Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale to komplet, robocizna + części ... I trzeba umieć to zrobić, ja wolę rozrządu się nie dotykać, niech to mechanik zrobi ... Za drogie są koszty pomyłki ...

W dzisiejszych czasach to masz praktycznie wszystko podane jak nie na polskich to na zagranicznych stronach 

Ja w swoich zmieniałem , jakoś nigdy się nie bałem bo po coś się chodziło do szkoły średniej . Ale to prawda ludzie się boją nawet tacy co chodzili do szkoły mechanicznej i wolą zapłacić za starsze pojazdy gdzie co i jak jest szczegółowo opisane

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Ale to prawda ludzie się boją nawet tacy co chodzili do szkoły mechanicznej i wolą zapłacić za starsze pojazdy gdzie co i jak jest szczegółowo opisane

Ja do szkoły mechanicznej nie chodziłem, nigdy tego nie robiłem, robocizna za rozrząd na pasku to są śmieszne pieniądze, w porównaniu z tym ile może kosztować błąd przy jego wymianie ... Mechanik sobie go wrzuci na podnośnik i robi jak człowiek a ty rób na kolanach ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli jeździsz praca-dom, po 50km dziennie to masz to gdzieś ... Taki elektryk to fajna sprawa do jazdy po mieście, krótkich dojazdów do pracy, a jak wrócisz to sobie go w garażu naładujesz...

Ja co roku zima mam stłuczke zimą albo w rowie siedze pomimo wszystkich zimowych opon . Jak elektryk skończyłby a w tym mam troche wgniotek i jeżdze dalej. 

pomimo że hatchbak wysoki to lekki i nie poświrujesz bo słabo trzyma sie drogi w porównaniu do większych i ciężejszych aut z mocniejszymi silnikami i 4x4 

a że jeździć trzeba to jeszcze trzeba sie pomęczyć , może następną zime w domu przesiedze 

@Uziu92 sie śmieje że ludzie nie umieją jeździć i sie wloką a większość moich przygód to właśnie za szybka jazda nieadekwatna do warunków ,

najchętniej chciałbym nie musieć jeżdzić w czasie kiedy sprawia mi to problemy ale po prostu sie nie da

6 minut temu, racyl napisał(a):

W dzisiejszych czasach to masz praktycznie wszystko podane jak nie na polskich to na zagranicznych stronach 

jak siedzisz w mieście że do  sklepu możesz wyskoczyć po jakieś części itp albo w razie potrzeby bez auta sie obyć to tak , mi na wiosce jak bez ręki jakbym nie miał wcale

@Rolnik1973 mądrego przyjemnie poczytać, na zachodzie wokół ośrodków przemysłowych przy większych miastach biznes sie zwija , kopalnia po zamknięciu elektrowni też kończy wydobycie 

image.png.afd35f19332ef80158dedeca9eb533ec.png

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, konteno napisał(a):

jak siedzisz w mieście że do  sklepu możesz wyskoczyć po jakieś części itp albo w razie potrzeby bez auta sie obyć to tak , mi na wiosce jak bez ręki jakbym nie miał wcale

Ja mam do paczkomatu i allegromatu 1,2km . Wszytko praktycznie do paczkomatu zamawiam bo jak coś nie pasuje to darmowy zwrot .

Nie mam najnowszych aut ale mam ich więcej i nie dopuszczam do takiej sytuacji jak nawet padł mi bus i nie było czym pojechać po alternator na już i trzeba było poprosić z sąsiadów 

Do tej pory mam jeszcze kangoo 1,5dci z 2003 roku i nie ma nawet 200tys przebiegu 

Żona jeździ codziennie bo pracy po 50km w obie strony codziennie i na 15lat raz tylko była w rowie 

Edytowane przez racyl
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał(a):

to kup kolejne cztery modele których nie miałeś. Może będą dobre

co ty mnie tak na siłę dalej pchasz w te renówki 😄mam jeszcze do tej pory mastera

Z resztą na ulicach mało jest obecnie osobowych renówek więc z czegoś to wynika 

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja do szkoły mechanicznej nie chodziłem, nigdy tego nie robiłem, robocizna za rozrząd na pasku to są śmieszne pieniądze, w porównaniu z tym ile może kosztować błąd przy jego wymianie

dokładnie nowszych jest tyle czujników przewodów ze drogo mogło by cię kosztować 

5 minut temu, racyl napisał(a):

co ty mnie tak na siłę dalej pchasz w te renówki 😄mam jeszcze do tej pory mastera

wręcz przewinie ile teraz tych mini suwów  

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

Bo masz deficyty intelektualne. Piszesz że renówki to szmelc, bo miałeś cztery i się psuły. Chyba nikt normalny nie kupuje trzeci raz tej samej marki gdy pierwsze dwie były do kitu. Potem piszesz że może nie wszystkie sa do kitu a na koniec okazuje się że masz kangoo które ponoć jest do niczego i to 1,5 dci który według ciebie też jest do niczego. Ty jesteś normalny?

