Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ursula von der Leyen - ma inne zdanie na dany temat .

Ursula von der Leyen: Zróbmy to w tym roku

Jak podkreśliła von der Leyen, podczas gdy w Stanach Zjednoczonych funkcjonuje jeden system finansowy, w Europie istnieje ich 27 i każdy z nich ma własny organ nadzoru. To fragmentacja na sterydach. Potrzebujemy jednego dużego, znaczącego i płynnego rynku kapitałowego - podkreśliła Urszula .

Trzeba pozbawiać praw  krajów o decydowaniu o sobie tylko Unia powinna mieć prawa o decydowaniu jako wspólnota .

Opublikowano

energetyka odnawialna nie jest zła w miksie nawet teraz jest jej 20 % , chiny za 2024 r mają 40 % udział oze i jakoś dają rade i maja tani prąd , pytanie czy w pl . to jest wina ets czy innych darmozjadów , Niemieckie gospodarstwa maja 20 % tańszy gaz od gospodarstw Polskich i tu chodzi o marżę sprzedwacy jakim jest orlen , a tego połączenia dokonał PIS orlen i PKNIG

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Booooo podatek powinien być nie od wyprodukowanego dobra a od jego przewozu, transportu do odbiorcy. 🤣 

podatek powinni płacić ci, którzy nie ograniczają emisji, a nie ci, którzy wykładają kasę aby ją ograniczać , jeszcze są karani podatkami

to jest debilizm komunistów z Brukseli

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał(a):

Booooo podatek powinien być nie od wyprodukowanego dobra a od jego przewozu, transportu do odbiorcy. 🤣 

Jakby nie było debilstwem, to już dawno stosowaliby taki kamuflaż🤣 A na podwójną przykrywkę bym nie liczył.

a oni rozumieją mechanizm takiej przykrywki?
nawet ja ... nnno; nie bardzo:ph34r:
wobec mnie by pewnie zadziałało

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

a oni rozumieją mechanizm takiej przykrywki?

Faktycznie mogą nie rozumieć🤣, bo musieliby se zdać sprawę ze swojej durnoty. A tego raczej nie dopuszcają.

Opublikowano

W Hameryce już Trumpem się najedli. Kilka sondaży pokazuje, że Biden był by lepszym prezydentem.

Sondaże: Amerykanie zaczynają uważać, że Joe Biden był lepszym prezydentem niż Donald Trump

Sondaże, które przywołuje Axios, to badanie Harvard CAPS/Harris, przeprowadzone 28-29 stycznia. Z badania tego wynika, że 51 proc. zarejestrowanych wyborców uważa, że Donald Trump jest gorszym prezydentem niż Joe Biden. 49 proc. badanych było przeciwnego zdania. 

Z kolei badanie ośrodka Rasmussen Reports z 2-4 lutego wskazuje, że 48 proc. Amerykanów, którzy zamierzają wziąć udział w kolejnych wyborach jest zdania, iż Joe Biden radził sobie jako prezydent lepiej niż Donald Trump. Trumpa za lepszego prezydenta od Bidena uważa 40 proc. ankietowanych. 8 proc. respondentów jest zdania, że nie można ocenić, który z prezydentów jest lepszy. 

Wreszcie sondaż YouGov i „The Economist” z 6-9 lutego wskazuje, że 46 proc. pełnoletnich obywateli USA uważa, że Trump radzi sobie gorzej niż Biden. Przeciwnego zdania jest 40 proc. 

3 minuty temu, emtec123 napisał(a):

To jest śmiech pisowców przez łzy. Kongresmeni amerykańscy w tym uwaga ci republikańscy pochwalili Polskę za podjecie działań mających na celu wyjaśnianie tej afery. Pisowskiemu ludowi wyjaśniam, że republikanie to ci od Trumpa. Którzy już nie wszyscy go popierają 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kilka sondaży pokazuje, że Biden był by lepszym prezydentem.

