie pomoże i nawet do nich podobny taki "elegancko ekonomiczny hurtowy" sposób eksterminacji a że akurat braun sobie nośność publiczną tym buduje to też akurat do niego podobne jak te komory do niemców

o czym ty  znowu bredzisz 

22 godziny temu, witejus napisał(a):

W szewski poniedziałek, pijackie urojenia. Ta przypadłość ciągnie się za wami od pokoleń

paranoja rosnie..

22 godziny temu, racyl napisał(a):

To wszystko dobrze się kręci jak samochód młody. Mamy być niby eko i dbać o planetę a przez te rozwiązania ekologiczne szybciej uśmiercamy pojazdy a tym samych szybciej ich się pozbywamy 

Każe nam się sortować  śmieci , wprowadza butelki z kaucją a zamiast żeby mniej zaśmiecać planetę poprzez dłuższe użytkowanie pojazdów robi się zupełnie odwrotnie . Jak np teraz w krakowie samochód diesel 12-13letni i wypad bo za stary 

a wy wogole znacie szczegoly tej ustawy ???

radze przeczytac ..

19 godzin temu, galan99 napisał(a):

Walczy o Polskiego Rolnika  o rynki zbytu na pszenicę i inne płody .

Polscy rolnicy nie doceniają jaki to wspaniały Minister Rolnictwa .

Minister Stefan Krajewski, minister rolnictwa i rozwoju wsi, w lipcu 2025 roku odwiedził rolnika Huberta Ojdanę na Podlasiu, gdzie osobiście wsiadł za ster kombajnu

https://www.facebook.com/watch/?v=1251417519768561

pamietacie jeszcze huberta z af ?

19 godzin temu, Rowan napisał(a):

Trzeba zacząć od tego, że to Kaczyński zrobił go wicepremierem, po to, żeby z wyższego stanowiska go potem z hukiem wywalić. Bądźmy chociaż w tej sprawie obiektywni. Tak pisowi jak i po zależało na tym aby sie go pozbyć nie tylko z polityki, ale i z tego świata. Polecam się zagłębić w to jak wiele osób z jego otoczenia, które mogły wejść w posiadanie jakichś jego dokumentów lub mieć wiedze o nich, zmarło w dziwnych okolicznościach, w nie wielkim odstępie czasu.

a konkretnie ktore ???

9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dostał od niego poradnik bezpieczeństwa ;)

wlasnie dzisiaj przyszedl 🤣

6 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ciężko o większą prostytutke obecnej sceny politycznej niż Kołodziejczak.

tak samo bredzil ja ty,gdy pisal na af ..

ten sam poziom odklejenia od rzeczywistosci..

Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nie jakiś Niemiec tylko SS man. Przypomnę ci Goebbels że podczas II WŚ  żołnierze alianccy mogli bez żadnego sądu zastrzelić SS mana na miejscu. I nie ponosili za to konsekwencji. Wystarczy że zauważyli dziary i nie ważne co robił kim był dostawał kulkę  Nawet gdy się poddał i chciał do niewoli mogli go rozwalić. Rozumiesz?

A dlaczego nie tylko ja nazywam cię tu Goebbels to ty dokładnie wiesz.

z ciebie wszyscy leją, więc o czym tu piszesz? poczytaj książki, zamiast propagandowych biuletynów po, to dowiesz się gdzie ci wszyscy ssmani, gestapowcy i inni znaleźli się po wojnie, na jakich posadach

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, jacus napisał(a):

a ziemia jest plaska czy kulista ??

ani taka ani taka; se wyszukaj w necie jaka jest
tylko uważaj; będzie trudne słowo

22 minuty temu, nie napisał(a):

gdzie ci wszyscy ssmani, gestapowcy i inni znaleźli się po wojnie, na jakich posadach

a czy większość z nich nie uciekła do Ameryki Łacińskiej?
Mogę jedynie podjąć dyskusję tylko co do słowa - "większość"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, jacus napisał(a):

halller von hallenburg to brzmi dumnie, w koncu to byli rodacy hitlera 

W sumie lepiej jak Port Polska czy , port imienia Lecha Wałęsy , zresztą może to o tego drukarza z Krakowa chodzi 😝 , w sumie też Niemiec a i Niemcy nie będą protestować bo przecież to ich rodak a na ostatniej prostej już przy przecinaniu wstęgi można zmienić 😝 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał(a):

ani taka ani taka; se wyszukaj w necie jaka jest
tylko uważaj; będzie trudne słowo

a czy większość z nich nie uciekła do Ameryki Łacińskiej?
Mogę jedynie podjąć dyskusję tylko co do słowa - "większość"

uciekło kilka tys. a zostały miliony, w tym najwięksi zbrodniarze jak kat woli, który po wojnie był wielce szanowanym mieszkańcem, parlamentarzystą, burmistrzem

„Niemiecki kryminolog Dieter Schenk nazwał politykę rządu, administracji i wymiaru sprawiedliwości w latach 50. i 60. 'strukturalnym nieściganiem morderców'. Odsetek byłych członków NSDAP w organach decyzyjnych i wymiaru sprawiedliwości był stosunkowo duży. Schenk podaje, iż w 1950 roku 66-75 procent sędziów i prokuratorów było dawnymi członkami NSDAP” 

mordercy nie zapłacili za zbrodnie i do dzisiaj ich potomkowie  śmieją się nam w twarz, mówiąc o zapłaconych reparacjach

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

nazywajac cie debilem przecenilem twoje mozliwosci intelektualne..

Raczej swoje przeceniłeś, bo tylko tyle potrafisz 😉

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacus napisał(a):

o czym ty  znowu bredzisz 

o tym że wolę dziesięciu nie wierzących nikomu niż jednego wierzącego wszystkim i we wszystko m. in i takim braunom

chyba jaśniej nie muszę 

a i relacje naocznych świadków nie są dla mnie najwiarygodniejszym z dowodów
przecież jestem człowiekiem i doskonale wiem jak ten gatunek potrafi ... no dobra - konfabulować i to z najróżniejszych powodów, skoro ja potrafię to dlaczegóż by nie cała reszta?

21 minut temu, nie napisał(a):

uciekło kilka tys. a zostały miliony, w tym najwięksi zbrodniarze jak kat woli, który po wojnie był wielce szanowanym mieszkańcem, parlamentarzystą, burmistrzem

„Niemiecki kryminolog Dieter Schenk nazwał politykę rządu, administracji i wymiaru sprawiedliwości w latach 50. i 60. 'strukturalnym nieściganiem morderców'. Odsetek byłych członków NSDAP w organach decyzyjnych i wymiaru sprawiedliwości był stosunkowo duży. Schenk podaje, iż w 1950 roku 66-75 procent sędziów i prokuratorów było dawnymi członkami NSDAP” 

mordercy nie zapłacili za zbrodnie i do dzisiaj ich potomkowie  śmieją się nam w twarz, mówiąc o zapłaconych reparacjach

nie znam na tyle historii powojennej niemiec i możliwe że Twoje jest bliższe prawdy a skoro to czy nie jest naiwnością od takich świń oczekiwać dobrowolnych reparacji? Niepotrzebnie tylko zostały ostrzeżone w razie by zaistniały możliwości innymi metodami ;) 

Edytowane przez dysydent
  • Like 1