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał(a):

Bo masz deficyty intelektualne. Piszesz że renówki to szmelc, bo miałeś cztery i się psuły. Chyba nikt normalny nie kupuje trzeci raz tej samej marki gdy pierwsze dwie były do kitu. Potem piszesz że może nie wszystkie sa do kitu a na koniec okazuje się że masz kangoo które ponoć jest do niczego i to 1,5 dci który według ciebie też jest do niczego. Ty jesteś normalny?

Co dla ciebie jest takie nie zrozumiałe ?  kupuje się samochody w danym okresie swojego życia takie na jakie jest mnie stać. Co innego jest w samochodach w miarę młodych a co innego w 10 latkach i starszych . Renówki na starsze kiepsko sie nadają bo są nie trwałe

Nie miałem czasu i nawyku zmieniania samochodów co 2-3 lata

Mam dalej to  kongo bo musi być samochód w razie gdy zaniemoże bus czy pół dostawczak. Nie mogę sobie pozwolić na to, że nie będę miał czymś wozić towaru . Tak samo żona musi mieć codziennie samochód do pracy i też przydaję się czasem jakiś zastępczy. 

Nie wmawiaj mi że lepiej wiesz ile ja włożyłem w renówki i co jest dla mnie dobre . 

Mam go zaprowadzić na złom jak wymieniłem w nim parę lat temu silnik i wtryski i nawet jak zrobię nim 500km na rok to mam się go pozbyć bo tobie się tak podoba 😂

Opublikowano (edytowane)

dosyć ciekawe i na tyle że uznałem się tym tu podzielić jako rozszerzenie do mojej opinii sprzed chyba już miesiąca iż nastaje koniec internetu publicznego a przynajmniej sensu korzystania z niego
przy okazji sprawdzę jak dai.ly się tu linkuje

zatem inaczej
https://www.dailymotion.com/video/x9x1g4a

bo na yt ( w zasadzie tylko to zalecam obejrzeć)

no i tu se swój komentarz spod tego filmu skitram w razie by yt usunął

wysoce prawdopodobne że opisanie wszystkich funkcji vałelceka też może zostać zablokowane bo był by tam też instruktaż jak ominąć abonamentozę również i w multimediach; co zagraża właśnie tej abonamentozie którą legalnym biznesem nazywają i trudno to kwestionować . Kto by płacił kilka razy za bilet na ten sam film w kinie gdyby kopię z pierwszego seansu se przyniósł do domu? bardziej przejrzyście gdybym opisał to ryzyko że komentarz by został usunięty jako właśnie taki instruktarz co i tak nie wiem czy .... no zobaczymy ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

niejakie money.pl napisało -"Wenezuela tonie w długach. Po upadku Maduro wierzyciele czekają na spłatę do 170 mld dolarów" 

Polska samych odsetek od swych długów płaci mniej więcej tyle samo co.. sześć miesięcy

"dwudziesta gospodarka świata"
ciekawe jak długo?

Wenezuela kiedyś też była w czołówce gospodarek
i zaczęła zarzynać swój przemysł oraz energetykę co teraz coś podobnego robi xujnia w tym i Polska i też pomysłami socjalistów

Edytowane przez dysydent
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-inaczej-jestesmy-skonczeni-donald-tusk-apeluje,nId,22505046

"Nikt nie potraktuje poważnie słabej i podzielonej Europy: ani wrogowie, ani sojusznicy. To już teraz jest jasne. (...) Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Inaczej jesteśmy skończeni" - napisał premier Donald Tusk. Polityk dodał, że Europa "musi uwierzyć we własne siły".

a to się niebawem okaże czy ta xujnia to takie muszkietery bo właśnie Trump se na Grenlandię od jednego z tych muszkieterów roszczenie ponowił

Opublikowano

Jakie jeden za wszystkich ? Mamy walczyć za tych jeb... komunistów z Brukseli ? a takiego wała. 

albo wszyscy sa traktowani jednakowo, albo wała, żebu niemcy i francja trzęsły resztą Europy tak, jak im się zamarzy

niemcy kazali namiestnikowi bić w Polsce na trwogę, bo im się pod d... pali ?? obawiaą się, że przyjedzie rkipa z USA i porwie im kanclerza ? przynajmniej zrobiliby to zgodnie z niemieckim prawem, bo przeciez tam tak w konstytucji pisze, którą im USA napisały

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

"Nikt nie potraktuje poważnie słabej i podzielonej Europy: ani wrogowie, ani sojusznicy.