W czym lepszy w durnocie ochronie klimatu jak Obama :D

Na polski rynek coraz szerzej trafia stal z Niemiec oferowana po cenach wyraźnie niższych niż produkty krajowe. Polscy hutnicy alarmują . To niema co alarmować tylko taniej produkować :D Rolnika też to tyczy taniej produkować nie Alarmować .

Po co pisać co trzeba zrobić wyznacznikiem jest - Ursula von der Leyen . 

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Może w tym lepszy. że co kolwiek dla tych biedniejszych Amerykanów robił. Trump ma ich w d*pie a to oni na niego najwięcej głosowali jako ciemna masa społeczna. I najbardziej się zawiedli. Bo wierzyli, że Trump to ich człowiek z poza elit. Tak trochę jak u nas ciemnota w pis uwierzyła. 

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

komu potrzebni są biedni :D . Ursula von der Leyen TEŻ TAK MYŚLI .

Do hodowli  świń w Polsce bez końca dopłacają w jakim celu są topione pieniądze napychają tylko kieszenie .

Ile to zmarnowano pieniędzy przez lata tylko w jednej hodowli świń .

Całkowite koszty związane z występowaniem Afrykańskiego Pomoru Świń - ASF -  w Polsce w latach 2014–2025 przekroczyły 20 miliardów złotych.    Efektów nie widać :D i nie będzie . 

Mam nadzieję że obecny Rząd Tuska zaprzestanie dopłać w rolnictwie .

Następne żądania nic tylko dopłacać to lepeij nic nie produkować i nie dopłacać taniej będzie . Skąd pieniądze na te zachcianki dla Rolników do wszystkiego dopłacać ?.

Polscy producenci sadzeniaków ziemniaka biją na alarm w związku z dalszym blokowaniem odszkodowań w przypadku wykrycia porażenia chorobami kwarantannowymi lub podejrzenia takiego porażenia.

Pszenica powiadali żeby wysłać na Egipt a takiego h...ja pojedzie . NIE CHRONI SIĘ UPRAW OD GRZYBÓW TO WIDAĆ EFEKTY NIE SPRZEDA SIĘ NIC :D

Egipt odrzucił dostawy pszenicy z kilku krajów, w tym z Polski, Kanady i Francji, właśnie z powodu wykrycia sporyszu powyżej normy.

(2025/2026): Egipt nadal jest głównym importerem pszenicy i stawia wysokie wymagania jakościowe. W 2025 roku Egipt aktywnie dywersyfikuje źródła dostaw, zwiększając m.in. import z Ukrainy, przy czym rosyjska dominacja spada. Polska pszenica jest uznawana za konkurencyjną cenowo w UE, ale ryzyko odrzucenia z powodów fitosanitarnych zawsze istnieje przy zaostrzonych kontrolach.

Ogólne nadwyżki: W Polsce zalega aż 14 mln ton nadwyżki zbóż (suma różnych zbóż, nie tylko pszenicy).

Problem polega jego zdaniem jednak na tym, że Polska nie posiada wymaganych zezwoleń fitosanitarnych do eksportu pszenicy do Egiptu – największego importera tego zboża na świecie. - Dlaczego tam nie eksportujemy? Bo nie jesteśmy dopuszczeni. Nie mamy świadectw, nie mamy pozwoleń. I to powinien być priorytet, a nie Chiny – dodawał ekspert.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj podobno PE odrzucił poprawkę stwierdzającą że tylko biologiczna kobieta może urodzić dziecko!Wygląda więc na to że Żukowskich jest o wiele więcej...im się już całkiem  w tych łbach popierniczyło?

FB_IMG_1770983394089.jpg

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)

@nie Goebbels wy to jednak jesteście ciemnota. Ciemny lud wszystko kupi. Chris robił loterie jak Budda. Z tymi loteriami to nie do końca było legalne wszystko stał się podejrzany i KAS wjechało mu na chatę A on zrobił z  tego ckliwy filmik zaczął jęczeć jak baba i jeszcze frajerów znalazł co mu kasę płacą na zrzutkę. Oglądałem go od pęczaku jakiś czas temu coraz zadziej bo już zwykłe pierdolamento pokazywał. No i wiesz był przeciwnikiem pisu.

