Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

Trump nie taki głupi

A nie o to mi szło. Wyobraź sobie że następne wybory wygrywa PiS. Trump realizuje pomysł z tymi czterema krajami i nagle PiS dowiaduje się że cały cyrk sfinansował Soros. 🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał(a):

A nie o to mi szło. Wyobraź sobie że następne wybory wygrywa PiS. Trump realizuje pomysł z tymi czterema krajami i nagle PiS dowiaduje się że cały cyrk sfinansował Soros. 🤣

nawet jeśli by i sfinansował ten soros (czy spadkobiercy) to tu też Trump nie taki głupi aby pis się o tym dowiedział

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

On jeszcze żyje? Pewnie ze 100 lat ma? 

96 ale synów kilku ma także ,,schedę,,bo nim przejmą .

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
45 minut temu, racyl napisał(a):

Papierowymi 😂 . Trzeba nie podlewać 😂

Pewnie wymyślą zrównoważony system nawadniania tak żeby oszczędnie podlewać i nie rozmoczyć takich doniczek 

Może być zdjęciem przedstawiającym Arktyka i tekst „NORWEGIA 平 POLSKA”

Daj spokój, ten mem jest najzwyczajniej głupi, po pierwsze dlatego, że w Norwegia jest akurat liderem jeśli chodzi o użycie pomp ciepła. Po drugie ta pompa jest dobrym urządzeniem, ale pod warunkiem, że jest odpowiednio dobrany do budynku i jest przyzwoitej jakości. Ludzie uwierzyli „monterom”, którzy najpierw założyli firme, która montowała fotowoltaike, a tan nie trzeb było za wiele wiedzieć aby się nie pomylić, a potem zaczeli montować pompy, o których wogóle nie mieli pojęcia. Sam mam, używam i jestem bardzo zadowolony, ale sam wykonałem całą instalacje w gruncie oraz w kotłowni. Rocznie zużywa poniżej 3500kWh na dom 200m2. 

Opublikowano

Prawdę powiedział Czarzasty wy się tylko z nami dogadali :D

Okrągły Stół w Polsce (6 lutego – 5 kwietnia 1989) został zorganizowany przez komunistyczne władze PRL (ekipę gen. Wojciecha Jaruzelskiego) oraz przedstawicieli demokratycznej opozycji skupionej wokół Lecha Wałęsy. Głównymi organizatorami ze strony rządowej byli gen. Czesław Kiszczak i Stanisław Ciosek, a ze strony opozycyjnej Lech Wałęsa .

Strona rządowa: Czesław Kiszczak, Stanisław Ciosek, Aleksander Kwaśniewski, Leszek Miller.

Strona opozycyjna: Lech Wałęsa, Bronisław Geremek, Tadeusz Mazowiecki, Jacek Kuroń, Adam Michnik.

Nikt nie stracił władzy - niezła układanka . Komunę sam pokonał sławny bolek .

Opublikowano

Było i niema - Historia .

To gospodarstwo znała większość rolników uprawiających kukurydzę w Polsce.

Od 4 lutego 2026 r. już go nie ma.

Rodzinne gospodarstwo Szymańczaków, przez dekady będące centrum wiedzy o kukurydzy i miejscem najstarszych w Polsce Dni Kukurydzy, zostało przejęte pod budowę CPK na mocy decyzji z rygorem natychmiastowej wykonalności. Rolnicy musieli opuścić swoje gospodarstwo w czasie silnych mrozów, bez pełnej wyceny i bez wypłaty należnej zaliczki. W miejscu pól i suszarni ma powstać pas startowy przyszłego lotniska.

https://www.farmer.pl/fakty/koniec-gospodarstwa-szymanczakow,172478.html?fbclid=IwY2xjawPz-HZleHRuA2FlbQIxMABicmlkETB4N2NDS0lsbFFPQmpzYjRJc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHiodfwuMqKwVZDLFZWLNxIaFwIpwNBVkazC2Z

Opublikowano

Ja się tylko zastanawiam, czy trza mieć siano we łbie że takie cuś się opowiada i to jeszcze z dumą.

https://wiadomosci.wp.pl/kolodziejczak-bez-prawa-jazdy-wytrzymam-trzy-miesiace-7251803748522368a

"- Miałem takie zajście, że policja mnie zatrzymała, jechałem faktycznie za szybko. Usłyszałem: Możesz się posłużyć immunitetem i wtedy dostajesz prawo jazdy od razu. Powiedziałem: Chwila, wytrzymam trzy miesiące i nie jest to dla mnie problem - tłumaczył."