Ameryka kreuje się na strażnika wolności i szeryfa świata.    Europa sama się dzieli i to jest piękne nigdy nie będzie równych sobie krajów i nie było w samej Unii .

Europa jest na smyczy Ameryki jako kundel .

Umowa Unia Europejska i USA zawarły pod koniec lipca 2025 r. polityczne porozumienie w sprawie umowy handlowej, która wprowadza 15% cło na większość eksportowanych z UE produktów .

Może być zdjęciem przedstawiającym mapa i tekst „1901- KOLUMBIA (Wojska wkraczają) I INTERWENCJI USA (1901-2026) 1903 PANAMA (Okręty izolują armię) 1912-1933 1933 NIKARAGUA (211 1lat latokupacji, "Dolarowadyplomacja") "Dolarowa dyplomacja" ODKRYWAMYZAKRYTE.COM COM 1965-1973 WIETNAM (Agent Orange" 2 mln ofiar) $$ 1914 1914-1918- 1918- IWOJNA ŚWIATOWA (Późne wejście, zysk) 2001 2001-2021 -2021 -AFGANISTAN (Trwała wolność", 20 wojny) ? 1989 0000 E 2003 IRAK (Iracka wolność, broń masowego rażenia?) 1989 PANAMA (Just Cause", Noriega) 1950- 1953 KOREA (Wojna, podział) 2011 LIBIA CInterwencja humanitarna". chaos) 2026, ,3 STYCZNIA- WENEZUELA (???)”

2 godziny temu, jahooo napisał(a):

niemcy kazali namiestnikowi bić w Polsce na trwogę, bo im się pod d... pali ?? obawiaą się, że przyjedzie rkipa z USA i porwie im kanclerza ? przynajmniej zrobiliby to zgodnie z niemieckim prawem, bo przeciez tam tak w konstytucji pisze, którą im USA napisały

wszystko jest własnością Państwa ty też wiec trzeba słuchać .

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał(a):

Ameryka kreuje się na strażnika wolności i szeryfa świata.    Europa sama się dzieli i to jest piękne nigdy nie będzie równych sobie krajów i nie było w samej Unii .

Europa jest na smyczy Ameryki jako kundel .

Umowa Unia Europejska i USA zawarły pod koniec lipca 2025 r. polityczne porozumienie w sprawie umowy handlowej, która wprowadza 15% cło na większość eksportowanych z UE produktów .

Może być zdjęciem przedstawiającym mapa i tekst „1901- KOLUMBIA (Wojska wkraczają) I INTERWENCJI USA (1901-2026) 1903 PANAMA (Okręty izolują armię) 1912-1933 1933 NIKARAGUA (211 1lat latokupacji, "Dolarowadyplomacja") "Dolarowa dyplomacja" ODKRYWAMYZAKRYTE.COM COM 1965-1973 WIETNAM (Agent Orange" 2 mln ofiar) $$ 1914 1914-1918- 1918- IWOJNA ŚWIATOWA (Późne wejście, zysk) 2001 2001-2021 -2021 -AFGANISTAN (Trwała wolność", 20 wojny) ? 1989 0000 E 2003 IRAK (Iracka wolność, broń masowego rażenia?) 1989 PANAMA (Just Cause", Noriega) 1950- 1953 KOREA (Wojna, podział) 2011 LIBIA CInterwencja humanitarna". chaos) 2026, ,3 STYCZNIA- WENEZUELA (???)”

wszystko jest własnością Państwa ty też wiec trzeba słuchać .

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

tobie się popier.... kto jest w tym kraju suwerenem o czym jest tak zwana "władza", może poczytaj, co oznacza słowo ministej i premier

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, jahooo napisał(a):

tobie się popier.... kto jest w tym kraju suwerenem o czym jest tak zwana "władza", może poczytaj, co oznacza słowo ministej i premier

Przestań słowo Minister i Premier nic nie znaczą to są aktorzy . Niema - kto jest w tym kraju suwerenem . Jesteś niby to suwerenem tylko na wybory żebyś myślał że miałeś wybór a tak na prawdę ... Władza to może  spuścić ci łomot  tak zwanemu suwerenowi jak będziesz protestował 9 stycznia .

Sam Miler powiadał wszystkie decyzje zapadają w Izraelu wiec sobie poszukaj  nie problem .

Może być zdjęciem przedstawiającym ‎tekst „‎Oficjalna pieczęć Wielkiej Loży Izraela zawiera gwiazdę Dawida krzyż chrześcijański półksiężyc muzułmański wszystko nałożone na masoński kompas otoczone łańcuchem unii. למדינת ישראל ישראל הגדולה הלשכה THEGRAND 快 中 THE THESTATE STATE of ISRAEL SRAEL‎”‎

Edytowane przez galan99
  • Like 1