PS nie wiedziałem, źe Stanowski tak nisko upada i takie dramy pokazuje. 

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano

jak jest nie winny to nic mu nie będzie a robienie z tego medialnej szopki to tylko pogratulować głupoty , choć sprawa jest znana mu od dawna i taki wjazd na chatę w jakim celu ? mogli go zatrzymać kulturalnie w dzień i chate przeszukać , nadużycie sił jest ewidentne 

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

@nie Goebbels wy to jednak jesteście ciemnota. Ciemny lud wszystko kupi. Chris robił loterie jak Budda. Z tymi loteriami to nie do końca było legalne wszystko stał się podejrzany i KAS wjechało mu na chatę A on zrobił z  tego ckliwy filmik zaczął jęczeć jak baba i jeszcze frajerów znalazł co mu kasę płacą na zrzutkę. Oglądałem go od pęczaku jakiś czas temu coraz zadziej bo już zwykłe pierdolamento pokazywał. No i wiesz był przeciwnikiem pisu.

PS nie wiedziałem, źe Stanowski tak nisko upada i takie dramy pokazuje. 

Było pozwolenie na loterie tej firmy  co ją zorganizował  , po za tym kris tylko był twarzą 

Użyte środki nie adekwatne do złoczyńcy .

A czego ty się spodziewałeś jak zrobią nalot na youtubera ? . Wiadome było że zrobi się szum a jak widać ci z kas i szczecińskiej prokuratury tego nie przewidzieli 

1 minutę temu, jarecki napisał(a):

jak jest nie winny to nic mu nie będzie a robienie z tego medialnej szopki to tylko pogratulować głupoty , choć sprawa jest znana mu od dawna i taki wjazd na chatę w jakim celu ? mogli go zatrzymać kulturalnie w dzień i chate przeszukać , nadużycie sił jest ewidentne 

przecież to youtuber to wiadomo, że taki wjazd ha chatę jak do bandyty nie przejdzie bez echa 

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Było pozwolenie na loterie tej firmy  co ją zorganizował  , po za tym kris tylko był twarzą 

Użyte środki nie adekwatne do złoczyńcy .

A czego ty się spodziewałeś jak zrobią nalot na youtubera ? . Wiadome było że zrobi się szum a jak widać ci z kas i szczecińskiej prokuratury tego nie przewidzieli 

A skąd wiesz jaka jest prawda ?? Przeciez Pan Jutuber się publicznie nie przyzna ...

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał(a):

nie znam kolesia, ale widać tutaj chęć dojechania człowieka, żeby pokazać jakie państwo jest silne (wobec słabych)

tak samo było ze ściganiem zorro i batmana 🤣🤣

Opublikowano
mirro napisał:

10 minut temu, jarecki napisał(a):

macie niedowiarki 🤣 też wątpiłeś w ten projekt 🤣

"Zgodnie z wcześniejszymi informacjami do końca marca ma się rozstrzygnąć, czy spółka ElectroMobility Poland uzyska wsparcie z KPO na projektowany hub elektromobilności w Jaworznie. EMP ma być na ostatniej prostej starań o 4,5 mld zł w formie wejścia kapitałowego z KPO na budowę polskiego hubu elektromobilności. Spółka wskazywała, że zakłada model joint venture z jednym z wiodących azjatyckich producentów."

Yyyyyyy Panie aaaa z tego hubu to jakieś samochody bendom? Bo jakby łone fabrykę samochodów budowały, to mogły by i być. Ale łone huba budujom, to sam już nie wiem.😂

Właśnie idzie o to, że jeszcze by musieli "składaki" rejestrowane na SAMa przywrócić i będzie cacy.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A skąd wiesz jaka jest prawda ?? Przeciez Pan Jutuber się publicznie nie przyzna ...

Winny czy nie winny ale wjazd jak bandziora