Czyli jechał za szybko z pełną premedytacją, w piździe miał przepisy i narażał bezpieczeństwo innych uczestników ruchu. Został zatrzymany oddaje lejce, bo to dla niego żaden problem, a jak mu oddadzą to będzie robił to dalej.

"- Takie sytuacje kryzysowe pokazują, czy potrafimy się faktycznie zachować normalnie - mówił w kontekście swojego zatrzymania. Chciał wykazać się odpowiedzialnością bez nadużycia swoich uprawnień."

Jaka sytuacja kryzysowa? Żeś baran za kółkiem? Odpowiedzialny nie straciłby uprawnień, bo by jechał normalnie.

11 minut temu, galan99 napisał(a):

To gospodarstwo znała większość rolników uprawiających kukurydzę w Polsce.

PiS im zabrał gospodarstwo?

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Powiadali że nie będzie żadnych Wywłaszczeń

Dlatego nie powstała ustawa o wywłaszceniach.🤣

Opublikowano
15 minut temu, galan99 napisał(a):

Nie - zabrało KOKO .

Powiadali że nie będzie żadnych Wywłaszczeń jeśli by mieli być to Państwo zapłaci w 100 % :D

Kto powiadał ze nie będzie żadnych wywlaszczeń?

Opublikowano (edytowane)

KOKO powiadało w 100 konkretach . Żadnych Wywłaszczeń jeśli by mieli być to Państwo zapłaci w 100 % . Najjaśniejszy nasz Premier Tusk jego słowa :D

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

tak tylko dygresyjnie ale rzeczywiście jest pewne jakieś tam prawdopodobieństwo ten film jutub może zablokować i to nie z powodu "Tomcia Róży" a drugiej części; tej o "frankensteinie"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

KOKO powiadało w 100 konkretach . Żadnych Wywłaszczeń jeśli by mieli być to Państwo zapłaci w 100 % . Najjaśniejszy nasz Premier Tusk jego słowa :D

Daj link do tej wypowiedzi bo albo ty jesteś debil albo Tusk

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Tu nie ma mowy że nie będzie żadnych wywłaszczeń 

galanowi zapewne chodziło o to, że mówili, że nie będzie wywłaszczeń pod cpk, nawet robili protesty przeciwko wywłaszczeniom, a teraz ....... teraz robią takie same bandyckie wywłaszczenia, przeciwko, którym protestowali 🤣

i jeszcze się tym chwalą 🤣

Image

a najlepsze jest to, że za pis nie było żadnych wywłaszczeń 🤣

Opublikowano
7 minut temu, nie napisał(a):

galanowi zapewne chodziło o to, że mówili, że nie będzie wywłaszczeń pod cpk, nawet robili protesty przeciwko wywłaszczeniom, a teraz ....... teraz robią takie same bandyckie wywłaszczenia, przeciwko, którym protestowali 🤣

i jeszcze się tym chwalą 🤣

Image

a najlepsze jest to, że za pis nie było żadnych wywłaszczeń 🤣

Nie wiem o co galanowi chodziło i on pewnie też tego nie wie. 

Jak moze nie być wywłaszczeń jak ma powstać cpk? 

Jak ruszą wywlaszczenia to PIS będzie protestował- nie ma między nimi żadnej różnicy 

Opublikowano

1. Republikański ambasador (rządząca obecnie w stanach większość razem z republikańskim prezydentem) stwierdza, że ambasador USA przegiął i nadaje się tylko do wymiany

2. Ambasador usuwa wszystkie swoje wpisy

3. Przychodzi polityk pisu i jak najgorszy kundel tłumaczy Republikanom, że ich ambasador wcale nie zrobił źle i im ta amerykańska ślina w ryju tak w zasadzie to smakuje

Nie da się bardziej upodlić. Jak oni będą kiedyś mówili o suwerenności to można na tych kundli po prostu pluć.

44db7d11efb1366d4713631659fa7d808d099acf1a003c1bc6190286fc461bd1.webp

• Like 1
  • Thanks 1